Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T.ZS.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
T.ZS. 2008.11.24 22:04:58
Kedves Jégmama.
Szeretnék egy pár mondatban reagálni a Debrecen – Bp Stars elkészítő mérkőzéssel kapcsolatos NAGYON ELFOGULT írásodra.
1: Kérlek ne általánosíts és ne minősíts embereket úgy , hogy csak velem volt problémátok. De teszem fel a kérdést , miért is? Talán azért mert számon mertem kérni egy nálatok köztiszteletnek örvendő időseb úrtól , hogy miért nevezi a gyermekeinket MAJMOKNAK.
Ezt Kb 3x megkérdeztem tőle amire csak össze vissza hadovált, erre gondolom te voltál az a vérmes hölgy aki oda pattant és elkezdett kioktatni , pedig én már lezártnak tekintettem volna a dolgot, mire te megmagyaráztad hogy az öreg ( nem sértés ) mire értette azt , hogy „ ADJATOK AZOKNAK A MAJMOKNAK” . A te olvasatodban ez a biroknak szolt bár ennek semmi értelme szerintem. Viszont én odamentem a mérkőzés végén az úrhoz és elnézést kértem tőle. Hangsúlyozom csak ez az egy incidens volt de elefántot csináltatok a bolhából
A bírókat pedig a két tábor ugyan olyan vehemenciával szidta.
2: „ Ez a meccs arról szólt, hogy a debreceni gyerekek hullottak mint a legyek”
Ha megengeded erre a mondatodra egy rögtönzött statisztikával válaszolnék.
A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapján (
www.icehockey.hu/ ) ha nem ismernéd, itt olvasható a lejátszott mérkőzések hivatalos jegyzőkönyve az adatokat ott találtam , nyilvánosak . Bár a XI .23.-ai mérkőzésről még nincs jegyzőkönyv ami szerintem a kívülállóknak is érdekes lehetne a kiállítások megoszlása miatt ( tippelek szerintem Kb 10-5 )
Mert ha jó a tippem bukott az állításod mindenki előtt.
Tehát a statisztika:
4 mérkőzés után: Debrecen 26 ( 39 perc ) – Ellenfelek összesen 14 ( 21 perc )
Bp Stars 9 ( 13.5 perc ) – Ellenfelek összesen 29 ( 43.5 perc )
Szerintem a számok magukért beszélnek, mert mi lehet, hogy KEMÉNYEN játszunk, de nem SZABÁLYTALANUL. És ez itt a lényeg.
Továbbá ha jól emlékszem nem két Starszos gyerek ütött egy 99-es születésű Debreceni játékost, hanem pont fordítva, aki ép pont a fiam volt. Milyen érdekes nem rohantam a blogra hogy elsírjam a bánatomat. Ezután a verés után a fiam nem fetrengett a jégen hanem felállt és
Hokizott tovább. Tudod miért? Mert kemény a maga szintjén de nem durva.
Mi Starszos szülök, nem biztatjuk és dicsérjük meg a gyereket, ha szabálytalan ( nem úgy mint a Krisztiánotok (gondolom) mamája ) bocsi a személyeskedésért de név nélkül nem ment.
Ja és nem próbáljuk megfenyegetni („ kirakatunk a csarnokból”) a vendégszülőt (- ket ) ha hangot mernek adni , hogy
ez JÁTÉK és nem a gyerekek pocskondiázásáról szóló dolog.
Zárógondolatként enged meg, hogy megjegyezzem a 3. sorunk 1999-2000 születésű gyerekekből állt, ütöttek 2 érvényes gólt, az elsőt nem adták meg a birok de mi nem reklamáltunk.
Az utolsó gólunknál tényleg történt egy SZERENCSÉTLEN ütközés, ami nem történt volna, meg ha mind a két gyerek nem a korongot nézi, ami úgy 10 métere volt , és pont kapura vezették.
Köszönöm és elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen hosszúra sikeredett. T ZS