Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Check

14 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Ahogy a múlt héten jeleztük, egy külön levélben szeretnénk pár részletet megosztani Önökkel a Fortepan lehetséges fejlesztéseiről. Most ez következik. A képek gyűjtése, szkennelése és publikálása mellett igyekszünk a honlap technikai hátterét is…..
Check 2013.11.18 22:42:00
@Warlimont: Teljesen egyetértek. Ez kivédené azt is, hogy random marhaságokkal lehessen felcímkézni képeket. Igaz, azt is megakadályozná, hogy valaki fontos infókat (pl. a képen lévő gépek gyártmányát, vagy spéci szakkifejezéseket) írhasson be. Fogas kérdés...
A Modern Újlipótváros oldal története: Augusztus 7-től november 30-ig, vagyis kb. 120 nap alatt lett 274 feliratkozó. 60 napon 102 bejegyzés, 81 kép, kb. 36 link, bő 69.000 karakter, egy Google térkép, rajta 57 épület, és azok híres lakóinak adataival. December 1. után, mivel…..
Poszt-Office Mi mehet? 2012.12.12 14:04:42
Adott egy kicsit bonyolult család egy Pécs melletti falu parasztházában 4 gyerekkel és egy csomó kecskével. Szappanokat és sajtot gyártanak, de télen ugye csak szappan van, mert a kecskék nem tejelnek. Volt ugyan egy FB oldaluk, összesen 3 képpel és pár adattal, plusz a barátok…..
Újabb cikket olvastam a FB posztokról a Be Social oldalon, ami szerint szerdán menjünk szabadságra, és véletlen se hagyjuk ki a vasárnapot. (A Poszt-nap-ban már agyaltam a Facebooktippek egy bejegyzésének privát tapasztalatairól.) Ahhoz képest a Be Social cikke egy kicsit közelebb…..
A már idézett Facebooktippek bejegyzésben azt is olvastam, hogy a "Facebook kutatások kimutatták, hogy a 100-250 karakter (vagyis 1 vagy 2 sor) hosszúságú szövegek 60%-al több lájkot, kommentet és megosztást érnek el, mint a 250 karakternél hosszabb írások". És…..
Ma olvastam a Facebooktippek oldal egy bejegyzésében, hogy a "Buddy Media kutatóközpont szerint csütörtökön és pénteken akár 18%-al magasabb lehet a posztok iránti érdeklődés, mint a hét más napjain". Vagyok olyan szkeptikus és agyas, hogy leellenőrizzek - már csak…..
Poszt-Office Hej Bamba! 2012.09.28 19:08:25
Ez az a poszt és téma, amit tökéletesen nem értek. Az Újlipótvárosban élt Deák Bamba Ferenc focista, aki máig Guinness rekorder gólkirály, adva voltak a családias részletek is a kedvenc ételeivel és az érdekes élet anekdotákkal, a dolog mégsem működött. Azt gondoltam a…..
Csak idő kérdése, hogy megjelenjen a kellemetlenkedő hozzászóló. De kérdés, hogy bele kell menni az általuk diktált stílusba, részletekbe? Két hét is beletelt, mire feltűnt az első a Modern Újlipótváros oldalon, de végül sikerült odatévednie az oldalamra. A kép egy…..
Poszt-Office Augusztus 20. 2012.09.28 17:11:41
Egy mondat, egy kép egy augusztus huszadikai vízi felvonulásról. 25 like, 11 megosztás. Ezt a reggeli bejegyzést még kettő követte a nap folyamán. Mindkettő filmhíradó részlet volt, amelyen vízi parádék felvételei voltak. És bár nézettségük és kedveltségük is megfelelt, nem…..
Poszt-Office 50 2012.09.26 16:17:48
Ma 50 napos a Modern Újlipótváros Facebook oldal. 217-en kedvelik, naponta 2-3-mal szaporodik a kedvelők száma, ha népszerű történetet vagy képet teszek fel, akkor akár 10-15-tel is. Pénteken Takács Marika szilveszteri képével köszöntöttem a 199. és 200. kedvelőt, s ez…..
Augusztus 19-én írtam a szintén újlipótvárosi Fischer Annie-ról. Csillogó tehetség, izgalmas élet, sok apró-cseprő anekdota. Valószínűleg ezek okozhatták azt, hogy az előző nap megkezdődött népszerűsödés újabb lendületet vett. Igaz a szöveg minden eddiginél hosszabb volt,…..
Az Újlipótváros rengeteg szempontból jó téma. Nagyjából egységes, de nem egyhangú épületanyaga, és sok híres és fontos lakója volt és van. Legfőképpen azonban amiatt érdekes, mert lakóiban él egy erős összetartás, mely a lakóhelyükhöz fűzi őket, létezik a…..
Poszt-Office GramofonOnline 2012.09.24 15:28:52
Az újlipótvárosi Kellér Dezső szövegírói tevékenységének hozadéka a  Gramofon Online oldal átbogarászása. Remekül áttekinthető oldal, sok fantasztikus (és vicces) zenével. Regisztrálni egyszerű, keresni szintén. Jó a bemutatkozó klip, a fejléc, a dalok, lemezek…..
2012. augusztus 7-én indult a Facebookon a Modern Újlipótváros oldal. Az első bejegyzések egyike volt ez a filmhíradó:  http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=647 Maga a Filmhíradók oldal hihetetlen kincses bánya, de a keresője katasztrófa... Mióta csak üdülés egy…..
Poszt-Office Kezdetek 2012.09.24 12:52:17
A blog három célt szolgál. Egyrészt rögzíti mindazt, amit egy készülő könyv Facebook oldalához írt bejegyzések kapcsán találtam még. Azokat a képeket, információkat, amik a Modern Újlipótváros kutatása során magára az oldalra már nem kerültek fel. Vagy azért, mert…..
Pár hónapja levágattam a hajam, már kezd megnőni, de most pont az a középhosszú, amit még nem lehet összefogni, de már nem elég rövid, szóval idegesít, ráadásul ebben a rekkenet pudvás melegben egyfolytában szétizzadom, úgyhogy tegnap, itthon egyedül a gyerekekkel, fogtam…..
itt vagyok, itt vagyok, nem akarom abbahagyni a blogot, csak feltorlódtak a dolgok, mint általában amúgy, és mindig akartam írni, meg kaptam a lecseszéseket, hogy valóban elég deprimáló mindig arra nyitni meg a blogomat, hogy haláááááál, szóval na, bocsi mindenkitől…..
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
A hír egy kicsit régi ugyan, de a téma nem vesztett frissességéből. A poszt elsősorban nem politikáról fog szólni, bár egy politikai esemény apropóján indulunk el. Történt pedig, hogy az ellenzék idén január 2-ra tüntetést szervezett az alkotmány ellen az Opera elé, ahol bent…..
Check 2012.02.18 19:31:04
Check 2012.02.19 09:19:33
@Lucius Flavius Arrianus: Egyetértek.
Számos ügyes street fashion fotós tevékenykedik a New York Fashion Weeken jelenleg. Köztük Tommy Ton is, akinek a fotóira a style.com oldalán lettem figyelmes. A fotókat végiglapozgatva feltűnt három leányzónál is egy cicás pulóver, mely egy Opening Ceremony x Glamour…..
Check 2012.02.14 07:35:41
@létezőnick: Bizony, bizony...
Néhány évvel ezelőtt egyes közlekedésfinanszírozással foglalkozó szakemberek levelezésbe, beszélgetésbe, véleménycserébe kezdtek a városi közlekedés finanszírozásának témakörében. Beszélgetéseik, levélváltásaik aktualitását az adta, hogy megbomlani látszott a helyi…..
Check 2012.02.03 09:04:02
@sajtpap: Láttál te már képviselőt buszon (trolin, villamoson, metrón)? :)))
De amúgy igazad van...
Egyszer volt, hol nem volt, valamikor a gazdasági válság idején, a Dunán innen, a Tiszán túl élt egyszer egy asszony és egy ember, és volt őnekik egy kicsi kisfiuk. A szülők sokat idegeskedtek, hisz a kicsiny kis lakáson nagy hitel volt, amit nem tudtak végtörleszteni, az asszony munkahelyén…..
Check 2012.01.31 08:56:41
@j'en ai fair any stone: Értelek, de a szülőnek fel kell tenni magának a kérdést, hogy az ami elveszi az időt és az erőt fontosabb-e, mint a gyerekünk nyugalma?
Schmitt Pál botránya után újabb plágium-ügy: Orbán Viktor vélhetően egy német szerzőtől lopta a dakota közmondásokat. Orbán Viktor a szerző és az idézett mű megjelölése nélkül használta azokat a dakota közmondásokat, amelyeket most találtak meg egy német szerző,…..
Check 2012.01.23 09:41:06
Snake Orbánizrájt 2012.01.22 06:28:00
Egy évvel ezelőtt még azt mondtam volna, hogy az abszurd netovábbja, amikor Bayer Zsolt szervez "Békemenetet". Orbán ámokfutását, Giró-Szász és Szijjártó homályos tekintetét, Selmeczi Gabi mosolyát és Schmitt Pál tudományos tevékenységét látva azonban immár minden belefér.…..
Check 2012.01.22 12:47:20
@Rogerius: RESPECT!
Snake Aki kurvának áll... 2012.01.19 05:23:00
Nézem ezt az apró, ráncokkal meggyötört, vérben úszó szemű embert, amint nyilvános megvesszőzése után sajtótájékoztatót tart, és vállvonogatva próbálja teszkósítani azt a szart, amit ő csomagolt. Hallgatom, ahogy erőltetett, modoros hangsúlyokkal magyarázza a…..
Check 2012.01.20 15:00:43