Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamasNYC

170 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NYCity Girl Walk // All Day 2012.01.11 13:54:00
Nem, nem kezdem újra a blogírást, de ez annyira tetszik, hogy muszáj kitennem: Girl Walk // All Day Tulajdonképpen semmi extra, egy lány és két pasi táncol keresztül New Yorkon, igen jó zenékre (nagyrészt mash-upok). Végtelenül vidám és szórakoztató az egész, a helyszínektől…..
NYCity The End 2008.09.12 16:28:00
Kedves Olvasók! Mint azt látjátok egy ideje már nem írok posztokat. Mondhatnám, hogy időhiány az oka, de ez nem lenne korrekt, mert ha lelkes lennék, akkor időt is kerítenék rá. Az igazság tehát inkább az, hogy nincs belső hajtóerő. Külső van, ezúton is nagyon köszönöm a…..
 A budapesti Batthyány téren a patinás Angelika Kávézó a következő molinóval csalogatja az angolul beszélő, sportszerető, igényes közönséget:  Egy külvárosi talponállóban nem lenne ezzel különösebb gond (legfeljebb a törzsközönség egy kicsit jobban kihúzná…..
1968. június 5-én, 40 éve lőtték le Robert F. Kennedy szenátort. Emlékére a Triborough híd, ami összeköti Queenst Bronxszal és Manhattannel (térkép) hamarosan az ő nevét fogja viselni. A javaslatot még áprilisban jóváhagyta az állam, most a város is elfogadta és Paterson…..
Először 2005 októberében történt, azóta évente egyszer-kétszer előfordul, hogy egész New Yorkban kellemes juharszirup szag terjeng. Az illat újra itt van, egyes területeken erősebben érezhető, másutt kevésbé, de az egész városban előfordul.A legérdekesebb az egészben, hogy…..
NYCity Helynevek kiejtése 2007.03.11 12:34:00
Az erős európai behatásnak köszönhetően New Yorkban több helynevet is egy kicsit máshogy kell ejteni, mint azt az angol nyelv szabályai szerint várnánk. Ez alapján könnyen kitalálható ha valaki nem helyi, hanem turista, bár ez másból is látszik. :-) Például nem lóg ki egy iPod…..
NYCity SNL már megint 2008.04.17 02:08:00
Kicsit offtopic, de nagyon jó. :-) A Saturday Night Live imho mostanában elég lapos, de egy részen mindig visítva röhögök, ez pedig "Nicholas Fehn hírkommentárja" (Fred Armisen alakítja). A legjobb szerintem a mostani adásban volt, de arról sajna nem találtam online videót,…..
Vajon mivel lehet rávenni arra valakit, hogy odaadja egy idegennek jelszavát, jelszavait? Egy nemrégiben készített felmérés szerint a nők majdnem fele egyetlen tábla csokoládéért odaadja a kulcsokat. A pasiknak csak 10 százaléka. Persze nyilván mások lettek volna az arányok, ha nem…..
Mandiner blog A szabadság vándora 2008.04.15 17:31:00
„The West is the best, get here and do the rest” (Doors - The End)  Először is ott van a tágasság: a majd' hatméteres Chevy, ahogy a Sziklás-hegység felé hasít a kietlen prérin, a manhattani látkép, ahogy az Empire State tetejéről látni, meg a Csendes-óceán, Los…..
Mandiner blog Majdnem interjúalany 2008.04.14 17:01:00
Nem is az ügy a lényeg itten. Mondjuk úgy, nézők előtt dumálgathattam volna erről-arról a TV2 női Azurák Csabájával. (Hogy nem lészen itt mélyinterjú, meg tudásmorzsák aprólékos söpörgetése azt már akkor kapizsgáltam, amikor Jakupcsek Gabit is frankón Azurákozta a Mokka…..
comment:com Hírek kávé mellé 2008.04.14 09:20:00
Vihar a biliben ismét: Neil Patrick Harris, a HIMYM egyik főszereplője mégsem mondta azt, hogy a Britney-haknikra hajazó "stunt casting", azaz "várhatóan nagy nézettséget hozó, de teljesen felesleges vendégsztárok sorozatban való szerepeltetése" (és még mondja…..
Mint azt talán tudjátok a Yankees (és a Mets is) új stadiont épít, a 2009-es szezonban már ott fognak játszani. Pár napja kapott szárnyra a hír, hogy a stadion egyik Boston Red Sox szurkoló építőmunkása állítólag egy Red Sox pólót rejtett a stadion betonjába. A két csapat…..
NYCity A nap képe - Köd 2008.04.10 16:45:00
Ködbe burkolózott Brooklyn-híd.Photo by Stelmaria on Flickr...
 A történet tavaly nyáron kezdődött, amikor meghirdettük (az akkor még az újságunkkal együtt UFi nevet viselő) blogunkon az UFiklán megalakulását a Travian nevű online stratégiai játék gyors szerverén. A klán aztán szépen gyarapodott (ma is élünk és virulunk, az s3-on…..
NYCity A dugódíj terve halott 2008.04.08 14:43:00
Most már biztos: nem lesz behajtási díj New Yorkban. Mint arról korábban írtam (itt és itt) Bloomberg polgármester a 8$-os behajtási díjat szeretett volna szedni a 86. utcától délre menő gépjárművektől. Az így keletkezett bevételt a tömegközlekedés fejlesztésére…..
Most küldte levelét sportautó-szakírónk, a kiváló Gyulavitéz a szerkesztőségi listára. Olvasóink a cikket valósággal falják, lehet, hogy éjfélre többen olvassák majd el, mint a Karotta Audi R8 tesztjét, pedig az valahol 40 ezer olvasó táján áll. A Cadillac CTS most, negyd…..
A ZDNet SaS-blogján olvasom a dilemmázást arról, hogy mi a jobb, ha egy szájt full feedet ad ki a tartalmával vagy ha csak összefoglalókat. A post végén a szavazás nem meglepő: az olvasók többsége a full feedet preferálja, nyilván azért, mert kényelmesebbnek érzik, ha nem kell…..
Kezdjük a nagyon jóval. A napokban megszületett a globális Wikipedián a 10 milliomodik szócikk. A még jobb hír pedig az, hogy a tízmilliomodik entry a Wikipedia magyar kiadásában született meg. Nicholas Hillardról szól. A miniatúrafestővel foglalkozó magyar írásra a bűvös szám…..
NYCity Lézerkardok az utcán 2008.03.27 17:39:00
Jövő héten a Spike TV leadja a teljes Star Wars sagát (TV premier?) és ezt most város-szerte rengeteg vicces plakáttal hirdeti. A legjobbak a lézerkard-tárolóvá alakított buszmegállók.A felirat: "Csak Sith esetén használandó". :) Photo by by Rolando Pujol - amNY..