Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Opal

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Türelem... Mindjárt írok a játékról, de előtte várj egy picit. Mééég, mééég egy picit. Na most már mindjárt elkezdem, mindjártmár. Ne sürgess, leírom! Eskü. Csak még egy hangyányi türelmedet kérném. Nna most!Gyuri küldte be a Candy Box nevű csodát. Egy ASCII…..
Egy sértődött szóviccelő rosszabb mint egy Ebolával fertőzött, sarokba szorított, kölykeit vdő sebesült bengális emberevő anyatigris. Nem hiszik? Itt az élő példa, Balázs, aki berágott ránk, mert nem tettük ki egy képét. És továbbra sem tesszük ki, hahaha, terroristákkal…..
Éljen Tomka Miklós, aki vagy Fejér megyei orvos, vagy egészen más, de már úgy rosszviccel, mint a legeslegnagyobbak. Neki nem számít, hogy szó vagy kép, minden műfajban térdre kényszeríti a közönséget, amire rajta kívül a jelenlegi mezőnyben talán csak az egykori Ratzinger…..
Opal 2009.07.08 22:50:25
Még mindig enyhén remegő kézzel nézem ezt a híresemberfejű rettenetet, ami igen erős inger (könyvelés) hatására szakadt ki Tamásból. Egyszerű, mellbevágó, iszonyatos, bravó! Ma fél napig a tankonyha raktárkészletéhez kellett számlákat rendszereznem. Az egyik tételről ez…..
Opal 2009.06.12 10:51:29
@lcutti: A tejet mivel vonod be? :)
Ómagyarország Angyali üdvözlet 2009.01.20 19:21:00
Kedves Naplóm! Sokadjára fogok bele a naplóírásba, de ez idáig sosem jeleskedtem eme területen. Mindig hatalmas hévvel kezdtem bele a dologba, de aztán eleinte kimaradt egy-egy nap, aztán egy-egy hét, végül azon kaptam magamat, hogy már hónapok óta semmit sem írtam bele, s így…..
Opal 2009.01.21 02:42:07
@bz249: Pontosan erre használják az un. egyenáramú invertert. Az átkerült területen is hozzá lehet jutni akár professzionális, nagy hatásfokú példányokhoz, de a házi elkészítéshez szükséges alkatrészek is könnyen hozzáférhetőek... A DC inverter annyit csinál h. a 12Vos egyenáramot beküldi egy 15-18kHZ-es kapcsolóüzemű tápegységbe, majd feltranszformálja a kívánt AC szintre (110/230V), egy kis zavarszűrés, stabilizlás és kész is.. A házilag készített inverterek alkatrészei 90%ban PC tápegységekből származnak. A patakra épített erőmű pedig szgk. generátorokat hajt meg. A kb 40L/s átáramoltatott vízmennyiségből 2m-es ejtéssel kb 1kW elektromos energiát lehet kinyerni...
November 25.  – Mi olyan vicces? – kérdezte a bajuszos nagyokos. – Te, bazmeg – villantottam rá legelbűvölőbb ragadozó- mosolyomat, majd leütöttem a Kalasnyikov tusával. Faszomnak se volt kedve hallgatni ezt a zsékategóriás akciófilmből vett…..
Ómagyarország Hazatérés 2008.12.06 16:00:00
2008. 10. 27, hétfő (folyt.) [az előző rész tartalmából]  Csak egy kevés dolgot raktam át az Audiból a Touaregbe: természetesen a SIG-et, amit azonnal csőre is töltöttem, úgy tettem a térképzsebbe; azt az okos kis üdítősdoboz méretű Hama átalakítót, ami…..
(Ismét egy új szerzőt köszönthetünk, aki az átkerült rendőrök hétköznapjait élve szakít időt eddigi élményei megosztására. Első posztjai az eddig történt időszak eseményeivel foglalkoznak, majd hamarosan felzárkózik a hóban botorkáló, el-eltünedező csapathoz. :)…..
Köszönet bz249-nek az írásért! Pályázati anyag az Átkerült Területek Anyagtudományi Kutató Intézetének létrehozására  A XX.század új korszakot nyitott a természetes anyagok felhasználásával és új, a korábbiaknál kedvezőbb tulajdonságokat felmutató mesterséges…..
Opal 2008.11.24 13:46:52
bz249: Az ITER termonukleáris erőműveket fejleszt:) Az valóban odébb van.. még nekünk is, meg az Avaroknak is:)
De egy mini kisérleti hidegfúziós plazameraktort 1 nap alatt te is összerkahatsz a pincében talált anyagokból:)

matserv.pmmf.hu/opalsoft/bingofuel.htm

De a jövő valóban a gőzgépeké.. esetleg kísérletezhetünk nem víz alapú zárt rendszerű gőzgépekkel a hatásfok növelése érdekében, hogy legyen benne technikai újítás is :)