Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baloo27

642 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogató! A továbbiakban találkozzunk awww.szabobalazs.huweboldalon!..
            Igen, új kor. Jókor! Jó kor. Fogtam a kulcsot, és betettem a zárba. Megpróbáltam elfordítani, és lám… Sikerült! Az ajtó nyitva. Beléptem. Az ajtó becsukódott. Belül nincs kilincs. Nincs visszaút. Nem is kell, mert…..
myjesus hozzám jössz feleségül? 2011.06.11 10:25:00
hétfőn lesz négy éve, hogy édes drágám megkérte a kezemet. úgy rémlik, hogy annak idején nem írtam erről részletesen a blogban, így most, az évforduló emlékére ezt pótolom.a történet ott kezdődött, hogy angliában találkoztam jézus krisztussal, aki gyökeresen, teljesen és…..
         Egy egészen döbbenetes nyáron vagyunk túl. Mindent feltettünk egy lapra. Ott hagytunk csapot-papot, és azt mondtuk Istennek: Egy életünk, egy halálunk, de mindenünket Neki adjuk.          Volt,…..
         Bárhonnan is nézem, bizony, elköteleződéssel jár – ez is. Magunk választjuk. Azért, mert nem érezzük tehernek, és nem tartjuk nyűgnek, púpnak a hátunkon. Épp ellenkezőleg! Örülünk neki.…..
          Az előző bejegyzésemben már feszegettem az önértékelés kérdését. Ön értékel – de engem nem érdekel. Sokszor így vagyok ezzel a dologgal. Külsőségek alapján hozunk ítéletet egymásról, és törünk pálcát egymás…..
               És még csak bocsánatot sem kérek ezért a kijelentésért. :-) Ő mondta, hogy értékes vagyok. Naponta érezteti velem. A reggeli elcsendesedésem során, vagy éppen a pörgés kellős közepén.…..
           Ma reggel a bölcsőde előtt érdekes momentumnak lehettem tanúja. Sétálok Nórikámmal, a bejárat felé. Velünk szemben idős néni, bottal a kezében. Ráncoktól barázdált a kézfeje, és az arca is. A szeme égszínkék, a…..
         Kontaktok, amelyek többek egy névnél, vagy telefonszámnál a noteszomban, a telefonomban. Érzelmileg kötődök hozzájuk. Ha meglátom a telefonszámát, vagy a nevét, ezrével tódulnak emlékek a fejembe, vagy éppen csak egy-egy mozzanata…..
         A Duna vízállása a minap magasabb volt a megszokottnál. A szikla, amin ülni szoktam – míg elcsendesedek, Bibliát olvasok, és imádkozom –, félig víz alatt volt. Néhány kisebb sziklán belépdeltem hát, és élveztem, ahogy a…..
         Pontosan kettő évvel ezelőtt, egyszerre készülődtünk a Soul&Gospel fesztiválra, és a kórházba… Végül, ez utóbbi helyszínre mentünk először… Gabi ott maradt a kórházban, én pedig átmentem a Westend…..
         …A maximumot adni. Ez a május igen sűrű, annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy dolgot tartottam csak meg a teendőimből. Tetszik, és szükséges is a feltöltődés… Az élet közben pedig zajlik! Igen jelentős tervek, és…..
         Az egész azzal kezdődött, hogy, ha szóba került az idei évem, akkor csak nagyon óvatosan beszéltem a jövőről. Sok volt az „esetleg”, a „talán”, a „ha Isten is úgy akarja” kifejezés.…..
              Ma reggel találkoztunk. Lenn, a Duna partján. Mert az nyugodt, és csendes – általában. Ma reggel sem volt ez másként. Egyetlen zaj volt csupán: a szél. Mikor a partra értem, már várt rám. Féltem,…..
         Egy dologban teljesen biztos voltam az elmúlt napokban – vele találkoznom kell. Nem tudok másról, aki kellő hitelességgel, és tapasztalattal bírna. Hellyel kínált az irodában, és hagyta, hadd kezdjek bele. Rögtön a közepébe...…..
         Eltelt a húsvét, és ahogy egy bejegyzéssel korábban írtam, számvetés történt... Elég sok dologban. Nem feltétlenül könnyű dolog ez, nekem legalábbis. Szembesülni tényekkel, szembesülni olyan dolgokkal, amik nem tökéletesek, de én…..
         Mindig izgalmas a húsvét ideje. Kicsit a csodavárás van bennem újra. Ezernyi területén az életnek. Kapcsolatokban – emberekkel, és Istennel –, aztán zenei területen is. Csodavárás van bennem egy korábbi beszélgetés és…..
              Reggel kilenc körül indultunk útnak. Márk, Robi, Tamás és jómagam. Már hetek óta készültünk lelkileg erre a napra. Ebben a felállásban először látogatunk Felvidékre, ahol Heni és Robi, kedves…..
         Adott B. és B. Ja, és még B. A harmadik B a legfontosabb. A Békesség. Időnként úgy érzem, híján vagyon oly sok dolognak… Például a békességnek is. Mégis, van ez az egész „Istenes” izé, amire az életemet tettem…..
         Régóta dédelgetett álmok, vágyak, elképzelések sora kezd megvalósulni az utóbbi időkben. Kapkodom a fejemet, hogy mennyi nehézségen megyünk át, s tanulunk mindből, hogy előbbre léphessünk.  …..
Sosem gondoltam volna, hogy ekkora vitát váltok ki egy ártatlan megjegyzéssel. Tegnap megütötte a fülem a közszolgálati rádió krónikájában hallott "zsidó egyház" kifejezés, megkérdeztem egy nagyon hozzáértőt, majd utána írtam egy posztot,  megemlítve egy…..
            Az egész hét borzalmasan sűrű volt, és elképesztően feszült. A hét elejére bedöglött az autó, a szervizelés elkészült, utána jött a következő hiba… Közben ezer teendő minden téren. Kicsit feszült voltam…..
            Jó kis lecke ez. Izgalmas. Ez a néhány, mögöttem lévő hét irtó erős volt érzelmi kilengéseit tekintve.   Jártam Verőcén, hogy a helyi csapattal meghatározzuk a közeljövő teendőit. Hamarosan megkezdjük a…..
            Igazából szomorúan konstatáltam, bő egy héttel egy furcsa levélváltást követően semmilyen érzelem nincsen bennem, ahogy visszaemlékezek. Vélhetően csak egy kósza pillanat műve ez, és teljesen másként is lesz ez…..
                …Merthogy elengedhetetlen. Nem feltétlenül minden esetben a folyamat az, ami tetszetős számomra, de a végeredmény az igen!    …..