Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudommitakarok

0 bejegyzést írt és 401 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://www.civil.info.hu/..
tudommitakarok 2013.07.27 10:37:20
@Kkereszt: Az aláírási címpéldány és a bírósági kivonat szerintem régen sem lehetett 30 napnál régebbi szerződéskötési mellékletként...
tudommitakarok 2013.07.28 09:55:34
NEA civil szemmel Vicces tolvaj 2013.05.31 05:43:31
Nemrég egy másik blog (http://iphigeniaemleklap.blogspot.hu) talált rá a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesülete, amelyet (figyelem!) 2011. júliusában jegyeztek be és azóta az alábbi támogatásokat kapta a NEA-tól: működési 3 500 000, egyedi 10 000 000,…..
1 gyertya..
tudommitakarok 2013.04.10 13:34:02
@kreszács istván: ... nem kéne ötleteket adni! :-DDDDD

Egyébként meg tényleg áldassék a civilnea.blog.hu...
Bár... meg kell mondanom, nagyon szomorú, hogy kizárólagosan ilyen módon tudunk informálódni. Lehet fikázni ezt a blogot, csakhát nem tudja überelni a NEA, és nem a nagyszerűsége miatt, hanem mert meg sem próbálják, végülis nincsenek rászorulva, megtehetnek bármit!
Kirakták a szakmai eredményeket: civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso és kiírták a 2013-as működési pályázatokat (beadási határidő december 11!). Mondjuk, hogy minek a terhére költekezik az állam (és pályázhatnak a szervezetek) az rejtély, hiszen nincs elfogadott (nemhogy…..
  http://magyarinfo.blog.hu/2012/11/08/igy_fog_kampanyolni_a_fidesz_2014-ben_allami_penzbol_alcivilek   Részlet a cikkből: Ma jelentette be Csizmadia László, a CÖF szóvivője, hogy "civil ismeretterjesztő mozgalmat" hirdetnek, ennek első lépéseként egy kiadványt juttatnak…..
Ha a jól értesültek valóban azok, akkor – orvosolni szándékozva az idei fiaskókat (na jó: oltári nagy buktát) - még e hónapban érkeznek a 2013-as működési felhívások. A kollégiumok már döntöttek róla, még a szokásos tanácselnöki hercehurca van hátra (de azt mondják,…..
tudommitakarok 2012.11.07 14:48:07
NEA civil szemmel Állítólag 2012.10.11 18:19:04
Ma érkeznek az EPER üzenetek a működési támogatásokról... Eltűntek az egyedi támogatások a civil.kormany.hu honlapról (Egészen 93-as számig ott voltak. Most egy sincs...). ..
tudommitakarok 2012.10.12 11:26:28
@Kkereszt: A nyertesek még ennyit sem kaptak:-)
Amúgy meg a levél tartalma és a tárgy megjelölése köszönőviszonyban sincs egymással, ez pedig már nem csupán aroganciára utal, de dilettantizmusra is.
tudommitakarok 2012.10.13 10:26:00
@szép új világ...: Ja-ja! Ez a dilettantizmus magyarázása, de attól még a szervezet alkalmatlanságát bizonyítja a dolog! :-)
Márciusban, vagyis 7 hónapja írták ki a pályázatokat, most a 2011.decemberében megjelent törvényt hagyjuk.
7 hónapja úgy adta ki valaminek az elejét a banda, hogy a végét nem látták. Kövezzetek meg, nekem ezzel se lenne nagy bajom, gyors volt a tempó.
Na de onnantól volt több, mint fél évük! Még ha időben bíráltak volna, pár közepes képességű informatikus akkor is megoldotta volna a kérdést!
Amúgy meg elutasított - ha jól értem- max az, aki formailag nem felelt meg, ők már akkor megkapták az értesítést, a civil.kormany.hu-n ők már nem is szerepelnek a listában. (Településnévre keresve legalábbis úgy tapasztaltam). Akkor mi olyan nagy feladat ebben?!
Ráadásul a nyertesek kiértesítéséhez ennek az állítólagos hibának végképp semmi köze nem lehet...
Azt mondom drágáim, lesz itt még @va világ, szűk esztendő... csak épp felelősségrevonás, felelősségvállalás... meg javítás... nah, az nem lesz.
  Ma újabb előadást tartott a vándorcirkusz ülést tartott a NEA Tanács. Vélhetőleg feláll az Alap monitoring-rendszere (bár a 2013-as bevezetéssel kapcsolatban erős kétségek merültek fel), és javaslatok hangzottak el a 10 hónapja nagy csinadrattával elfogadott és azon…..
Tessék örülni:Századvég Politikai Iskola (Budapest)Főnix Ifjúsági és Kulturális Egyesület (Bács-Kiskun megye), Nevelők Háza Egyesület (Baranya), Jótékonysági Nőegylet (Békés), Nyilas Misi Alapítvány (Borsod-Abaúj-Zemplén), Kurca Vidéke Polgári Egyesület (Csongrád),…..
tudommitakarok 2012.10.05 11:48:21
Szeretném kiegészíteni a listát a működési pályázaton nyert összegekkel:

Századvég Politikai Iskola (Budapest) nem pályázott, vagy nem találtam adatot

Főnix Ifjúsági és Kulturális Egyesület (Bács-Kiskun megye), nyertes
Rangsor 11
Megítélt összeg 3 383 240 Ft

Nevelők Háza Egyesület (Baranya), nincs róluk adat

Jótékonysági Nőegylet (Békés), ha ez Orosháza, akkor 900 000 Ft, rangsor 120, és nyertes

Nyilas Misi Alapítvány (Borsod-Abaúj-Zemplén), nyertes
Rangsor 508
Megítélt összeg 1 033 333 Ft

Kurca Vidéke Polgári Egyesület (Csongrád), nincs adat

Echo Innovációs Műhely (Fejér), nincs adat

United Way Kisalföld Alapítvány (Győr-Moson-Sopron), nyertes
Rangsor 502
Megítélt összeg 600 000 Ft

Szülők a Gyermekekért, Egymásért Kiemelkedően Közhasznú Egyesület (Hajdú-Bihar), nyertes
Rangsor 99
Megítélt összeg 1 200 000 Ft

Egri Norma Alapítvány (Heves), nincs adat

Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat (Jász-Nagykun-Szolnok), nyertes
Rangsor 249
Megítélt összeg 2 338 000 Ft

Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület (Komárom-Esztergom), várólista
Rangsor 1410
Megítélt összeg 250 000 Ft

A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány (Nógrád), nincs adat

Isten Szolgálatában Református Missziói Alapítvány (Pest), nincs adat

ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület (Somogy), nincs adat

Kelet-Magyarországi fiatalokért Alapítvány (SZabolcs-Szatmár-Bereg), várólista
Rangsor 1219
Megítélt összeg 250 000 Ft

Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület (Tolna), nincs adat

Hegypásztor Kör (Vas), nyertes
Rangsor 292
Megítélt összeg 1 616 667 Ft

Veszprém Megyei Civil Hálózatért Egyesület (Veszprém), nyertes
Rangsor 37
Megítélt összeg 4 000 000 Ft

Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület (Zala). nyertes
Rangsor 321
Megítélt összeg 1 126 167 Ft

Akiknél azt írtam, hogy nincs adat, ők valószínűleg nem pályáztak.... vagy ilyesmi :-)
 Nemrég a pogányportál nevű sajtókáromláson közzétettek egy választ a Nem kéne-e lemondani posztra. Mondjuk nem nagyon érthető milyen választ is gondoltak, hisz e hasábokon pusztán egymás mellé került a NEA - miniszter által a testületre oktrojált - elnökének egyik írásos…..
tudommitakarok 2012.10.01 13:49:59
@keleti42: Értem én, hogy hogyan jött elő! Sokkal jobban értem, mint azt, hogy anno hogyan kaptam tőlük mindenféle e-maileket a magán e-mail címemre, amit max pályázati azonosításokhoz használtam... Már akkor is rossz érzés volt a gyomromban az öntömjénezéstől, és biztosan tudtam, hogy ez a pasi nem a mi emberünk, és soha nem is lesz az, de nem hittem, hogy hatalomra fényezi magát. Mégis így lett...
Nem tudom, ki az a Huth Gergő, azt se igazán, hogy ki az a Csizmadia, őszintén szólva nem is érdekel, a tény ugfyanis tény: november van, az EPER-ben hivatalos értesítés a működésiről még sehol, a szakmainak döntése sincs.
Amúgy meg... ha megköveztek, hát megköveztek, de szerintem ez az egész tanácsosdi tök fölösleges. Állami pénzt osszon el állami szervezet, és ne hazudja magát civilnek. A szakmai bírálatot végezzék el szakemberek - bár, aki dolgozott minőségirányításban, az tudja, hogy egy jó szempont- és pontrendszerrel bárki bírálhatna szinte- és ugyanúgy, ahogy másutt, itt is tessék határidőket tartani, korrekt, partneri viszonyt kialakítani a civilekkel, akár pici falu szépítőiről, akár nagyobb város szociális ellátójáról, akár egyházi civil szervezetről beszélünk. Igen, vegye külön a szövetségeket, vegye külön a feladatellátásokban főállású munkatársakkal dolgozókat, vegyen külön bárkit, de azután, hogy feltételrendszert ad ki, tartsa magát is ahhoz!
A magam részéről az összes többit gittrágásnak tartom... Erről meg az jut eszembe, hogy a nemecsekeket megint senki nem hallgatja meg...
tudommitakarok 2012.10.04 11:16:22
@keleti42: Valamivel több, mint 15 milliót osztottak ki nekik a működésiből, egy olyan is van, aki 4 milliót kapott. Van olyan is, amelyik semmit nem kapott, várólistás.
No akkor térjünk vissza a normál hangnemhez Úgy tűnik az eredmények alapján, hogy a normatívára való jogosultság feltétel-rendszerét utólag megváltoztatták. Bár pályázati időszakban (2012.04.04-én) megjelent "Nemzeti Együttműködési Alappal  kapcsolatos Gyakran ismételt…..
NEA civil szemmel Szocizó speedek 2012.09.30 18:24:14
Úgy tűnik a szocik bevették a gyorsítót és/vagy olvassák a blogot. Az elmúlt pár hétben két írásbeli kérdést is feltettek parlamentileg a NEA-ról. Az egyik (és a hozzátartozó válasz), amely a szövetségek ügyét birizgálja itt: …..
Tartható-e, hogy morálról papolunk, ha magunk is a susnyásban rosszalkodunk a lyányokkal?  Tegnap egy civil társunk érdekes videóra lelt a youtube-on:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pDfXzoy6zBo), (a teljes anyag 50 perc), ahol a mi NEA elnökünk azon…..
S lőn egy nap lovag jő Kürtjét nyomban veszi elő Mellette kis dobosa (Nem ilyent nem mondok többé soha) Tehát mellette egy kiscserkész Vagy kobzos az, tán más zenész S szája nyílik, melyből ez ige jő: a döntés fenn: civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso..
A mai ülésen megszületett a döntés. Miután a körünkből eltávozott főmagyar helyett kinevezte a miniszter a tanács kilencedik tagját (aki az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom vezetője, katt ide), a tanács elnöke 5:3 arányban (a 3 civil delegált ellenszavazatával)…..
tudommitakarok 2012.09.12 10:02:18
@zoleee85: Mindenklit ez érdekel :-) merugye, szakmai szervezetként lejáratta magát ez a galeri, osszák el a pénzt, aztán a kutyát se érdekli, jövő tavaszig mi van velük.
Miután ma az a fenyegetés jutott el ide blogilag, hogy aki megosztja a NEA Tanácselnök nyilatkozatát a nyilvánossággal, az majd jól kap a pofájára és az ember megtanulta, hogy jó keresztényként oda kell nyújtsa a másik orcáját is, ezért alább a link…..
tudommitakarok 2012.09.13 12:34:06
@szép új világ...: Értem. Tehát amelyiknél pl. annyit ír, hogy volt adománya, tehát normatívára jogosult, ott nagy valószínűséggel nem kaptak volna amúgy egy vasat sem.
Juteszembe: az adományok által generált normatív támogatás is a pályázati összes keret részét képezi?
tudommitakarok 2012.09.14 09:18:25
@szép új világ...: Hhhát, azért ez elég fura szerintem.... Ez a normatívásdi arra van kitalálva, hogy érdeke legyen a civileknek a "svarcok" bevallása, kifehérítsék az adományokat. Namármost: ha ez egy fix százalékos meghatározás, akkor az a bírálati pontrendszerben nem releváns, viszont a kiírásban nem emlékszem rá, hogy nyertes pályázóknak adnak csak normatívát is... márpedig a normatívának van egyfajta értelmezése, a pályázati támogatásnak meg egy másik értelmezése...

Még a miniszteri ellenjegyzést is ki kell várni az eredmények kiküldése előtt?
tudommitakarok 2012.09.14 10:38:48
@szép új világ...: Még egy agymenés:

Ezzel a tempóval lesz november, mire a szakmai pályázatokról eredményt tudhatunk meg. (tudom, optimista vagyok...)Ez azt jelenti, hogy sokan egyszerűen nem fogjuk tudni számlával lefedni a beadott pályázati tartalmakat, egyszerűen azért, mert nyáron, kora ősszel megvalósítottuk őket, pénz nélkül, minimál tartalommal, meg persze kifizetgettük inkább zsebből, hogy olcsóbb legyen. (Hajrá fehérítés!)
Akkor ezek a pénzek visszamennek a kollégiumokhoz, és oda lehet tenni a működési várólistásoknak?

Tessék azt mondani, hogy idén csak a működésire futja, és akkor nem éjszakázunk munka után a számítógép előtt, holmi pályázatok írása végett!
Miután szeretett minisztériumunk úgy foglalt állást (jogi szakvélemény ellenére), hogy a tanácselnök nemcsak a pozitívan elbírált pályázatokat utálhatja ki, de a nem támogatottakat is visszaemelheti, hosszas vita után a Tanács is emellett foglalt állást. Ezzel a Tanács…..
tudommitakarok 2012.09.07 09:14:24
@kerdeses: A rendszer anomáliáit korrigálni kell, ez idáig rendben van. Az egyik ilyen pl, hogy a bírálatok várható időpontját (merugye igensokszor tizenöt napokon vagyunk már túl...) korrektül adják meg, hogy a pályázók VALÓBAN tudjanak tervezni pályázati időszakokkal. Ha 3 hónappal, akkor 3 hónappal, ha fél évvel, akkor fél évvel.
Hogy jobbá tenni, törvényesen működővé? Ez is rendben van. De visszamenni az időben ők sem tudnak, tehát a racionalizáláshoz lesznek szívesek lezárni az idei évet, és kimondani, hogy jövőre mi lesz másként.
S hogy eddig is lehetett tudni, hogy fél év, mire pénzhez jutunk? Ha ez amolyan "szokásjog", akkor minek kiírás? Mellesleg szerintem a többségnek egy szava nem lenne, ha azt mondták volna az ígért időben, hogy gyerekek, itt a lista, ezek számíthatnak pénzre, ezek meg nem, mert akkor legalább már tervezhetővé váltak volna a húzós nyári hónapok!
És végül... rendezvényekre tényleg június elején pályáztunk. De - bármily meglepő - a rendezvények 70%-a nyáron van! :-) Ezért szokták ezeket a pályázatokat nyár közepére legkésőbb elbírálni...
Doktor Úr olyan határozatlan vagyok. Vagy mégse? Ma ismét ülést tartott a Tanács. A NEA törvény Végrehajtási rendelete (vhr) 4. paragrafusa egyértelműen kimondja, hogy a kollégium 4 listát köteles átadni , ami magát a döntést képezi  (támogatott, feltételes,…..
tudommitakarok 2012.09.06 15:07:55
@Na Persze: Konkrétan? leszvrom, miért hepciáskodik egyik, vagy másik. Szeptember 6-a van, ne most okoskodjanak, volt rá fél évük.
Úgyhogy baromira nem érdekel, most éppen MIÉRT, meg ki, kivel, meg ilyenek. Az inkább érdekelne, hogy felelősségre vonnak-e ezért valakit, avagy, vállalja-e ezért valaki a felelősséget. Ha nem, az is egy jelzés, a "mi ezt is megtehetjük" jelzése.
De hangsúlyozom, ezeket a játszmákat már igenis az eredmények nyilvánosságra hozatala UTÁN tessék lejátszani!!!!
Amúgy meg a nincs pénz, stb... Ez se érdekel. Csináltak egy kiírást, mi annak megfeleltünk, most tegyék ők is a dolgukat, vagy köszönjenek le, ha nem képesek ellátni a feladatukat. Mindannyian, nem a hibás, meg a hibásabb, meg a nem úgy volt, mert ugyanazt a trágyát lapátolják, és bármily meglepő, a balról jobbra lapátolt ugyanolyan büdös, mint a jobbról balra pakolt! De a további ideologizálással való időhúzás érdektelen.