Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fifikus_fizikus

4 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől. Nézzük csak, hova jutottunk…..
fifikus_fizikus 2011.06.24 12:52:55
@pretender: Lehessen vásárolni bármit, normál áron, csak rá kell írni, mint a dohánytermékekre, hogy "nagy mennyiségben halált okozhat".

Persze a H2O is nagy mennyiségben és különösen tüdőn keresztül fogyasztva halált okozhat...
Gondolt már arra, mi lenne önnel hűtő nélkül? Hogy mihez kezdene, ha nem lenne paradicsomkonzerv? Hogy milyen lehetett az élet a habverő előtt? A legnagyobb konyhai találmányokat gyűjtöm össze, bár eddig csak a konzerven vagyok túl. Most jön az alufólia. 

Európa 2008-ban 809…..
WEB 2.0-ás eszközök alkalmazása a tanítási gyakorlatban Elsősorban az iskolánkban (Krúdy, Győr) évente megrendezésre kerülő Fizika Napja nevű rendezvény (óriásprojekt) szempontjából elemzem a kiválasztott eszközöket.Három eszköz elemzését teszem meg, ugyanis ebből…..
A mai középiskolás korosztály sokkal intenzívebben használja az internetet és általában a számítógépet is, mint akár a 8-10 évvel ezelőtti generáció. Sokkal nagyobb bennük az igény a digitális tartalmak felhasználására és az eszközéhányanök használatára…..
A sertésinfluenza elleni védőoltások körüli jelenség késztet némi meditációra.Alapvetően zavar az "újinfluenza" elnevezés, ez egy szépítő (eufemisztikus) elnevezés, pedig pl. a madárinfluenzát senki nem nevezte át. Sebaj, a másik jelenség jobban zavar.Egyre…..
Most éppen egy e-learninget tanuló e-learninges tanári tanfolyamon veszek részt :-)Követelmény, hogy legyen kívülről is látható blog. Íme, itt van.Berakom az eddigi belső blogos agyszüleményeimet ide is kiteszem, egy az egyben bemásolva:web 2.0Mészáros Péter írta 2009.…..
  A Hangos tér akár egy VHK-album címe is lehetne. Vagy mondjuk a játszótér szinonimája. Ez utóbbi csak azért ugrott be, mert épp itt építettek egyet belőle: a Hangos téren. A XVI. kerület úgy tűnik nagyon belejött a gyerekezésbe: két hét alatt három új játszóteret…..
fifikus_fizikus 2009.05.13 17:35:39
@Anatómus:
Abszolút egyetértek a hintával!
A régi tereken nőttem fel, a lányom is részben régi hintán, részben új játszótéren.

Szerintem a hinta az egyik legfontosabb elem (lehetne) egy játszótéren, de az újakon nagyon elszúrták.

Alapvetően 2 probléma van velük:

1.) Az egyik az @Anatómus által említett biztonsági dolog: A deszka hintán egyensúlyozni csak a 2,5-3 év fölöttiek körüliek tudnak igazán, nincs támla, nincs biztonsági lánc, minta régieken, nagyon könnyen billennek előre vagy hátra.

Általában van fix biztonsági korlátos hinta is, de abba csak szülői segítséggel lehet be/kiszállni, és bizonyos ruhavastagság felett kifejezetten körülményes a lábköztartós lábdugdosás... Ez igazából nagyon kicsi gyerekeknek van (1,5 év alattiaknak).

Lényegében a leginkább hintaigényes 1,5-3 év közötti korosztálynak egyszerűen nincs hagyományos hinta!!!!

2.)
A másik nagy problémakör a darabszám:
Általában van egy darab deszkahinta, és egy darab lábköztartós-kapaszkodókorlátos (nagyon kicsiknek való) hinta.
A most 4,5 éves lányom a hagyományos játszótéren a kispajtásaival leginkább a régi típusú hintákat kedvelte: Volt belőlük 6 darab, egymás mellett, lehetett egyszerre hajtani, versenyezni, hogy ki megy magasabbra, stipi-stopizni hogy melyik hinta kié, ki ki mellé ül stb.

Ezek az új hinták abszolút közösségrombolók, csak magányos hintázásra adnak lehetőséget.

Pedig a gyerekek a közös, utánzós-vetélkedős tevékenységet jobban élvezik.

A körhintát is egyszerre több gyerek tudta élvezni, megvolt a közös élmény.

Statisztikailag lehet, hogy azonos darabszámú gyerek játszhat egy játszótéren, de főleg csak különböző játéktípusokon.

Nem közösségi, hanem individualista gyerekeket gyártunk ezzel!...

A harmadik nagy problémám:
Sok játék járószintje messze az átlagszülői fejmagasság fölött van, tehát nem tudja a szülő a gyerekét vezetni, megfogni, kontrollálni.

Az ilyen magas játékok legalább annyira veszélyesek, mint a beton aljzatú, vas hinták és mászókák.

Én sem láttam tömeges gyerekhalált a játszótereken, pedig egy 130 ezres nagyvárosban nőttem fel.

Hja, a szülőknek és a gyerekenek is figyelni kellett egymásra, magukra, és nem ombudsman után szaladgáltak egy fejbeütés után...

Hát igen. Régi szép idők.
 A Szomszédok ektsön sorozat folytatódik tovább, de pár sort írnom kellett a magyar sorozatipar e remekművéről. A Szomszédok a gazdagréti lakótelep egyik panelházának családjairól szólt több mint 10 éven keresztül. Megismerhettük mindennapi gondjaikat, és velük együtt mi…..