Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.Gabor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csodás Olimpia étterem beindította Budapest nyálelválasztását, talán ennek köszönhető, hogy a Váci utcában megnyílt Bábel étterem provanszál lantolásra késztette a pesti kajabloggereket, köztük a Pápanőt, Chili és Vaníliát. (Nem linkelek többet, mert az ő posztja úgyis…..
P.Gabor 2008.11.23 14:38:04
Pusztai Gabor vagyok, szeretnek par szoval hozzaszolni fuggetelenul a velemenyektol, ki hogy tavzott. Onok szamara megismerhetett nem csekely invesztíciójú konyhatechnologia beinditasa es annak fenntartasa nem keves koltseg.Ez termeszetesen nem a vendegen kell leverni.De szerintem senkinek sem a celja ha ilyen jellegu ettermet mukodtet!En ugy gondolom mi dontjuk el milyen kategoriaju ettermet valasztunk.Termeszetesen az arak magasabbak lesznek de ha anyagilag nezzuk akkor nem szabad ilyen kategoijat valasztanunk mivel nem ereznenk konforterzeunk megfeleonek,lesnek minden egyes penit.Elrontjuk a varazsat mielott meg elkezdodne a Gasztronomiai talakozasunk.Nyilvan mi latjuk salyat kereteinkebe mi fer bele..?
Etteremek,legyen barmilyen annak szellemeben erkezek es az elvarasaim is annak mertekeben valtoznak.
En azt tudom mondani Babel etteremmel kapcsolatban orulok annak hogy van!Megtisztelo a Sef odaadasa az etel, alapanyag ismerete, es a szerete a fozes irant! Ez latszik a tanyeron "izeket nem atalakittani kell hanem megorizni kell" Zoldsegek friss es etvagygerjesztoek, a hus nem egy szaraz cipotalp, a molekularis konyhara az a velemenyem azt igazan senki sem csinalja meg Magyarorszagon!
Habok es egyebb ordogi eljaras amit hiszunk etvagygerjeszto hatsuk van ez egyfajta kiegeszitto a tanyeron nem az dominalja az izt egyfajta tisztitto erzete is lehet pl dinnye szorbet-nel menta habbal kivalo tiszta izek a " gyumolcs izei"nem curos stb,keves mentahabbal kivallo, salyat velemeny! De elotte elkell latogatni mas kulfoldi ettermekbe es talan akkor arra az lenne a velemeny ezek mi a turot adnak nekem..bolhat? Itt a legfobb problema a nyitottsag amire mi meg nem allunk keszen mert meg mindig egy jo kiados porkoltben latjuk az etelt, az nem baj de akkor nem kell ilyen helyeket felkeresni mivel magunk is hozzavagyunk szokva az eros izekhez elfelejtettuk hogy egy zoldseg mennyire mennyei tud lenni ha nincs agyonfozve sott ha meg Sous Vidol-jak a zoldsegben a vitamin minden fele asvanyiangyag, repaba karotint megorzi, fantasztikus! En ertekelem azt hogy merik hasznalni mind ezt a technologiat es probaljak az emberek ele talani, megha a menu osszeallitasa korantsem egyszeru mivel az emberek nehezen fogadjak el azt amit ujnak hiszunk de mas orszagokban ez normalis, de mi mindig hadakozunk mindennel es megbizonyosodasra vagyunk itelve nem fogadunk el szinte semit?!Szoval magunkaba is keresnunk kell a hibakat nem csak az etteremeskben.....