Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chinotto

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először úgy 1994 táján vezettem Xantiát, addig csupán a hidropneumatikus rugózás legendája jutott el hozzám. Meg is döbbentem rendesen. Az történt, hogy a Citroën akkori importőre csapott egy népszerűsítő bulit a Népligetben, ahol bárki kipróbálhatta az összes típust. Ez…..
chinotto 2008.11.23 11:08:03
Már azt hittem megbolondúltam amikor olvastam a cikk fejlécét.Én írtam voltam ilyen cikket ? - kérdeztem magamtól.Minden stimmelt kivétel a xantia.Ott voltam én is a Népligetben bár 1995-re emlékszem,mivel kaptam ajándékba egy ZX-es polót aminenek a hátulján 1995 van.Szóval, minden stimmel csak az én választottam akkor egy Citroen XM 2,5TD volt.Úgy suhant azokon a rossz utakon mintha varázsszőnyegen ülnék.Rengeteg autóban ültem de egyikben sem tapasztaltam ilyen élményt. A villamos sín vagy vasúti átjáró mintha nem is létezne.A barátom 528-as BMW-je szekérnek tűnt ehhez képest.Akkor azt mondtam, egyszer biztos lesz ilyen autóm. Akkor egy BX-em volt, az XM elérhetetlennek tűnt.2000-ben a balatonon nyaraltunk amikor az újságban(Képes Autó) találtam egy hirdetést.1995-ös 3,0 V6 24V , bordó metál, vajbőr belső. A többi ilyen kategóriájú autóhoz képest fillérekért.Csomagoltam, azonnal hazaindultam és irány a kereskedés. Másnap már ezzel mentem vissza a Balatonra.Két napig ebben aludtam.Négy csodálatos évig volt meg az autó, azóta már a harmadikat használom de egyiknél sem volt ilyen eufórikus érzésem mint akkor.Amikor az ismerőseim meghallották milyen autót vettem egytől-egyik azon a véleményen volt ,hogy megbolondúltam. Beleülve mindenkinek megváltozott a véleménye, többen áttértek ilyenre.A Citroen márka soha nem volt (és talán nem is lesz)Magyarországon elismerve,tévhitben élnek az emberek, ezért van hogy oriási az értékvesztésük.
Az okos ember pedig ezt használja ki.... Mostanában pont azon gondolgodom, lehet nosztalgiáznom kellene.- talán még lehet jó állapotút venni -