Regisztráció Blogot indítok
Adatok
supernowa

164 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wc blog PuLatrina 2023.09.24 20:29:08
Ha a kedves Olvasó kiheverte az előző posztban fellehető modern elméleti fizika okozta elmeterhelést, következhet egy kis történelemóra! Időben ezúttal is utazunk, de nem kell megijedni, relativitás legfeljebb a higiéniai viszonyokkal kapcsolatban fordul elő, és ezúttal nem görbítünk téridőt sem.…..
wc blog PuLatrina 2023.09.24 20:21:57
Ha a kedves Olvasó kiheverte az előző posztban fellehető modern elméleti fizika okozta elmeterhelést, következhet egy kis történelemóra! Időben ezúttal is utazunk, de nem kell megijedni, relativitás legfeljebb a higiéniai viszonyokkal kapcsolatban fordul elő, és ezúttal nem görbítünk téridőt sem.…..
Következő bejegyzésemet több halmaz metszéspontjába lehetne elhelyezni, korábbi témákkal több kapcsolódási pont is fellelhető. Nyilván szoros kapcsolat fűzi a hévízi buszállomás-helyzetet firtató (eddig) három felvonásos sorozathoz, illetve a társblogunk modern fizikával is kapcsolatos…..
...Továbbá végtelen világűr, galaxis méretű fekete lyukak, a sötét energia rejtélye és a szingularitás lehetséges kapcsolata. A linkekre bizony érdemes rákattintani, nagyon érdekes, tudományos felfedezéseket, teóriákat tanulmányozhatunk, s ha közben hiányosnak érzékeljük alaptudásunkat a témával…..
wc blog A MÁV és a relativitás 2023.02.09 00:52:11
Soron következő bejegyzésünk igazi csemege a mellékhelyiségekkel foglalkozó gyűjteményünkben, hiszen járművön kialakított wc-kről való értekezés egyértelműen kihagyhatatlan. A magam részéről alig vártam ennek eljöttét, és vélhetően nem is az utolsó mozgó-klotyó elemzés lesz ez. A cím alapján…..
Közterületi állapotokat, fejlesztéseket (vagy azoknak hiányát), szürreális megoldásokat, egyéb érdekességeket vizsgáló sorozatunk legújabb részében ezúttal kisvárosunk egy, a Balaton-parthoz közel eső, nagy múltú, és mindenképp jobb sorsra érdemes területét vesszük górcső alá. Mai célpontunk tehát:…..
nowblog Ajánló! 2022.10.30 21:58:43
Kedves Olvasók, ezúttal testvérblogunkat szeretném ajánlani szíves figyelmetekbe, mely még kevéssé ismert (és valljuk be, a kelleténél ritkábban születik új poszt - akárcsak itt -, de becsszó, ez javulni fog!) Ez egy amolyan elemzős-terepmunkás-beszámolós oldal, melyben azonban nem éttermeket,…..
wc blog Darkness - mementó 2022.10.30 20:24:30
  Az alábbi képeken szereplő mellékhelyiség ezen írás megjelenésekor többé már nem látogatható, minekután a kocsma, melyhez tartozik, bezárta kapuit, és hamarosan az épület is lebontatik. Mindenki eldöntheti, ezen tény mekkora sajnálatot ébreszt benne. Ami a poszt íróját illeti: nos, egy kissé…..
E rövid bejegyzés nem a reklám helye - na jó, de nem nagyon! Emellett inkább visszautalás eme cikkre. Itt a mindent becsomagolások felesleges, eltúlzott, érthetetlen, bosszantó létéről értekeztem, környezetünket terhelő hulladékának jelentős részét kitevő védelmi-kényelmi anyaghalmozásokról. Ami…..
"Egyszer minden véget ér", szól az egyik legigazabb közhely (igen, egy egész jó dal címe is ez). Olyannyira igaz, hogy legalább tucatnyi változata létezik, nem véletlenül. Persze, valaminek a vége egy másik születését jelent(het)i, mint ahogy azt a mai írás apropóját adó történetben is láthatjuk.…..
E poszt egyamolyan "trailer" lenne. Egy már-már legendás téma folytatásának, amit e blogon indítottunk. Még hozzászólás is van hozzá, Emberek, annyira népszerű volt! Az ok, amiért ilyen poszttal jelentkezem, egyrészt, hogy felkeltse a figyelmet, és a Kedves Olvasó még inkább nagyon-nagyon várja e…..
wc blog Párban szép... 2021.07.14 13:42:15
Egy újabb "vendégposzt" következik, a felfedezés és a kép sajnos nem saját, de mégis én vadásztam le az egyik közösségi oldalon, így nagyjából olyan e bejegyzés, mint a "hazai feldolgozású termék". A képhez több kommentár nem is kell, mint a FB poszt szerzőjének jogosnak tűnő értetlensége...Mert a…..
wc blog Hiper-multi mosdóháló 2021.05.07 15:25:59
Üdv újra, Drága Vécések! Mai - hosszú kihagyást követő - irományom a hipermarketek világába kalauzolja el a Kedves Olvasót, persze nem az önkiszolgáló pénztárak és a helyenként logikátlan áruelrendezés kérdését boncolgatom, henem a mellékhelyiségek tartályzúgással és hipószaggal gazdagított,…..
nowblog A kopogó cipők átka 2021.03.20 13:04:49
Következő bejegyzésem a Lackfi János-féle Kreatív Írás kurzusára készült irományom, egy érzékeny-küzdelmes témával kapcsolatban (az óra és a példaszöveg címe: "A megcsalás anatómiája")   Kopogó cipők   Megrakják, bizony. Van, mikor még az erdő is lángol, nem csak a tábortűz, annyira megrakják, s…..
Az alábbi panorámafotót szeretett kisvárosunk szívének egyik fő koszorúere mentén, valahol a bal kamra és pitvar találkozásánánál készítettem, Fő tér 100m, régi Városháza (Goldmark ház) 50m, a jelenlegi..ja szintén kb 100m meglepő módon, mert a Fő téren található. A Sétálóutca is 50m, hasonló logika…..
Kedves Olvasók! Még mindig más tollával ékeskedek, ígérem, hamarosan jön saját tartalom, hétköznapibb, de saját élmények megszokott színvonalú kulázásával tálásával! Addig is jó böngészést eme összeállításhoz! ITT KATT látható, vagyis nyílik meg az oldal...
nowblog Az összes Zimmer: frei 2021.01.25 17:59:42
Változtatás nélkül közlöm blogomon a Keszthelyi Hírlapban is megjelent írásomat, mely a vendéglátás-turizmus szektor helyzetéről szól a pandémia 2. hullámában. A novemberi korlátozó intézkedések nyomán tovább folytatódik a tavaszi vírushelyzet által már megtépázott szektorok vesszőfutása. Egyebek…..
Csodás megoldások... jó lesz az úgy! - avagy a hard verzió: ott b*ssz* meg a..... Kedves Olvasó nézze el lustaságomat, igyekszem behozni saját élményekkel-hangulatokkal fűszerezett bejegyzéseimet illető lemaradásaimat, addig jó szórakozást ehhez. Katt a képre továbbiakért :)..
nowblog Koronás játszmák 2020.09.29 10:10:32
A csapból is a koronavírus folyik, ütném fel írásomat. És milyen rosszul is teszem, de már mindegy, megtettem. Szó szerint értelmezve elég félelmetesen hangzik, legalábbis a félreértéshez nem kell feltétlen autistának lenni, legfeljebb átlagosan hiszékeny netezőnek. Gondoljuk el, ha ez lenne a…..
A korona (fermata) kottajel egy hang kitartását jelzi (orgonapont, nyugvópont).Az alatta levő hang vagy szünetjel értékét meghosszabbító félkör alakú jel, alatta ponttal:   - Írja a zenei fogalmakat és kifejezéseket, illetve azok magyarázatait tartalmazó egyik enciklopédia-szerű oldal. Egy…..
nowblog trianon100 2020.06.04 14:23:23
A trianoni békediktátum 100. évfordulójára.....
nowblog Vár visszavár 2020.03.29 21:28:32
CarbonAltató Lehunyja kék szemét az ég,lehunyja sok szemét e ház,Egregy alatt alszik a rét -bezárják hát a Carbonát. Eresztik a fürdők vizét,bezár az iszap, a masszázs,elment az utolsó vendég -bezárják hát a Carbonát. A finn szaunák kihűlnek,-s amíg a fűtőszál leáll-felsisteregnek a kövek…..
nowblog Korontén 2020.03.23 12:32:26
Ez a szerves anyagdarab irányítja jelenleg az emberlakta világot. Persze jó sokan vannak. De még anyagcseréjük sincs...a lehető legegyszerűbb, ami környezetünkbe összejöhet (ugye, néha az egyszerű megoldás a legjobb, itt speciel valaki a legbonyolultabb, legösszetettebb biológiai problémára /ránk/…..
wc blog Importposzt 2019.12.20 22:14:33
Csak lustaságomra fogom, hogy oly régen posztoltam már ide, és most is csak egy kis, a blog témájával kapcsolatos indexes olvasnivalót teszek közzé. Ígérem, lassan, de jövögetnek a saját élmények,…..
Előző bejegyzésem némi megerősítést nyert, mégpedig 3 aspektusában is. Az alábbi tudományos témájú cikk segítségével szeretnék minderre reflektálni: https://24.hu/tudomany/2019/11/12/galaxisok-osszehangolt-mozgasa/ A sorszámok után saját írásomból idéznék - remélem, nem teszek ezzel túlságosan…..