Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koxi

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
koxi 2021.09.03 21:22:53
Sziasztok. Csak leírom a mi esetünk, mert nagyon tetszett a cikk, teljesen értelmes, logikus gondolatoknak tartom a leírtakat. 12 éve élünk Németországban és kb 4 éve találtunk rá újra a Balatonra, amikor eltöltöttünk egy délutánt Balatonvilágoson. Annyira jól éreztük magunkat, hogy azóta mikor évente egyszer hazamegyünk, mindig eltöltünk 4-5 napot vagy egy hetet a balcsin. Általában a Club Tihanyba szoktunk menni. A Marina, amit a cikkíró lefikázott, egyelőre túl drága volt :-D A hotelban a kaja nagyon ízlik, a fő dolog h a part tele van játszóterekkel, napágyakkal (nem párnázott) hosszú és füves. Ettől még a hotel retro 80-évek, a klíma vagy működik vagy nem vagy nincs is, a szúnyogháló lyukas, bemásznak a kibeb..szott nagy pókok :-D
Biztos azért érezzük jól magunkat, mert gyerekkoromban minden évben ott voltam, hála a vállalati üdülőknek.
Azt kell mondjam ennek ellenére valahogy mégsem "igazi" nyaralás, ezért az őszi szünetben minden évben elrepülünk a Kanári szigetekre, az nekünk az abszolut favorit. Karib térségben még sosem voltunk úgy mint maldívon, szesellen sem, Görögo. szutykos, Horvát nekünk nem jött be. Megjegyezem a kanárin sincsenek párnázott napágyak a tengerparton, max akkor tudom elképzelni ha egy drága szállodának saját partja van.
Én imádom a Balatont,akkor is ha a tetű vendéglátósok miatt évek óta nem ettem egy jó hekket, mert csak szart adtak el nekünk. A vízbe nem pisilünk, wc-t keresünk, hekket már nem veszünk, saját partos szállodába megyünk, és jól érezzük magunkat, mert nem csak a luxus élvezhető. Egy biztos, lenne hová fejlődnie a balcsinak.
koxi 2019.11.08 09:28:04
@Terézágyú: elmagyaráznád nekünk egyszerű halandóknak is, hogy mégis mire gondolsz? Pl Vlagyimir Tishura. Ezt hogyan keleltt volna írni szerinted?
Akik nem az átkosban születtek, már nem is tudják olvasni a cirill betűket. Ezért szerintem nem az a lényeg, hogy van írva a Vlagyimir Tisura, hanem hogy egyáltalán meg van említve és megszületett ez a cikk.
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
koxi 2019.03.12 13:55:06
Szia! Állati jó volt ez az írás, egy igazi időutazás, nagyon sok mindent meg lehetett ismerni az akkori világról. Kb olyan 7 évig éltem én is Győrben, már megvolt az Árkád és az amögötti területen rá lehetett látni a lerombolt régi Rába telephelyre. Azért valamennyire szomorú is volt olvasni, hogy a bezárkózás és a tervgazdálkodás miatt hogyan maradtunk le az évek során a nyugattól, és nemcsak a nyugattól, hanem úgy általában a világtól, a fejlesztésektől. A szövegben valahol volt egy mondat, ami eléggé megfogott, mégpedig hogy nincs megfelelő szakember. Érdekes, mert ez a probléma most is fennáll, sőt, talán még komolyabb probléma mint anno volt. A szüleim is anno egy szocialista nagyvállalatnál dolgoztak, ahol gyerekkoromban több ezer ember dolgozott, sokszor meglátogattam őket a munkahelyükön. Aztán a rendszerváltás után az is méylrepülésbe kezdett, mert a diósgyőri acélműveknek dolgozott be, megrendelés híján pedig nem volt munka. Ma már a gyár nagy része lerombolva áll, talán 2 éve volt, hogy bent jártam felfedezni ami még maradt, megtaláltam az irodát is, ahol anyum anno dolgozott. Még 1x köszi a cikket, igen szép munka, bennem pedig régi, jóleső gyermekkori emlékeket is felhozott.

Egy megjegyzés: szerintem a HM-ben a Hochleistung nem magas fejlettségűre utal, hanem magas teljesítményűre. 10 éve élek Németországban, mérnöki területen dolgozom, de ilyen kontexusban a Hochleistungot még nem hallottam, főleg nem motorokra vonatkozóan. Persze ettől lehet nincs igazam, de szerintem a Hochleistung az nagyteljesítményű.
Üdv.:
Norbi
Nagyon sok lépcsőházban lehet találkozni a közös folyosókon tengődő babakocsikkal. De vajon tényleg jól van az úgy? Mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán kell-e bárkinek, bármit is tenni? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat...
koxi 2018.11.29 11:38:58
@Szelid sunmalac: szerintem abszolut flexibilisen állok hozzá a témákhoz, nem tartom semmiféle mocsadéknak magam, azért mert gyereket vállaltam. Ugyanúgy elpicsázom a gyereket ha olyat csinál, akkor is, ha az enyém. Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak olyan dolgaid, amit más tolerál neked. Lehet családi házban laksz és azt hiszed neked nincs, de tuti neked is van. Nem vagyok egy békegalamb, szeretem a fegyvereket, le is húztam pár évet katonaként és tapasztaltam már, hol segít az agresszió valójában, de a babakocsi a lépcsőházban témához abszolut nincs rá szükség.
koxi 2018.11.29 11:44:15
@Szelid sunmalac: Azért veszem magamra, mert általánosan fogalmazol, és a definíció szerint én is kisgyerekes vagyok, tehát mocsadék.
Hetven évvel ezelőtt, 1942. december 1-én az amerikai 90. bombázó csoport repülői támadásra indultak az ausztráliai Iron Range-ből. Köztük volt a Little Eva nevű B-24-es nehézbombázó is, melynek ez volt az első éles bevetése. A gép tíztagú legénysége néhány órával később már tudta: egyben az utolsó…..
A kötöttpályás, vasúti közlekedésnek a világ számos országában nagy jelentősége (és még nagyobb hagyománya) van - elég csak a japán Sinkanszenre, a francia gyorsvasútra (TGV), vagy éppen a vasúti teherszállítás amerikai gazdaságban betöltött fontos szerepére gondolni (és akkor a hongkongi emeletes…..
Kíváncsi vagy, hogy hol és hogyan buliznak a sztárok LA-ben? The Peppermint Club, 1Oak, Bootsy Bellows, Le Jardin és a W hotel mind rendszeresen látogatott szórakozóhely közkedvelt hírességeink által. Idén tavasszal már birtokában a nyárra szóló Los Angeles-i repülőjegyemnek felhívott a legjobb…..
Miután sorozatunk előző részében mindenkit meggyőztünk arról, hogy a kempingezés (akár gyerekkel, akár gyerek nélkül) a legtutibb módja a nyaralásnak, most térjünk ki arra, hogy ha már az elhatározás megvan, hogyan is vágjunk bele. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk: a kempingezést, mint családi…..
Sokan kértétek már, hogy írjak biztonsági kamerás teszteket is, leginkább az olcsóbb szegmensből. Itt van tehát az egyik legközkedveltebb és legolcsóbb darab: a neves ESCam QF001. HD felbontást, távoli stream-et, kétirányú mozgatást, kétirányú hangátvitelt, helyi és távoli rögzítést, VMS-t, és még…..
koxi 2016.10.11 08:26:34
@lionking: Szerintem ez egy jó cikk. Olcsó cucc, sok funkcióval NEM profi felhasználóknak. Nagyon sokan vagyunk, akik a saját területükön majdnem szakértők. Szuper dolog, ha te pl profi vagy a biztonságtechnikában, irigylem is a szaktudásod. De azért irtó nagy különbség van aközött, ha egy (sarkítok) pénzverdét akarok bevédeni profi cuccokkal, itt a méregdrága biztonságtechnikai berendezések magas értéke sem összemérhető a védendő objektum értékeivel, meg a között, ha mondjuk a felső szinten alvó kislányomra akarok ránézni rendben alszik-e, miközben mi lent tévézünk. Ilyen esetben mért kellene kiadnom x százezer forintot? Lehet, hogy mrgergoke nem profi a témában mint te, de nem is állította. Ő egyszerű userként írja le a tapasztalatait. Te mint hozzáértő ezt a kommentjeiddel kiegészíthetnéd további nagyon hasznos információkkal, aminek mindenki örülne. De csak mert a blogger nem szakértő, már ne is írjon róla? Akkor szerintem a bloggerek 99%-a bezárhatná a blogjait.A Nyuszikám szerintem senkinek nem tűnik egy kedveskedő megszólításnak, inkább lenéző fikázó jelzőnek. De ha van kedved a tesztelt cuccokat mint szakértő elemezni, én (és szerintem a többi olvasó is) nagyon szívesen olvasnánk a konstruktív véleményed.
koxi 2016.10.12 09:01:38
@lionking: Köszi a válaszod, hasznos infókat írtál.
Meg kell mondjam, én simán elsikkadtam a cím azon része fölött hogy "biztonsági kamera" mert valahogy laikusként is alapból nem tekintem ezeket a cuccokat biztonsági kamerának a következő miatt (habár lehet ott más technológia volt):

Pár éve szereltem a kocsiba vezeték nélküli képátviteles tolató kamerát. Frankón működött csak néha bejöttek nemkívánt képek :-) Pl állok a pirosnál aztán beugrik egy kép és látom valakinek a szobáját. Máskor egy bejárati ajtót. Megint máskor a hátsó kertet :-D Ergo a tolatókamerának a vevője simán fogta egyes beltéri kamerák képét.
Elnézést, de amit írok az elég durva lesz. Pontosan tudom, hogy egy bűncselekmény kapcsán nem szokás a maximumot kiszabni büntetésként, de azt is tudom, hogy ahol sok a súlyosbító körülmény, több minősítő körülmény merül fel, és halmazati büntetést kell kiszabni, ott a minimálishoz közeli büntetés…..
A háborúk első számú szenvedői mindig is a katonák voltak. A frontokon harcolók mögött azonban ott volt a hátország támogatása, úgy anyagilag, mind lelkileg. Ha a hátország hite megrendült, a fronton harcoló katonák még inkább kiszolgáltatottá váltak. A történelem számos…..
koxi 2016.05.16 10:04:23
@proletair: ugyanmár, teljesen jól megírtad, csak nekem nem volt érthető. Én is erről érdeklődök, holott ez csak száraz tény, a történet az igazi tragédia. Mindenesetre köszönöm a cikket, érdekes volt, mert erről a témáról még nem hallottam.
Kis csapatunk újra nekivágott a Tátrának, itt történt a felhívás, amelyre idén többen jelentkeztek, mint a tavalyi túránkra. Okulva a 2015-ös tapasztalatokból, most nem terveztünk többnapos kirándulást, szombaton jöttünk, láttunk, győztünk. Sőt, egy külön utakon járó csoport még Branyiszkóhoz is…..
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
koxi 2015.11.26 11:12:22
4 évet húztam le a katonai fősulin, egyet a seregben. Nagy elánnal mentem, már általános után is katonai suliba akartam menni, csak szülök lebeszéltek. Imádtam a sulit, ma is ugyanoda mennék és még ma is a kamuflázs a kedvenc színem. De besokkaltam tőle. Mindenhol a retek, a szutyok cuccok, nem kapsz egy normális ruhát, rongyokban jártunk tanórára. A körletben olyan állapotok mint egy börtönben. Lőni szinte ritkábban tudsz, mint a karácsony jön. A kaja az említésre sem méltó, legtöbbször ehetetlen moslék, ha ehető akkor meg a macskámnak sem lenne elég. Nem vagyunk robotok, embert ruházni, etetni kell, fenntartani a motivációját. A sereg egy elfekvő. Csak a cigire meg a piára tudsz rászokni, meg a kummantásra persze. De akkor sincs esélyed rendes melóra, ha dolgoznál, mert nincs mit és nincs mivel! A csapatgyakorlatomon füvet nyírtam meg a század madárpókjának fogtam gyíkokat a fűben. Aztán fél évet csücsültem csapatnál arra várva akad-e valami beosztás. A motivációmat a 0 szintre építették le. Aztán elgondolkodtam: most még beszélek idegen nyelvet,van egy úgy ahogy piacképes diploma a zsebemben amivel civil cégek várnak és szívesen alkalmaznak. Ha maradok pedig elfelejtem az idegen nyelvet, normális szakmai tapasztalatot nem szerzek, ellustulok, eltunyulok, befordulok. Választanom kellett. Választottam. És azt hiszem jól döntöttem, mert ahogy látom ma, 16 évvel a diplomám megszerzése után sem változott ott semmi, csak a terepminta lett más színű. Szomorú, pedig én mindig katona akartam lenni.
Olvasónk nem saját hibájából került a szegények népes táborába, már gyermekkorában elkezdődtek a gondok és szülei halála után neki kellene mindent helyre hozni.  Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon aszegenyekvagyunk@gmail.com címre…..
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
koxi 2015.06.15 15:01:19
@a nagy hohoohooo:
Azért mert a csávó csinál egy Tippfehler-t (most akkor te is gyogyi vagy, mert esetleg nem tudod ez mit jelent?) még nem jelenti azt, h alkalmatlan lett volna.
Nem érzem magam sem a rendőrök mellett, sem ellenük, de a rokonságomban is van olyan, akinek 150es netto nyugdíja van, más meg végigmelózta az életét nem úgy, ahogy ez a rendőr, és a töredékét viszi haza. És ezt a melóst még a cukorraktárba sem veszik fel 500 forintos órabérért, az ex-rendőr meg ugye elmehet, ha akar....
De ez kicsit off volt, nem ez a fősodor ugyebár.
A paradicsom ma már nemcsak a vidéki konyhakertek, hanem a belvárosi balkonok haszonnövénye. Viszont míg a vidéki háziasszonyok tudják, mi kell a jó terméshez, addig a városi hobbikertészeknek fogalma sincs az alapokról. Pedig odafigyeléssel, és néhány egyszerű praktikával az…..
Üdv Harcosok!   Régen nem írtam, el voltam foglalva mindenféle dologgal és megcsömörlöttem kicsit a hülyéktől. Igazából kicsit elfogyott a munícióm a blogíráshoz, elhagyott az ihlet, annyi hülyével találkoztam az elmúlt fél évben. Nem komplett hülyével, csak a sportban…..
koxi 2015.01.15 11:22:37
Szia Laci.
A Bunny stílusa nem jön be nekem egy-egyben, de ért a dologhoz, ez legalább tuti. Az oldalukról már rengeteg tippet építettem be az edzésembe, rájöttem milyen sok dolgot rosszul csináltam eddig. a legmókásabb, a kérdezz-felelek rovat, tényleg elképesztő milyen kérdések záporoznak rájuk :-D

Áh, hiába, mérleg vagyok, genetikailag kódolva van belém a lustaság. Harcolok ellen, hol több, hol kevesebb sikerrel. a problémát ott látom, h szerintem túl sok időt töltünk el a melóhelyen. Kevesebb órát kellene melózni, én 6 órát találnék optimálisnak, így lenne több időnk a családra és egészségesebben élni. Pl közös családi sportolás, bringázás. Persze lehet, h nem látom a fától az erdőt és ez is csak olyan panasz meg kifogástenger mint ami az emberek 99%-tól jön. Mégis, örülök, h 36 évesen még azért nézek ki valahogy. Azért a mérnök kollégáim nagy része elég gyalázatos fizikailag, kivéve persze aki olyan genetikát örökölt, h eszik mint egy barnamedve mégsincs rajta deka zsír sem. Hát nekem nem ezt dobta a gép.
De ne csak rizsázzak már ha itt vagyok, kérdezek "szakmait" is, hadd foglalkoztassalak :-)
Kondis edzés után szerinted annyira fontos a gyors felszívódású fehérjebevitel, hogy nem lehet kihagyni, vagy kiválthatom amino tablettával is. Ugyebár így megspórolom a fehérjelebontást, az aminobol rögtön a szükséges fehérje állítható elő. Azért kérdem, mert az emésztőrendszerem nem nagyon bírja ezeket a koncentrált fehérjéket, így jópár éve átálltam az amino tablettákra. Te mit gondolsz?
Üdv.
Félévnyi folyamatos németországi önéletrajz-küldözgetés után mai szerzőnk, Dóri úgy döntött, vált és inkább Ausztriában próbálkozik. Be is jött neki, immár másfél éve élnek Bécsben, a kezdeti nehézségek után sikeresen beilleszkedve. (A képekért köszönet…..
koxi 2014.08.22 09:51:49
@Din Serpahis: Ebben lehet valami, mert én is gondolkodom rajta egy ideje, h németből Ausztriába, leginkább Bécsbe költöznék, mert bazi messze van hazajárni. Csak a melókkal, amiket találtam egy netto havi ezressel kevesebbet keresnék. Ez pedig nekem túl sok ahhoz, h Ausztriába költözzek. Főleg, h az ingatlanárak ugyanazon a szinten vannak mint Németországban.
Mindannyian sok időt töltünk különböző épületekben: irodaházakban, üzletközpontokban, ipari létesítményekben és persze otthon. Néha azonban előfordul, hogy a hétköznapi munkavégzés vagy bevásárlás egyik pillanatról a másikra katasztrófába csap át. Földrengés,…..
Üdv Mindenkinek! Folytassuk a keresztre feszítést! Most már tudod, hogy milyen tápanyagból mennyit kellene bevinni naponta. Látod, hogy minden normális diéta azzal kezdődik, hogy kiszámoljuk mennyit fogyasztunk 100-on.:) Amint ez megvan, magunkhoz tudjuk szabni a kaja…..
Üdv Harcosok! Az utolsó 40 részben írt cikkem,szült egy csomó kommentet. Az az érzésem támadt mintha félreértenék páran a cikkben foglaltakat, illetve a lényeg felett elsiklanának. Ezért írok egy 2. részt a puncitapsolós cikkhez, hátha így világosabb lesz. Nem…..
koxi 2014.02.13 11:03:38
@Laci Ifj Moldván:
Szia Harcos :-)
Faszom sem tudja mért nem köszönök. Sajnos a kezdő szó nálam is gyakori használatban van. Amúgy engem nem zavar a szóhasználatod, mondjuk úgy "emberközeli" :-)
De hogy konkrétan a kérdésre válaszoljak: sosem szoktam kommentet köszönéssel kezdeni, de máshol sem találkoztam vele, csak nagyon-nagyon ritkán. Hogy ez netes szokás-e, nemtom, lehet.
Üdv.