Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikka7

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hálát adok a jó sorsomnak, hogy nem egy német, vagy egy olasz kórházban kellett feküdnöm. Lehet-e ezen a blogon jó véleményt mondani?  Németországban élek, és sajnos már volt alkalmam megtapasztalni az itteni kórházi körülményeket, szerencsére nem saját bőrön. …..
mikka7 2015.03.30 21:20:23
@asztalosani: "na akkor meséld el, te pontosan hol, mikor találkoztál azzal hogy ingyen és bérmentve kiadják cd-n, dvd-n?
- kórház neve
- osztály
- cd vagy dvd-n kaptad meg és
- mit: mri, ct, rtg, uh...
- és miről: koponya, mellkas, has
- illetve oep-es vagy magánban nyomtad? :)
- mennyi időn belül kaptad kézhez?"

- pl. Uzsoki, Diagnoscan központok, OITI
-radiológia
-cd
-CT, MRI
-amiről az orvos a vizsgálatot kérte(pl.: térd,koponya, gerinc, has,stb.)
-OEP,
-hely függvénye, néhány óra és néhány nap között
Tizenkétszer mentették meg a páromat, a tizenharmadik alkalommal azonban egy idegen kórházba vitték. Ezt már nem élte túl. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni, hogy mentős és mentősök között is van különbség. 18 hónap alatt 12 szer a mentősöknek és az orvosoknak, nővéreknek…..
mikka7 2015.03.28 16:29:06
@Braincelle: "Utolsó stádiumú COPD-s beteget nem indokolt, sőt adott esetben kontraindikált lélegeztetőgépre tenni, hanem addig kell más eszközökkel küzdeni, amíg csak lehet, utána megfelelő palliatív terápia kell és hagyni meghalni."
Amikor Édesapám eljutott az utolsó stádiumba(COPD és minden, ami ezzel jár), hazahozattuk a kórházból. Pontosan tudtam mi vár ránk, nem akartam lélegeztetőgépen látni, mert tudtam, hogy menthetetlen. Nagyon örült, hogy a közöttünk élheti utolsó hónapjait, boldog volt. Pontosan láttuk a férjemmel, hogy mikor érkeztünk el az utolsó napokhoz, tudtuk az utolsó estén, hogy reggel Apukám már nem lesz közöttünk. Ha Ő lett volna az első beteg, akit haldokolni látunk, lehet hogy elbizonytalanodunk. Részvétem a posztolónak, átérzem a fájdalmát, de ez a betegség gyógyíthatatlan.
Az elégedetlenség, párosítva a híresen alacsony fizetéssel, a nagy szakmai felelősséggel, az OMSZ vezetőségének morált romboló intézkedéseivel, kipusztítják az önbecsülést és a munka iránt érzett bármilyen szeretetet. Tisztelt Praxis!   Levelemmel a korábbi, "Trágár,…..
mikka7 2015.03.27 09:34:06
@asztalosani:
Doxasma (doxazma):
Egyes pszichotikus betegségekre jellemző irreális tudattartalom, mely a gondolkodásban felismerhető, a valóság súlyosan téves reprezentációja.

A doxazma (téveszme, téves eszme, fixa idea) fogalmát egy a gondolkodásban felismerhető, sajátos tartalmi csoport köré szerveződő, irreálisnak ható gondolatképződmény leírására használjuk, melynek igazságához az egyén makacsul ragaszkodik.

Biztos vagyok benne, tudod mi a doxasma, de a biztonság kedvéért bemásoltam két helyről.

Beteg emberrel nem állok le vitázni.

"még sajnálni sem tudlak titeket! XD"
Nem is kell, a betegeket mi sajnáljuk:)
mikka7 2015.03.28 07:13:18
@asztalosani: 1."de azért köszi, hogy nyíltan felvállalod az orvostársadalom nevében hogy SZARTOK a betegekre!" Mégis melyik mondatomban olvastad ezt?

2."úgy tudtam, hogy senki semmit sem tett eddig semmit sem pöcsvakarászáson kívül" Rosszul tudtad. Azért nem szabad veled vitázni, mert az a beteg vagy, aki az "úgy tudtam, azt hittem, szerintem" dolgokat abszolút valóságként éli meg, ehhez makacsul ragaszkodik.
Neked nem érdemes magyarázni, aki normális, annak meg NEM KELL magyarázni.