Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cappyka

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
Megelégelte a kormány, hogy egyre több, becslések szerint már közel harmincezer hazai autós próbál külföldi rendszámmal adót, bírságot elkerülni. Mai cikkünk blogposztja...
Cappyka 2011.06.15 12:40:04
@tlacka: Nagyon jo! Nem gondolod, hogy akad egy par "allampolgar" szerte az EU-ban aki nehanapjan hazalatogatna??? Az orszagban ahol elek min. 10 ev "full resident status" kell az allampolgarsag igenylesehez. En 6 eve vagyok itt. Akkor hontalan lennek 4 evig, utlevel stb nelkul mert neked nem tetszik a kulfoldi rendszam??? Vagy egyszeruen csak nem tehetem be a laban MO-ra? Meg persze a tobbi kommentelo aki azt javasolja, hogy magyar allampolgar ne vezethessen mas rendszamu autot. Hat nooormaaalis???
Belsőség Fenségesen nyomasztó 2011.05.31 09:49:00
A beltérben természetesen mindenki elfelejt levegőt venni néhány pillanatig, még azok is, akik bőven láttak felső kategóriás Mercedeseket, BMW-ket és Lexusokat.Mai tesztünk blogposztja...
A hétvégén annyira remek idő volt itt Berlinben, hogy elhatároztuk: biciklit bérelünk és tekergünk egy jót a városban. Az Alexanderplatzon béreltünk 2 city bike-ot a Fat Tire nevű amerikai cégtől (mindenkinek tudom ajánlani), s nyeregbe pattantunk. Kedvenc körzetünkbe, a pezsgő,…..
Zavar, hogy nyilvánvalóan nem teljesen új. Akkor is, ha más a lámpája. Akkor is, ha hullámokat rajzolnak az oldalára. De elismerem: a tolóajtó-fetisisztáknak nem sok választásuk van. Vélemények az azonos című írásunkról...
Cappyka 2011.03.03 09:26:46
@vasgyuszi: Az ulolap kicsit tenyleg rovid, de szerintem nehezen lehetne az elso uleseket hatra forgatni ha hosszabb lenne. Szamomra az volt meg elonyos a Eurovan-ban a konkurensekhez kepest, hogy minden ulessor csusztathato, mig a regi galaxy-ban fix rogzitesi pontok vannak. Igy nem mindig van szuksegem a tetoboxra, mert tudok egy kisebb csomagtartot is varazsolni. :)
Cappyka 2011.03.04 09:04:30
@phrascarica: Ezt ertem. Ha mi is mindent vinnenk haza amikor nyaron hazamegyunk akkor valoszinuleg a LWB Sprinter is kicsi lenne... :) Hidd el a penztarcamhoz merten korbejartam az MPV kinalatot es a Eurovan nyert. Persze mindig kell kompromisszumot kotni a veges anyagi keret miatt. Mondjuk en nem hasonlitanek egy tourant a C8-hoz. :) Hidd el a citrom nem kicsivel nagyobb...

Mellesleg neked orulne a feleseged, ha a mindennapi "school-run" utakat egy Vianoval vagy egy hasonlo busszal kellene teljesiteni? Errefele az atlag mellekutat 1,5x elfoglalna egy Viano... :)
Cappyka 2011.03.04 09:39:18
@KuKori: Lehet rola ertekezni jo otlet, de a "nagyobb koccanas" egy kicsit tulzas. A kocsiban a harmadik sor mogott egeszen pontosan "egy babakocsi" hely van ami kb 42cm (oldalra forditva). Termeszetesen a hatso lokos sem a szelvedovel van egyvonalban. Ha meg a "polish" elalszik a Scania-ban es legyalul a piros lampanal hatulrol (Decemberben tortent Cork-ban) akkor meg ugyis mindegy miben ulsz...
En ugy valasztottam autot, hogy vittem magammal egy gyerek ulesmagasitot es megneztem mennyi fer el a kiszemelt kocsiban. Nem a csillagok alapjan... :)
Hamar túlfutunk azon a ponton, ahol még az emberre bízhatjuk a vezetést. Vélemények az azonos című írásunkról...
Cappyka 2011.03.02 14:24:46
@rekszem: "a felszálás a veszélyesebb, sőt, ha jól tudom az egész repülés alatt az a legveszélyesebb, ugyanis a hajtóművek csutkán vannak hajtva, és ha valami gebasz van, akkor nincs lehetőség korrigálásra. "

Nincs csutkan hajtva... Ahhoz ha jol tudom at kell szakitani a plombat a gazkar(okk)al. A nagyvasakon meg ott a toloero automatika ami megadja az optimalis toloerot a felszallashoz.
Mondjuk az is szep lenne, ha nem lenne lehetoseg a korrigalasra. Mindig van lehetoseg, csak mondjuk V2 utan mar bonyolultabb...
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..
Cappyka 2011.01.04 15:26:37
@KuKori: Midleton? Az jo. Nekunk Fermoy-ban 3 napig nem volt vizunk mert a council lezarta. Kellemes unnepeket! A fonyomocso durrant el... Hihetetlen. A szomszedos lakoparkban 15 hazat arasztott el az "attic tank" (nem tudok ra jo szot, talan kiegyenlito tartaly) mert szetnyomta a jeg a rezcsovet.
Cappyka 2011.01.04 15:28:58
@KuKori: Ingyenes viz. Na jah. A kulonbozetet kifizetjuk a Road tax-ben meg a mindenfele levy-kben :)
Cappyka 2011.01.04 15:51:38
@KuKori: Koszonom! Neked is minden jot!
  Az alkatrész, amiről mindenkinek repkedő bankjegyek jutnak eszébe. Paradox módon, erre van igény. Megkaptuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Cappyka 2010.05.04 14:03:11
@stellaz1: Haaaat nem tudom... Most a bank holiday alatt volt szerencsem kirandulgatni Nyugat-Cork megyeben az Atlanti ocean mellett. Hat lattam egy par "tizeneves" autot ami kapott azert a sos vizpermetbol rendesen, de ranezesre szethullani/szetrohadni egyik sem akart. Nem voltak tip-top allapotban, de nem hullanak azert olyan konnyen szet.
Belsőség A söprögető félcápa 2010.04.08 09:25:59
  Négy ajtó, öt méter, hat henger. Vettem egy öreg luxusautót, és nem bántam meg. Vélemények az azonos című írásunkról...
Cappyka 2010.04.08 13:43:39
@ügyfélszolgálatos: Remelem jot fogtal ki a 600-asok kozul... De miert nem egy 10 eves 75-ost? :)
Sokan tudják rólam, hogy nem szeretem a terepjárókat. Feleslegesen nagy, környezetszennyező, energiapazarló, kihasznál(hat)atlan vasak, amelyeknek a volánja mögött még a legszelídebb buddhista szerezetes is előbb-utóbb olyanokat mond, hogy "ha nem megy odébb, letolom", meg…..
Belsőség A láthatatlan melós 2010.03.09 14:45:00
Kevés szó esett az egész expedíció atombiztos hátterét adó Insigniáról. Zokszó nélkül vitte a négy embert, és a plafonig rakott csomagokat, olyan robbanékonyan, mint ha semmi sem lenne az utastérben. Na ja, az a kétliteres turbómotor, a maga 220 lóerejével nem volt éppen vérszegénynek…..
Cappyka 2010.03.09 17:16:31
@Garp: De a veteranokra egyedi VRT kalkulacio van nem? Az lehet akar a csillagos eg is...
A Roadtax-et ne is emlegesd. 614Eur a jovo heten...
Belsőség Csikós boldog 2010.03.04 18:00:00
A remek ebéd és a kocsi átvétele után útnak indultunk, egy helyi autórajongó telephelyére a gyűjtemény szemrevételezése céljából. Viszonylag gyorsan kellett pakolászni, a degeszre tömött Insigniából a Pontonba kerültek át, amik kellenek az életben maradásukhoz. Csikós és Kati a Mercedesben követték…..
Cappyka 2010.03.04 20:21:53
@dr.oid: A luftwaffe-nak nincs C-130-asa...
Legyen inkabb egy Transall (C-160)
:)
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Cappyka 2010.03.04 13:28:36
Belsőség Pre-vételi szorongások 2010.03.04 12:21:00
Elindultunk végre Sundsvallból - ami egyébként egy csodás városka – Domsjőbe. Éjjel ítéletidőben érkeztünk ide, az Insigniát több ízben hótolóként használtuk, valószínűleg pár órával korábban szakadt a hó. De ez csak másodpercekig tartott. A szállóhoz vezető úton konkrét hófal állta az utunkat, mert…..
  Egy ötvenezret futott, turbódízel Touareg, amit ráadásul még a sivatagban is meghajtott két fiatal csaj? Autó ez még, vagy már atomjaira bomlott a Volkswagen-technika? Vélemények az azonos című írásunkról...
Sőt, sokkal kevesebb, hiszen délelőtt kezdtem írni ezt a posztot, most meg éjjel van, volt közte minden, még egy másik poszt is, de az már megjelent. Meg Tibby is nyomott írásokat. Délelőtt tizenegykor megtörtént a csoda, az előző napinál nagyságrendekkel nehezebben, de nekilendült a csapat. Az…..
Cappyka 2010.03.04 10:20:19
@Workman: Igen, de most Eszaki szelek fujnak... :)
Nehogy azt higgyétek, hogy minket itt a szerkesztőségben nem döbbent meg az az iszonyatos energiájú narancssárga szeretetsugár, ami a bejövő e-mailekből és kommentekből áramlik a svéd havazásban egyenletes fordulatszámon kilométereket faló Insignia felé. A biztatás mellett nagyon sok felajánlást is…..
Cappyka 2010.03.04 09:51:30
@Garp: Mi itt Cork kornyeken csak Murphy's-t iszunk. A Guinness-t meghagyjuk a Dubliniaknak... :)

Jo egeszseget a babanak!
Belsőség Az IL-18-as maradéka 2008.11.25 12:21:00
Kedves Róbert! Gratulálok a repülőteres cikkhez, fene nagy mázlisták vagytok, hogy ezt a belső túrát engedélyezték nektek! A szövegben említesz egy 1975-ben pórul járt IL-18-ast, engedelmeddel, ehhez szolgáltatnék némi adalékot, hátha egyszer hasznos lesz egy kapcsolódó…..
Először úgy 1994 táján vezettem Xantiát, addig csupán a hidropneumatikus rugózás legendája jutott el hozzám. Meg is döbbentem rendesen. Az történt, hogy a Citroën akkori importőre csapott egy népszerűsítő bulit a Népligetben, ahol bárki kipróbálhatta az összes típust. Ez…..