Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szecsuanisincsiszolo

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Munkahelyi Terror Blog!    Nagyon szeretem olvasni ezt a blogot már évek óta, jó együtt elmélkedni egymás problémáin, hasznos, mert sokat lehet tanulni más történeteiből és a hozzászólásokból is. Jómagam írtam is már ide, és kommenteltem is sokat. Most megint…..
szecsuanisincsiszolo 2014.01.20 16:41:14
hello poszter! én 3 éve vagyok a cégnél, ahol dolgozom, ezen a munkahelyen meg több mint 2 éve vagyok a munkakörömben. Több kollégám is elment már innen, jöttek újak, a munkakörömben én vagyok a legrégebbi róka. 3 hónapja lett egy új kolléganő, ő ugyanennél a cégnél dolgozik már 13 éve,de másik helyen dolgozott eddig, idősebb is nálam már kb 30 évvel, de ahogy ide áthelyezték, elkezdett "pattogni", elkezdett mindent felforgatni, a régi működő rendszerünket tönkretette, rábeszélt mindenkit (engem is), hogy csináljuk úgy a dolgokat, ahogy ő . Elég határozott a fellépése, a többi kollégám nem is mert fellépni ellene, csak beszéltük, hogy nem jó ez, amit ő itt csinál. 1 hónap telt el, műszak váltáskor leültem mellé, határozottan mondtam neki, hogy közös elhatározással visszaállítjuk a dolgokat, amiket ő megváltoztatott, mindent úgy csinálunk, mint régen. Ő ezen nagyon megsértődött, napokig nem is szólt hozzám, de már kezd megbékélni. Ez más, mint a te eseted, itt egy ember akart kitúrni 5 másikat, nálad 1:1 az arány, de a főnököd ha olyan a főnököd, mint amit írtál, valószínűleg az olcsóbb munkaerőnek fog kedvezni. Nálunk mondjuk nagyjából mindenki egy szintén van, nem vagyunk diplomásak, nekem csak érettségi van és 4 szakma, abból a munkavégzésemhez kell 2 "papír", de hamarosan belekezdek egy újabba, csak az sajna 300 rongy, nálunk nem támogatják, a fizu meg a béka hátsója alatt van 2-vel. Okosabb vagy a kolléganődnél, ha látják, hogy sík hülye a melóho, és nem tudja csinálni, magától (vagy nem magától) ki fog onnan szakadni előbb utóbb, de lehet, hogy téged addigra már eltávolítanak. Újabb állást nehéz találni, de lehet, hogy elkezdenék keresgélni, abból baj nem lehet, max találsz egy jobbat normálisabb légkörrel.
Ritka dolog az, amit Mulder csinált. Azért persze érdemel némi dorgálást, amiért kómásan volán mögé ült és majdnem balesetet okozott, hisz talán ha nem egy rutinos taxis jön akkor és ott, talán nagyobb baj lett volna. Viszont ami ez után történt, az az öreg róka…..
szecsuanisincsiszolo 2009.08.30 13:13:43
A Homár egyszer az ollói alá vett egy megzavarodott, vagyis konkrétan habókos bácsikát, aki a Nyugati téren azt hitte, egy kis falu vasútállomásánál van, és neki akart vágni átlósan a Nagykorútnak.Mentőtő hívtam, a szakemberek meg majdnem szó szerint elküldtek a kurva…..
szecsuanisincsiszolo 2009.08.17 18:06:14
Én eddig még csak egyszer hívtam mentőt, akkor is először a 107et hívtam (rendőrség!), rögtön felvették, bemutatkoztam, mondtam, hogy a mentőket szerettem volna hívni, rögtön kapcsolták is, pár másodperc zene után egy diszpécserrel kezdtem el beszélgetni, egy idős ember sétálgatott az utcán csurom véres ruhával úgy, hogy egy cső állt ki a fejéből, amit én sörösüvegnek néztem. Elmondtam, hogy mi a helyzet, a cím, de sétáltunk, folyamatosan mondtam az új címeket. A diszpécser azt akarta, hogy valahogy nézzem meg, hogy tényleg üveg-e az a cucc, de mondtam neki, hogy nem fogom megfogni XD Amugy pont 2 kórház között voltunk, a bácsika műtét közben szökött meg (mentősök mondták a végén végülis) Amikor mentem a bácsi után telefonnal a kezembe ő kiszúrta, hogy követem, nem tetszett neki, folyton hátrafordult, mondani akart valamit, de nem értettem, bement egy éjjel nappaliba, és vett piát (kiszolgálták, nem zavarta a boltost, hogy cső áll ki a bácsi fejéből, és véres), bolt után be akart menni a bácsi egy panelházba, azt hitte ott lakik, de nem ott lakott, beejtette a lakáskulcsát a pincébe, és ekkor értek oda a mentők is. Kb 20 percig sétálgattunk a bácsival, mire összefutottunk a mentővel, de segítőkész volt a diszpécser, és a mentősök is rendesek voltak.

Másik eset: Barátnőmék a semmi közepén rommá törték az autójukat, és 5 percen belül ott volt egy mentőautó, és ellátták őket, amig kiért még egy mentőautó meg a rendőrök, autómentők, stb.

A mentősökről csak pozitív tapasztalatom van eddig, meg kell becsülni a munkájukat.

Ápolónő ismerősöm is nagyon sokat dolgozik a kis pénzéért, amit kap érte, és a szivét, lelkét beleadja.
Megint egy olyan téma került elő Ádámnak köszönhetően, ami az egyébként többnyire rövid memóriám szerint még nem nagyon került elő, ki tudja miért. Érdekes módon mostanában kevesebb stoppost látok, mint gyerekkoromban, talán azért, mert azóta tejjel-mézzel folyó Kánaán…..
Egy nappal a sztrájk előttA MÁV ma már elfogadhatatlannak tartja saját, tegnapi javaslatát a még elégséges szolgáltatásról: miattuk nincs megállapodás - 2009. május 7.Saját, tegnapi javaslatát nem fogadta el a MÁV vezetése a még elégséges szolgáltatások tárgyalásának mai…..
szecsuanisincsiszolo 2009.05.08 12:56:30
@HavocS: végülis, nem mentem, holnap megyek majd, hogy ne vesszen kárba a jegy. Ma jártam a Keletinél, teljesen üres volt, mondták, hogy nem megy se ki, se be semmi. Ha ment volna az a vonat, akkor ma mentem volna le, és vasárnap vissza.

Nem tudtam, hogy 100 km alatt 3 napig érvényes csak a jegy, azért gondoltam, hogy ez is 30 napos lesz, mert a Balatonhoz mindig olyat kapok, de az meg 100 km felett van sokkal.
Crit egész nap autóban ül és keresztbe-kasul járja a várost. A Homár a metróból nem látja, hogy milyenek az utak (csak hogy minden második háznál szarnak a járdatakarításra), de szerinte nyoma sincs annak a 80 hókotrónak, amit a FKFV munkábba állított. Azon morfondírozok…..
Nem lehet nagyon olcsó az ilyen méretű gumi, pedig muszáj lesz legalább kettőt beszereznie a lenti benzinfaló szörny tulajdonosának, ugyanis szabálytalan parkolás közben valahogy defektesek lettek az első kerekek. Szerintetek így kell ezt elintézni, jogosnak érzitek a megoldást,…..
MÁV-figyelő MÁV-Start Disco 2009.02.02 09:44:00
Ropi21 nevű olvasónk ugyan azon a vonalon veszi igénybe a MÁV-Start szolgáltatását, ahol én, így az általa leírt észrevételeket, problémákat csak alátámasztani tudom. Videón mutatja meg nekünk, a MÁV hogyan lép be a szórakoztató iparba (disco kocsi), és ír az elővárosba…..
szecsuanisincsiszolo 2009.02.03 21:41:10
@Peti817172M: mindenki szerszámoskészlettel száll vonatra... meg tartalék izzókészlettel... Ez ilyen csináld magad mozgalom? :D
szecsuanisincsiszolo 2009.02.04 06:08:50
@Ákibard!: szilikonragasztó?? nem fog az egész szétolvadni a nagy hőtől?
Nem tudom, hogy Anna az olvasóinkat akarja meggyőzni, avagy saját magát meggyugtatni, hogy jól döntött, mikor eladta az autóját. Az általa bemutatott okfejtés könnyen lehet, hogy teljesen reális saját magára nézve, de általánosságban már nem feltétlenül értenék vele egyet,…..
szecsuanisincsiszolo 2009.01.27 21:02:40
@hogykelltörölni: most vasárnap mentünk le Pécsre, odafelé Érdnél tankoltunk 5000 ft-ért (mert ott mindig olcsóbb a benzin), és még majdnem félig volt a tank, amikor visszaértünk Pécsről Újpestre. (Valamennyi volt még benne... Pécs oda vissza 320 km, 7 l/100km akkor kb >6000 ft.)


nekünk nincsen ilyen bringás vonatos stb kedvezményünk, teljesáru menetjegyet kellene venni + IC pótjegy, az 1 dolog, hogy nekem van Budapesti bérletem, mert megkapom ingyen, de a többi rokonomnak nincsen, így akárhogy számolom olcsóbb az autózás...
Budapesti közlekedésnél meg tapasztalataim alapján a BKV az olcsóbb, nekem mindenképp. :)

Taxival még nem próbáltam...de inkább nem is fogom.
Laci átcímkézet szalonnáján nem csak az árat változtatta meg a Tesco, de a lejárati időt is. Utóbbi egy nem létező dátumra utal, ezek szerint a zsíros finomság soha nem veszti el frisseségét, talán ezért emelték meg az árát is.Minap a Fogarasi úti Tacskóban vettem…..
Nem egészen értjük Zoli levelét. A karácsonyi poénos üzeneteinek egy része nem érkezett meg a címzettekhez (akik talán ennek még örültek is), a Pannon ügyfélszolgálatán pedig elmondták, amit eddig is tudtunk: a szolgáltató csak a saját ügyfelei közötti sms-ek megérkezését…..
Sokszor hallani arrról, hogy visszaélnek egyes esetekben az ünnep adta lehetőségekkel a csalók/rablók. Karácsony környékén meglehetősen elszaporodnak a gyüjtögetők, akik mindenféle szervezet nevébem elfogadnak pénzadományokat, aztán utána örömmel nyugtázzák a napot,…..
szecsuanisincsiszolo 2008.12.27 13:18:29