Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Knudstrup

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bontják a budai vár egyik középkori falát. Ha valaki a Széchényi Könyvtárhoz felvivő lift folyosójáról kitekint, napról napra nyomon követheti, hogyan verik szét légkalapáccsal és vésővel a középkori királyi várunk egyik 8 méter magasan álló főfalának egy szakaszát.…..
Knudstrup 2009.03.15 09:26:21
Örülnék, ha az illetékes Úr -itt is a média (lejárató) bulvár szintű nyilvánosságát használva- az istrángot szaggatva protestálna eme példátlan és ordas skandallum ellen is, ahogyan a fémkeresősök ellen is hangolja már a közvéleményt évek óta!

Jó lenne, ha hasonló vehemenciát tanúsítana ebben az ügyben is, mint a 362/2008. (XII. 31.) Korm. Rendelet esetén. Ugyanakkor nem tudok csöndben elmenni amellett, hogy esetleg ezt Ő mint a KÖH dokumentációs igazgatója teszi, azaz igaz, "Az kiabál a legjobban, akinek a háza ég."

Valahogy ezekről is szívesebben olvasnék MAGYAR régészektől, történészektől, mint pl. olasz kollégáiktól:
www.youtube.com/watch?v=3tR1VDy7Wy8

Pl. azt is felháborítónak tartom, hogy ásatásokról stb. nem magyar nyelven jelennek meg publikációk, és nem nyilvánosak, hanem (egymás között is) francia, német és latin nyelven látnak ezek napvilágot. Az még senkiben sem vetődött fel, hogy a MAGYAR dolgozók verejtékkel megkeresett adóforintjaiért tessék MAGYARUL (is) írni?! Az elvárt minimum a tükörnyomat, hiszen ezzel sem a nemzetközi publikálás lehetősége nem csorbul, sem a "MAGYAR RÉGÉSZ" fogalma.
Néhány hete fedeztem fel, hogy a Magyar Régész Szövetség honlapjáról teljes egészében letölthető a Magyar régészet az ezredfordulón című 2003-ban megjelent könyv . A 79 szakember által írt kötet, a maga nemében eddig egyedülálló vállalkozás volt, hogy tömören bemutassa a…..