Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LCs (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
LCs (törölt) 2009.06.04 11:26:16
@Ipari Hulladék: A bábszínházban vagyok, jegyem van rá. Ha nem tetszik az előadás, akár fel is állhatok, de szeretném, hogy ha már ide szól a jegyem, akkor jól szórakozzak. Szeretnék egy jófajta előadást, amihez sajnos csak Vitéz László, az Ördög, meg egy palacsinatsütő áll a társulat rendelkezésére. A palacsintasütővel semmi bajom, de nekem nem opció, hogy szavazhatok, az Ördög helyett Vitéz László legyen-e a főszereplő? Elvi problémáim vannak mindkét szereplővel, meg a történettel is, amire ezek ketten képesek lehetnek. Ha nem jelzem, hogy nem tetszik a szereposztás, vagy ha azzal jelzem hogy nem szólok, akkor nem változik semmi. Én ezért kérném azt a kockát, amivel felelősséggel jelezhetem, hogy rossz a szereposztás. Vagy egyszerűen álljak fel? Van egyáltalán olyan bábszínház, ahol jobb darabot adnak? Én a Tóta cikkét valahogy erre fordítottam le magamnak.
Nem opció a nem szavazás, és nem opció a távolmaradás sem. Kellene az a harmadik lehetőség, ha már a bábos hülye hozzá, hogy magától cseréljen szereplőt, darabot. Azért a bábszínházunkhoz ragaszkodnék.
  Nem tragédia, ha meg kell állni pár percre a sorompónál. De azért van egy határ. Vélemények az azonos című cikkünkről...
LCs (törölt) 2008.11.20 00:12:07
Egy ilyen cikkre ne vautsakodjatok már ennyire szakszerűen. Naponta járok a Rákosrendező felé. A Hungária felüljárón kerülni többnyire ugyanannyi idő a csúcsforgalomban, néha kevésbé idegesítő tolakodni, néha nem, ez a sietésem mértékétől függ (Nagy-Lajos - Telepes utca irány). Azért megyek arra, mert volt már, hogy nyitva volt, én meg nettó hülye vagyok, reménykedek, mint a lottózók, hogy pont most jó lesz. Gyalogosok, biciklisek, motorosok át, autósok tíz percet - negyedórát várnak. Még nem próbáltam ki, hogy a Fókusz átfér-e a két szár között, de eszembe jutott. Nyilván mekkora hülye vagyok, felesleges leírnotok. Ma csak a lámpa volt piros, a sorompó nem volt leengedve. Pár perc után átmentem, mert szerintem a jelző elromlott. Az egész az én hibám. Én már záporjózsi első néhány írása után meegértettem, hogy így tudományos, biztonságos, és szakszerű. Tehát ez így jó. Engem véd. Meg a napi pár száz gyalogost, aki ott megvárja a szabad jelzést. Tényleg nem ez a világ legnagyobb problémája. Volt kemóm, tudom, hogy ez nem olyan nagy baj. Szeretlek benneteket, megértem, hogy a közösből juttatunk is nektek, többet, mint ami az egészségügyet rendbetenné. Nem értetek semmi máshoz. Féltek, hogy ha nincs tudmányos magyarázat, akkor utcára kerültök. A főnökeitek ellopják, ti csak parancsot teljesítettetek. Nekem is van ismerősöm, aki szakszerűen megmagyarázza, hogy a probléma miért orvosolhatatlan, és hogy ő mennyie nem érintett a lehetőségben, hogy valamit tegyen. Akkor most ettől megoldódott? Meg hát. Nem kell tenni semmit. Ha egyszer nem lehet tenni semmit. Le is van írva a szabályzatban, tudományos alapossággal. A sínen nem szabad gyorsan menni, csak lassan, mert az nem bírja. Még néhány évig gyorsabbak leszünk a lovaskocsinál. Hová kell sietni? "Álicsd meg az épitkezést hadszójak be párat." Szabályzat. Védjétek meg.
Ha én azt látnám, hogy a főnököm lop, csal, a nekem juttatott pénzeket elmutyizza, nem maradnék a munkahelyemen. Lehet, hogy képeznem kéne magam mondjuk zabhegyezőnek, géplakatosnak, ívhegesztőnek. Ha az összes kollégám így gondolkodna, a főnököm nem tudna sokáig lopni. De ez a cikk nem erről szólt, hanem arról, hogy valaki nem érti, hogy mi az ésszerűség mögötte? Mondjuk amíg a csiklókimetszés jelentőségét el nem magyaráta egy etióp szakértő, én sem helyeseltem. De most már tudom, hogy az ésszerű, biztonságos, és az alany hosszútávú érdekeit szolgálja. ezentúl a Rákosrendezőnél nem idegelem magam. A kommentjeitektől sokkal jobb lesz ott. Kösz. Soha még nem írtam ilyen helyre, köszönöm, ha valaki elolvasta. LCs