Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sarkanymese

37 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sárkánymese pókháló 2011.03.08 22:18:00
Memorials blogjából származik ez a hasonlat, ami szerintem rettenetesen találó erre a betegségre:"Mintha egy pók be szeretne fonni egy legyet. Elkezdi, de a légy még látszik, tisztán. Még tud mozogni, gondolkodni tisztán, de már érez némi korlátot. Korlátot, mely soha el nem…..
Memorials blogjára úgy bukkantam, hogy commentet írt az én blogomra. Bár már hulla fáradt voltam, mégis az első szótól az utolsóig végigolvastam most a családjuk történetét, igaz történetet egy skizofréniában szenvedő édesapáról, egy édesanyáról, aki ezt feltétel…..
sárkánymese lelkifurdalásom van 2011.03.07 23:12:00
Lelkifurdalásom van, mert most látom csak, hogy lassan 1 éve, hogy utoljára írtam ide. A mentségem rá az, hogy időközben várandós lettem, született egy kisbabám, és ez lekötötte a felesleges energiáimat, másrészt pedig az, hogy amikor kevés reakció jön, úgy érzem, csak…..
Olvasok most egy könyvet, amelyet egy amerikai pszichiátria betegei & ápolói & orvosai írtak közösen. Elsősorban pszichiátriai betegeknek szól. Több témát vesz végig, és minden egyes témánál van egy rövid, hétköznapi ember számára is érthető, könnyen olvasható…..
Íme két blog, amit olyan emberek írnak, akik ezzel a betegséggel küzdenek...Megnézhetitek, mennyire emberi gondolataik vannak nekik is, és hogy nem valami rémisztő, nyálukat csorgató emberek, hanem például olyan szép lányok, mint Harmony. :)Ha kíváncsiak vagytok rá, nekik milyen…..
sárkánymese Saca verse 2010.03.24 14:16:00
Sacával évek óta beszélgetünk a bura fórumán.Saca 3 hónappal ezelőtt abbahagyta a gyógyszerek szedését, hitt abban, hogy képes lesz nélkülük jól lenni. Sokáig nagyon boldog is volt, újra megtapasztalta a színeket, szagokat, hangulatokat, újra ÉRZETT. Saca azt mondja, a…..
Daems blogján ajánlja olvasásra ezt a cikket, amely röviden összefoglalva arról szól, hogy kutatók azt fedezték fel, hogy a skizofrénia és a mániás depresszió közös genetikai gyökérrel rendelkzeik.Én nem értek ahhoz, hogy ez a felfedezés vajon miért számít mérföldkőnek a…..
sárkánymese takarítás 2008.10.10 01:49:00
Kedves Olvasók!Kicsit rendbeteszem most a blogot, eltart egy darabig, de szép lassan felkerül minden bejegyzés újra egyenként. A legfontosabbakat, ami a legjobban érdekelt Titeket, azokat már most visszaállítottam.Hozzászólni egy darabig még nem lehet, de majd azt is visszaállítom…..
Skizotéria A jövőbe nézve 2010.08.02 16:32:00
Újabban visszatérő téma a gyógyszer szedés kérdése. Már nem a betegségből adódó makacs megtagadás a jellemző, hanem a kételyek, a bizonytalanság, ami egy gyakorlatilag gyógyult emberben merül föl.  Nem zárkózom el a kérdés elől, és már félelem sincs bennem mikor…..
sarkanymese 2010.08.03 10:02:16
Drága Fényeske!

Nagyon jó hír hallani, hogy Attila ennyire értelmesen át tudja már ezt gondolni!

Mi is küzdünk ezzel a dilemmával, de nálunk az elmúlt 6 év alatt eddig mindig rosszra fordult a gyógyszer abbahagyása, úgyhogy egyelőre még távolinak tűnik ez a lehetőség sajnos.
A teljes elhagyásnál én személy szerint egyelőre sokkal inkább hiszek abban, hogy az orvostudomány fejlődésével egyre enyhébb mellékhatásokkal bíró gyógyszerek jönnek ki, és egyre kevesebb lesz a rossz a pozitív hatás mellett. Már a mostani betegek helyzete is sokkal jobb szerintem, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt volt, az akkori gyógyszerekkel.
Annyi kutatásról hallani ebben a témában, remélem, hogy 3-5 éven belül tényleg áttörés lehet.

Az mindenesetre egészen biztos, hogy elhagyni csak fokozatosan, orvosi felügyelet és családi/baráti finom kontroll mellett szabad, hogy ha baljós jelek mutatkoznak, arra azonnal lehessen reagálni időben.

Kedves Andie!
Igen, sajnos az eddigi kutatások szerint vannak öröklési hajlamok, az én blogomon van is erről egy statisztika, hogy milyen fokú rokonságnál milyen arányban.
sarkanymese.blog.hu/2008/10/09/mekkora_az_eselye_hogy_skizofren_leszek

Kedves Mikrobi!
Értem én a társadalom félelmét, mert a média generálja, hogy a skizofréniával küzdőket sátáni embereknek írják le, de ez korántsincs így... A skizofréniával küzdőknek csak egy része agresszív, TÖREDÉKE annak az aránynak, amit az emberek hisznek...
Attilára sem jellemző ez Fényeske eddigi írásai alapján...
A skizofrénia általában késő kamaszkorban, fiatal felnőttkorban kezdődik, vagy még később. Amennyire én tudom, rendkívül ritka, hogy kisgyerekeknél ezt a diagnózist állítsák fel.Éppen ezért sokkolt engem Jani Schofield története.Ő egy most 7 éves amerikai kislány, akinél…..
A skizofrénia okait illetően számtalan elmélet létezik a genetikai okoktól a szülők szerepét hangsúlyozó elméleteken át a vírusfertőzéseket okoló teóriákig.Tekintettel a közelmúltbeli influenzával kapcsolatos felbolydulásra, gondoltam összeszedek egy csokrot olyan…..
Skizotéria A munka frontján 2010.02.15 08:00:00
Attilám már jó pár napja dolgozik nálunk és mondhatom: telitalálat. Csak pozitív dolgokat tudok leírni. Minden várakozásomat felülmúlta a kollegáim és Attila helyzethez való hozzáállása.  Beosztották a fiúk maguk között, az egyik a gépekre a másik az anyagokra,…..
sarkanymese 2010.02.22 14:37:20
@fényeske: GRATULÁLOK NEKI!!!! :)

Ez nagyon klassz hír, szuper!!! :)
sárkánymese "betegek" a neten 2010.02.20 14:09:00
A linkek között már évek óta szerepel, de most írok is egy kicsit a Búráról. A kezdetek kezdetén bukkantam rá, elsősorban pszichiátriai betegek és családtagjaik beszélgetős fóruma.Amióta én követem a működését, sokszor érték már támadások, mondván semmi másra nem jó,…..
sárkánymese kilátások 2009.08.03 17:35:52
10 évvel a betegség megjelenése utána az esélye...- annak, hogy a beteg teljesen meggyógyul: 25%- annak, hogy sokkal jobban lesz, és képes gyakorlatilag önálló életet élni: 25%- annak, hogy jobban lesz, de azért komoly törődésre is szüksége lesz: 25%- annak az esélye, hogy még…..
Régen írtam, de ma olyan esemény történt, amiért most muszáj. Ugyanis a commentje útján eljutottam annak az édesanyának a blogjára, aki arról ír, milyen kudarcokkal, örömökkel, tapasztalatokkal jár, ha az ember fia skizofréniában szenved. Elkezdtem olvasni a blogot, és nem…..
nagyon sok ember hiszi azt - számtalan félrevezető könyvnek és filmnek meg városi legendának köszönhetően -, hogy a skizofrén ember az, akiben több személyiség lakozik egyszerre, akik gyakran nem is tudnak egymásról.pedig NEM.amit az átlagember skizofréniának hisz, az az…..
Egy korábbi posztban volt már hasonló mintájú óriás ólomüveg ablak, bár ott a katedrálisban keményebben zummoltak a hangyalagzira.   Amott a vallásos emelkedettséget hivatott elérni az elvontság... itt pedig? na? vajon mi célja lehet egy ekkora,…..
dr. Harangozó Judit nevéhez fűződik a Lelki Egészség Fórumának elindítása.Ez egy nagyon klassz, és hihetetlenül fontos kezdeményezés, tudjatok róla, olvassátok, fórumozzatok!Íme, amit ők írnak magukról:"A Lelki Egészség Fóruma egy olyan HÁLÓZAT, amely a pszichiátriai…..
 angol cím: A beautiful mind (2001, 134 perc)rendezte: Ron Howardfőszereplők: Russel Crowe, Jennifer ConellyDíjak: BAFTA-díj (2002) - Legjobb férfi főszereplőBAFTA-díj (2002) - Legjobb női mellékszereplőGolden Globe díj (2002) - Legjobb film - drámai kategóriaGolden Globe díj…..
"Nemrég kísérletbe fogtak belga és holland orvosok: a vállalkozó kedvűek néhány percre "belebújhatnak" egy skizofrén ember bőrébe, illetve agyába, hogy átélhessék, mit érez egy ilyen beteg. A Science et Avenir tudósítója maga is részt vett egy ilyen bemutatón. A…..
Nem tudom, olvassa-e ezt a blogot bárki, aki könyvkiadással foglalkozik, de arra az esetre, ha igen, illetve azoknak, akik tudnak angolul és magyar kiadás nélkül is boldogulnak, íme egy újabb könyvajánlat a részemről.A The Day the Voices Stopped önéletrajzi írás. Az amerikai Ken…..
Most találtam ezt a videót, melyben dr. Csernus beszél pár percben összefoglalóan a skizofréniáról, és legfőképp a skizofrén ember életkilátásairól.Méghozzá pozitívan, úgyhogy nézzétek meg bátran.http://www.videoklinika.hu/video/csernus_skizofrenia_kezeles2 fő kommentem van…..