Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrej

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tragédia, ha meg kell állni pár percre a sorompónál. De azért van egy határ. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Andrej 2008.11.19 15:07:22
Üdv Mindenkinek! Én még az életben nem írtam hozzászólást sehova, de ez a cikk a szívemből szólt. Annak aki ezt piti problémának tartja, kívánom, hogy töltsön annyi időt fog nélkül, amennyit én már sorompónál álltam. 7 km az út otthonról a melóhelyre.Ez, ha nem kapok sorompót (ritka eset) 10-15 perc motorral, de kocsival sem több. DE! Beleesik a Gödöllőre tartó HÉV sorompója, illetve a Keresztúri útról a Tündérfürt útra átvezető 2 vasúti átjáró. Rákos állomásról indulva itt válik szét a vonal Szolnok és Miskolc felé. Minden irányba 1-1,5 km-re ellátni, sík terep. A történet, ahogy leírták: sorompó le, 5 perc szünet (minimum) majd -2-vel felbukkan a látóhatáron a vonat, és küzdi át magát a 120 váltón. (Közben a másik sorompó is lezár. Már a Keresztúri úton sem lehet közlekedni a kanyarodósávon túllógó sor miatt.) Motorral ekkorra már az ájulás kerülgeti az embert nyáron, felöltözve, bukóban. És nincs kiírva, hogy 10 percen túl is zárva tartható. Rosszabb esetekben ez 4-5 vonattal is megismétlődhet mindkét sorompónál, de volt olyn is, hogy a vonat is pirosat kapott, és a sorompó is lent volt. Fentiek eredménye, hogy sokan átmennek a piroson, és kb. 2 hetente leviszi egy teherautó valamelyik sorompót. Hát elpusztult már ott pár agysejtem az idegeskedéstől. Nem létezik, hogy 2008-ban erre nincs kultúrált megoldás. Még ha egy lusta bakternak kéne tekergetni a sorompót, esküszöm megérteném!
Hazafelé ezt még tetőzheti az egyenes utcai HÉV-átjáró, ahol a HÉV érkezése előtt és távozása után is kimarad egy-egy ütem a kanyarodó sáv zöld jelzéséből. befejezem, mert már fel is húztam magam. :-)
Köszönöm,hogy végre kiírhattam magamból.