Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyutymák

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak…..
Tyutymák 2009.09.08 11:43:45
Kedves Mindenki!

A fürdőkben nem azért vannak a szabályok, hogy a kedves fürdővendégnek legyen miért leordítani a szerencsétlen ott dolgozót. Közegészségügyi előírásoknak kell megfeleni minden fürdőnek.
Tény, hogy a természetes vizekben jócskán találhatóak mindenféle bacik, szennyeződések, de mint a neve is mutatja, természetes, és nem mesterséges. Az épített, üzemeltetett medencék higiéniai szempontjai más megítélés alá esnek.
A gyermekmedencék egészségügyi előírásai szigorúbbak a többi medencénél, ami pont a gyermekek védelmét szolgálja. Tény, hogy azok a medencék, ahol a felnőtteket kitiltották, sokkal könnyebben tisztán tarthatók (és itt nem a behordott, szemmel látható szennyeződésekre gondolok).
Valamelyik hozzászóló említette, hogy találkozott olyan medencével, amelyikben a fürdő dolgozói felügyelik a gyerekeket, s megjegyezte, hogy ők is felnőttek. Ja, de nekik egészségügyi kiskönyvük van, e nélkül nem is alkalmaznák őket.
Ha valakinek nem tetszenek az előírások, menjen a természetes vizekbe fürdeni.
A gyermek medencék vízmélysége pont a gyermekekre lett kialakítva. Nem lehetetlen a partról időben elérni, az elesett, fellökött, síró gyerekeket. Ezért - véleményem szerint - még egy szűlőnek sem vették a fejét. Azt a gyermeket pedig, aki a szűlőbe kapaszkodva tud, mer csak pancsolni vagy szoktassák előbb vízhez, vagy - ha amúgy sem meri elengedni anyu vagy apu kezét - szépen kísérgessék a medence parton sétálva.
Tyutymák 2009.09.08 11:46:25
@heraklész: A gyermekmedencében nem valószínű, hogy úszni tanítasz bárkit is. A gyermek medence itt a kisdedek fürdését szolgálja, általában 10-40 cm vízmélység mellett.
Tyutymák 2009.09.08 11:59:30
@heraklész: Kedves heraklész. Ha gondolod kezdeményezz módosítást a szabályozásban: A kopaszokat mentsék fel az úszósapka kötelező használata alól.
Bár azt hiszem, itt nem erről vitáztunk.
A szabályok nem mindíg tökéletesek, ahogy az azokat alkotó emberek sem. De ez nem azt jelenti, hogy nem a mi védelmünk érdekében alkották őket. Nem tudom milyen területen tevékenykedsz, de nem könnyű ám szabályokat létrehozni. Valószínüleg mindíg találhatsz olyat, aki valamilyen ponton bele tud kötni, de a fő cél a lényeg: védeni az embert.
A TV2 szappanoperájában hétfőn debütált először Pongrácz Barbara szerepében Legerszki Kriszta. A sztori szerint Barbarát olyan súlyos égési sérülések érték, amikor karácsonykor felrobbant a kórház irodája, hogy plasztikai sebész tudta csak összerakni az arcát. Akik…..