Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobolysza

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen tanácstalan és kétségbe esett vagyok. Mert feleslegesen nem akarok rendelők várójába üldögélni és kimaradni a munkából, de szeretném felnevelni a ma még csak 10 éves fiamat. Október elsején nagyon rosszul éreztem magam. Szorítóan fájt a mellkasom, amit már a…..
Bobolysza 2012.11.08 07:55:48
@mustosbacsi: Teljesen egyetértek Önnel. Sőt, nem ártana egy 24 órás vérnyomásmérőt felrakatni, és egy terheléses cardiologiai vizsgálatot elvégeztetni. Ha másképp nem megy, akkor sajnos magánorvoshoz fordulni, hiszen az egészség a legfontosabb. Vannak olyan szívproblémák, melyek csak terhelésre jönnek elő, s ezek a "normál" életben alattomosan megbújva lappang a háttérben, majd lecsap.
Tisztelt Praxis blog!   A minap, ebben az iszonyú kánikulában kénytelen voltam mentőt hívni egy ismeretlen férfihoz, ennek kapcsán szeretnék néhány sort küldeni önöknek. Éppen kutyát sétáltattam a közelben található parkban, amikor arra lettem figyelmes, hogy a földön egy…..
Időnként a tévében is látni riportot arról, hogy mennyire nem segítenek egymásnak az autósok, ha valaki bajba kerül. Talán mert nem is tudják, hogy bizonyos helyzetekben még kötelességük is segíteni, esetleg félnek (attól, hogy csalás áldozataivá válnak vagy csak mert…..
Bobolysza 2012.03.08 13:14:11
@Stephania:
Az öndicséret büdös, nem is azért írtam. Inkább azért, hogy a közönyre hívjam fel a figyelmet.
Bobolysza 2012.03.08 13:17:58
@isssti:
Főúton szabad tolatni, ha azzal a forgalmat nem veszélyezteti és nem akadályozza senki. Autóuton, autópályán és egyirányú úton nem szabad tolatni.
    MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ - !!!ÚJ IDŐPONT!!!   Katinka mesél nekünk egy bizarr állásinterjúról, ahol 105 ezer nettót kínáltak 6-8 ember feladatának ellátásáért. Sziasztok! Érdekes állásinterjún vettem részt nemrégiben. Ami már öröm, hogy…..
Klasszikus összeesküvéselméletes téma, hogy a gázszolgáltatók titokban nem "vizezik-e" a gázt. Egy csomóan biztosak benne, hogy igen, és a fűtőérték a valóságban egyre alacsonyabb. ("A fűtőérték nem más, mint egy köbméter normál állapotú földgáz…..
Bobolysza 2008.11.19 11:53:14
Kedves fakír! Bocs a kiigazításért, de a kromatográfot (több fajta is van) főképp a gázkromatográfot nem arra használják, hogy megállapítság a gáz fűtőértékét. Az erre szolgáló eszköz a kalorimeter, melynek mérési eredményeiből kiszámítható az anyag elégetésekor keletkező energia. Ezt adják meg MJ-ban, és ezt számlázzák ki a fogyasztóknak. Kromatográffal az anyag összetételét határozzák meg. Az viszont tényleg igaz, és felháborító, hogy egyre rosszabb minőségű a földgáz. Egy kanna teavízet vasárnap sikerült rekordidő alatt, mintegy 50 perc, felforralni. Ugyanennyi vizet ugyainlyen teáskannában a tőlem 25 km-re lakó testvéremnél 10 perc alatt felforraltunk ugyanaznap délután. 4 égős a gáztűzhelyem, minden évben ellenőriztetem, karbantartatom. Ha használom a sütőt és a legnagyobb lánggal rendelkező égőt, esélyem sincs arra, hogy a többi égőt begyújtsam. 80 m2-es a házunk, mindenféle szigeteléssel és egyéb "csodákkal" ellátva. Tavaly télen, mely nem is volt olyan hideg, a házban képes volt +18 fokra felmelegedni a levegő, és a gázszámla verte a 45e kemény magyar forintot két hónapon keresztül. A szomszédoknál ugyanez a helyzet tapasztalható. 45e-ért fázni kell, mert ha melegebbet akarunk, azt már nem tudjuk kifizetni. (Ez is elég megterhelő volt, de sajnos egy kevéske összeggel meghaladja a jövedelmünk az egy főre jutó "álomhatárt", kb: 200 ft, ami után már nem jár kedvezmény. Ezt én diszkriminációnak tartom, mert gyakorlatilag ugyanazért a termékért - a szolgáltatás is az - többet kell fizetnem, mintha 200 ft-al kevesebbet keresnénk.)