Regisztráció Blogot indítok
Adatok
220V

3 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem alapvetően nincs bajom a BKV-val. Persze néha én is ki tudok borulni, de a máltai tömegközlekedést megismerve össze kell tegyem a kezem, még akkor is, ha egész Budapest le van zárva a kínaiak miatt. ..
220V 2017.11.27 23:49:40
@praclee: Bár én gyalog járok munkába /mert a szolgáltatás tényleg annyira megbízhatatlan, hogy inkább a munkahelyem közelében béreltem lakást/, ha egyszer buszra szállok, lefényképezem a sárga vonalat Neked. Nyilván nem azzal voltál elfoglalva, de ettől még ez a szabály és ott van minden buszon, akárcsak a busz száma. Ez kivulről is beazonosítható, mivel megegyezik a rendszámával. Innen kezdve az illetékesek - ha akarják- tudják, ki hajtotta azt a buszt. Viszont Málta -Magyarországgal ellentétben - nem a feljelentgetők országa.

Az, hogy a rendőrség mit szól hozzá, nem tudom, de hogy a társaság éppen magasról tenni fog rá, arra mérget vehetsz. Ha a sérült autó tulaja nem tesz feljelentést, akkor nem történt semmi, szóval a te szavad és panaszod - ha esetleg elégedettséggel tölt el a tudat, hogy most aztán jól feljelentetted a gazfickót - önmagában nem befolyásol az égvilágon semmit. :)

Én még azt is kétségbe vonom, hogy máltai volt a sofőr. Kevés a máltai sofőr, mert pofátlanul keveset fizet ez a szakma Máltán. A kezdő sofőr fizetése megegyezik a kezdő mosogatófiú fizetésével. Fogalmazzunk úgy, hogy a bérezése nem fedez olyan extra szolgáltatásokat, mint az utasokkal történő információcsere és csevegés. Ha nekem azt fizetnék, mint nekik, ki is ütöttem volna a fogad. :D Az persze a te történeted erősíti, hogy (és ezt értds úgy, ahogy írom) a munkaerő toborzásakor tavaly az első szűrő a jelentkezéshez két kérdésből állt: 1."Van-e legalább B kategóriád?" 2. "Tudsz-e írni olvasni? "

Én is ültem már olyan buszban, ahol az olasz sofőr eltévesztette a járatot, rossz irányba ment, az utasok navigálták, mert eltévedt és sikertült két autót is meghúznia. Olyanon is, ahol a buszvezető hölgy -betartva a kreszt- a mobilozás alatt nem futtatta a járművet. 15 percen keresztül álltunk a megállóban, mert közös erővel sem tudták áthidalni a nyelvi akadályokat az angol-máltai diszpécser-központ, valamint az olasz anyanyelvű buszt vezető cicababa között. Végül, amikor az egyik utas szóvátette, hogy hát azért jó lenne abszolválni a célállomás előtti 4 megállót, hátrafordult és kellő elszántsággal, nagyon lebaszta a kedves utast, mert megzavarta az amúgy is komoly koncentrációt igénylő kommunnikációjukat. :D
Szóval ilyen körülmények közepette ne várj túl sok extrát a máltai tömegközlekedéstől.

A menetrend (félre)tájékoztató jellegű, már csak azért is, mert minden lakosra jut egy kocsi és sokszor(általában) az általuk generált dugó önmagában hazavág minden menetrendet.

Ugyakkor egy kis gyakorlattal és az applikáció használatával átlátható a rendszer (mert akármennyire is kaotikusnak hat, van rendszer) és viszonylag jól használható. A helyiek azért nem használják, mert nem lehet pontosan munkába járni vele, a turisták pedig azért szívnak, mert 3-4 nap alatt nincs idejük átlátni... De van rendszer. :)

A 8 km gyaloglás továbbra is minimum a "furcsa" kategóriába helyez. Azért azt feltételezheti az ember, hogy egy sziget általában nem az alföld.
Amit beharangoztunk a Wizz Air csomagos változásaival kapcsolatban, az valóban úgy lesz. Sok múlik viszont majd azon, hogy az új rendszerben miként tudja a Wizz kezelni a beszállási procedúrát a földön, hol lesz az a határ, aminél már mindenképp elveszik a csomagot, ha nem fizetünk. Részletek és…..
220V 2017.07.20 16:58:18
@bunny.hu:
Az A321-ben 100, az A320-ban 80 táska fér el a fej felett. Nem látom át, hogy milyen forgatókönyv szerint kerülsz abba a helyzetbe, hogy "kurvakorán" kelljen menned, mikor már a jegyvásárlás pillanatában, sőt a kártyaadatok megadása előtt tudod, hogy meg birod-e venni az elsőbbségi beszállást és rajta lesz a jegyeden a PRIORITY felirat, vagy sem... Ha nincs már priority, akkor mehetsz te kurvakorán, vesztettél.
220V 2017.07.20 17:03:15
@Online Távmunkás: Én álltam már elsőbbségivel a Wizz fémistálálló ajtaján kívül, mert akkora volt az elsőbbségi sor. Azt hittem, a személyzet szórakozik velem, de nem, a priority-sek nem fértek el a karámban a nekik előrelátott sorban.
Hetek óta halljuk és olvassuk a híreszteléseket arról, hogy a Wizz Air átalakítja a poggyász-szabályozását és egyre inkább úgy tűnik, komoly a dolog. Hivatalos bejelentés még nincs, de ha a több forrásunk által megerősített verzió a valós, akkor sokan fognak átkozódni. FRISSÍTÉS: már hivatalos, fenn…..
Sutomore strandja "Sutomore (Montenegró) tengerpartján a XXI. században így oldják meg a szennyvízelvezetést" – áll az alábbi, YouTube-ra feltöltött videó orosz nyelvű ismertetőjében. Ne áltassuk magunkat; a festői szépségű tengerbe vízesésként a magasból…..
220V 2012.01.16 14:28:15
@bikmakk:

"Ahol így értenek a könnyűzenéhez, az nem lehet szar hely:"
goo.gl/tOSYB

Biztos a SP is SP-t hallgat, azért ez a sok leminősítés manapság.
220V 2012.01.16 15:09:04
@Styxx:
Én csak idéztem... méghozzá szóról-szóra :)

Bikmakk jól fogja érezni magát Cetinjeben. Ha engem, mint jöttment turistát egy órán át vendégeltek meg a szorgos cetinjeiek a Monarchia egykori nagykövetségén (a műemlékvédelmisek dolgoznak jelenleg ott teljes elánnal), akkor egy Syriusról érkező kiválasztottat még különlegesebb elbánásban részesítenek majd. :)
Légvonalban alig 70km-re a déli határainktól van egy ország, melyről még sokan most is azt hiszik, hogy háborús állapotok uralkodnak. A délszláv háborúnak 16 éve vége, miközben a boszniai turizmus fejlődik, addig mi (tisztelet a kivételnek) tudatlanságból kerüljük... pedig…..
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: A FORMÁTUM A MODOROS BLOG SILÁNY KOPPINTÁSA. KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A "KÖVETKEZETES" JANCSI BÁCSIRA. TROLLOK, IDE LŐJETEK! :-) (Kissé komolyabbra fordítva: külön köszönet pl. Walter77-nek és még néhány olvasónak, akik igényesen érvelnek,…..
220V 2011.05.05 00:22:56
@ebedli:
"ha életrevalóbbak vagytok, akkor miért a mi pénzünkből éltek? Hm? "

Ne haragudj, de én speciel nem a te szaros pénzedből élek (főleg nem egy ilyen kis 15 éves senkiháziéból, akinek köze nincs sem a munkához, sem az adózáshoz)

Évente millió forintokat hagyok sok "élősködő" "szerbmagyar" társammal a magyarországi boltokban, aminek egy része ÁFA formájában, más része gazdasági mozgatórugó formájában jelenik meg a magyar gazdaságban és költségvetésben. Párszáz ember biztos a mi elköltött pénzünknek köszönheti a határokon belül a munkáját. Lehet, hogy épp pont a te apád lenne munka nélkül (tudod, akin élősködsz), ha mi nem lennénk. Talán még a te kis taknyos agyad is felfogja, hogy hány nagyságrenddel nagyobb összegről van szó, mint amit a Magyarország kioszt a "szerbmagyaroknak". Bár ne tenné, és akkor az ilyen tetű 13 millión élősködők, mint te nem ugathatnának össze-vissza.

PS.: Az én öregapám 4 magyarországi menekültet fogadott be 56-ban. Ehhez mit szólsz te senkiházi? Nyilván ez is dühít, mert hogy te fajtád azt a 9-10 milliót is rühelli, aki az országhatárokon belül él. Azon kívül, hogy tudsz magyarul, láthatóan neked aztán semmi közöd se a 10 millióhoz, sem a 13 millióhoz.
--------------------------------
5 éve azt mondtam, hogy bullshit. 2000 forintért vesztegettek egy 130W-os égőt kiváltó 26W-os energiatakarékos égőt, ami olyan kékesfehér fénnyel világított, ami mellett olvasni nem, de megőrülni annál inkább lehetett. Megtérülési idő kb. 10 év volt, de 3 évnél nem jósoltak…..
Az energiatakarékosság blogja 2008.11.19 12:41:00
Várjuk a csodát... "maj' vízbül nyerjük ki a zoxigént meg a zenergiJát"... "napelemre nincsen pízöm, akkó mit birok én?" ... és ezzel általában el van intézve az energiatakarékosság problématikája...Senkitől nem várható el, hogy napelemért szaladjon (már…..