Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aki válaszol:Péter Budapestről

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem a sumérokat, leginkább az tetszik bennük, hogy víz gyanánt itták a sört, mint a középkori Magyarországon a szerémségi bort. Tiszteletre méltó, érdekes banda, szimpatikus társadalmi hierarchiával, templomállammal. Mondjuk ma már csak sivatag van arrafelé, meg dög meleg,…..
Aki válaszol:Péter Budapestről 2009.09.16 13:46:04
Sok érdekeset (és furcsát) olvastam tőletek. Szeretném azért, ha egy történelmi, dokumentált eseményt nem hagynátok figyelmen kívül:

A finnugor egy kitalált nyelvészeti kategória az uráli nyelvcsaládon belül több különböző kelet-európai és nyugat-szibériai nyelv csoportosítására, többek közt: finn, észt, lapp.

A kategóriát az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után politikai célokból vezették be nálunk. Sem ilyen nevű ország, sem ilyen nyelv nem létezett soha.

E nyelvek nyelvtana, szókészlete és betűkészlete lényegesen eltér egymástól, csak jelentéktelen hasonlóságokat mutat.

Mivel ezen nyelvek összetartozását az elmélet bevezetése óta sem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, ezért ezt a kategóriát nemzetközi fórumokon tudományos érvekkel folyamatosan vitatják. [ezt főleg azok figyelmébe ajánlom, akik azt írják, hogy "nemzetközileg elfogadott", meg "tudományosan igazolt", stb.]

Trefort Ágoston 1877-ben, közoktatási miniszterként elhangzott szavai:

"Tisztelem az urak álláspontját, én azonban - mint miniszter - az ország érdekeit kell nézzem, és ezért a külső tekintély szempontjából előnyösebb finn-ugor származás princípiumát (alapelvét) fogadom el, mert nekünk nem ázsiai, hanem európai rokonokra van szükségünk. A kormány a jövőben csakis a tudomány ama képviselőit fogja támogatni, akik a finn-ugor származás mellett törnek lándzsát!" (*)

A fenti idézetből a napnál is világosabban látszik, hogy itt egy közvetlen politikai beavatkozásról, önkényességről van szó. Tehát félretéve, illetve meg sem vizsgálva a felmerülő bizonyítékokat a "felsőbb akarat" közbeszólt.
Aki válaszol:Péter Budapestről 2009.09.16 16:01:11
@tenegri :
Kedves tenegri! Sértegetéseidet és bulvárstílusú megjegyzés lelegyintésedet ezúton is köszönjük, Így könnyebb megtudni ki hol is áll.

Egyébként a magyar nyelv megismeréséhez egyáltalán nem szükséges főiskolai/egyetemi tanulmányokat folytatni (sőt ha jót akarsz elkerülöd azt).

Az idézetem forrása pedig Dr. Oláh Béla: Édes Magyar Nyelvünk Szumír Eredete (Buenos Aires 1980) volt.

Szentkatolnai Bálint Gábor (30 nyelven beszélő kutató-felfedező-tudós): „ Az egész suomi rokonság csak arra jó, hogy a dicső németségbe olvadást tekintsük az egyedüli magasztos dolognak.” Művei: 1877. Párhuzam a magyar és mongol nyelv terén. 1888. A tamul nyelv a turáni nyelvek sanszkritja vagy van-e a magyarnak testvére? 1901. A honfoglalás revíziója, vagyis a hún, székely, magyar, besenye, kun kérdés tisztázása.

Köteles Lajos történész 2001-es nyilatkozata a témához: "Magyarországon a 19. század végétől fogadták el a finnugor eredeztetést, és akkortól ezt kizárólagossá tették. Az 1848-49-es szabadságharc leverése után a császári udvar helyeztette a Magyar Tudományos Akadémia székeibe azokat a nem magyar származású nyelvészeket, akik a magyarok finnugor származtatásának a hívei voltak. Kétségtelen tény, hogy a kor tudományos színvonalán dolgoztak, rájöttek, hogy bizonyos népek közös nyelvcsaládba tartozhattak. Európában akkor egyedül a finnugor népekkel találtak nyelvi rokonságot. Ugyanakkor fontos rávilágítanunk arra a tényre, hogy a nyelvészeten kívül egyetlen tudományág sem támasztotta alá a magyarok finnugor eredetét. A zene, az antropológia, az írás, a vallás, a régészeti leletek egy sokkal távolabbi és sokkal keletebbi őshaza felé mutattak." [...] "Tagadhatatlan, hogy a Habsburgok minden eszközzel támogatták, hogy a finnugor származásunk elmélete kizárólagossá váljon a magyar tudományos életben, ezt tették kötelezővé az iskolai oktatásban is, 150 év óta ma is ez a kizárólagos. A kommunista diktatúrának sem volt érdeke, hogy változtasson ezen." Könyve is jelent meg.

Varga Zsigmond, a debreceni nyelvészprofesszor volt az egyetlen, akinek sumér nyelvtana, a sumér nyelvvitát ismertető műve, a nyelvi és vallási ismereteket összehasonlító monográfiája áll tudományos méltóságában megcáfolhatatlanul a nyelvtörténettel foglalkozó szakemberek előtt. De gondolom ezt Te olvastad és ez sem "bizonyíték", "tudományos igényű könyv".

Grover S. Krantz professzor (összehasonlító nyelvész) legmodernebb módszerekkel bizonyította az egész világ számára, hogy a magyar nyelv Európa legősibb helyben maradó nyelve.

Valamint Baráthosi-Balogh Benedek, Dr. Marácz László, J. Pokorny, Prof Richard Kayne, H. Krahe, G. Solta, N. S. Trubetzkoy, Angela Marcantonio is leírták, hogy ez a finnugor dolog tarthatatlan.

A finnek pedig az új kutatások fényében már átírták tankönyveiket...

Hát itt vannak. Csak így, kedvesen.
Nem elég, hogy a 60 Minutes című kiváló riportműsor múlt heti nézettségi adatai (18.8 millió) már így is az eget verték, most vasárnap bement hozzájuk Barack Obama, az USA következő elnöke, neje, Michelle társaságában, az amerikai tévénézők meg odatapadtak a képernyőkre,…..