Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olala

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mielőtt alant indokolnám: nem. Mondom ezt úgy, hogy én -- hegymászó nem lévén -- elfogadom azok objektív értékelését a nyolcezresek természetéről, és hogy miért nem szokták egymást az oda mászók menteni. Elfogadom, hogy az ilyen mentések szinte esélytelenek,…..
olala 2013.06.07 13:24:04
Abszolút laikusként, de a hegymászás iránt (passzív)érdeklődőként rengeteg minden tolul az ember fejébe a sajnálatos események kapcsán.
A cikkel nagyon egyet értek, Kiss Péter végtelen emberi nagyságról tett bizonyságot a visszafordulásával. Erőss Zsolt pedig az elmúlt években alkotott maradandót, tisztelet ezért mindkettőjüknek, nyugodjanak békében!
Ugyanakkor (laikusnak is) nagyon furcsa és leegyszerűsítő magyarázatnak tűnik, hogy fél liter vízen múlt az életük. Nem volt-e hiba túl alacsonyról kezdeni a csúcstámadást? Nem volt-e hiba megkockáztatni a késői csúcsraérést, bizonytalanná téve így a visszaérkezés esélyét? Nem volt-e túl nagy a nyomás a mászókon, hogy csak az az elfogadható eredmény, ha elérik a csúcsot? Ezekre a kérdésekre nem nagyon olvastam érdemi válaszokat, elsősorban az expedícióvezető részéről nem. Illetve azt mondja, szerinte nem, pedig szinte minden szakértői kommentár foglalkozik ezekkel az eshetőségekkel. Az, hogy Erőss Zsolt a csúcs alatt néhány száz méterrel teljesen elfogyott az erejével azt mutatja, nem szabadott volna közel 24 órát felfelé menni. Meg kell mondjam, egyébiránt is helyenként minimum disszonánsak Kollár Lajos nyilatkozatai. Nem szimpatikus, hogy a mászókról mint fogyóeszközökről beszél. A mászók iránti több tiszteletet, a tragédia idejében megrendültséget és nem a jövőről való értekezést várna az ember. Arról nem is szólva, hogy a többi mászócsoportról akik a hegyen voltak ugyanabban az időben, elég pökhendien és lenézően nyiltakozott Kollár már az expedíció alatt is. Egy olyan helyen, ahol mindenki mindenkire rá lehet utalva. Ez általában csak akkor szokott visszaütni, amikor a másik segítségére hirtelen rászorulunk (ld. felmentek-e a serpák menteni, vagy nem?). Mindezt nem azért, hogy bárkit felelőssé kellene tenni, a mászók a saját döntéseik áldozatai lettek. Így is az átlagember fölé emelkedtek sok mindenben. De a valódi kérdések valódi megválaszolása, és az alázatos hozzáállás az eseményekhez sokat segítene a történtek feldolgozásában.
olala 2013.06.07 19:28:05
@Grabb: Kösz a válaszokat,és végre érdemes volt kommenteket olvasni.
 Egy áruház, amely hajdanán a legforgalmasabb volt a városban, és amely gyönyörű épületével méltóképpen jelképezte hazánk divatját, és amelyről még a külföldi szakma is elismerően beszélt a maga idejében. Mára azonban már leáldozott a Corvin áruház csillaga, és…..
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
olala 2009.12.20 12:32:38
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Igaz. De ez más fórum tárgya. Csak mókás, hogy egyeseknek mindig, mindenről ugyanaz jut eszébe. MCDC feka(utánzat), Vásáry meg buzi. Biztosan meg kell védeni ezektől a magyarságot.
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
olala 2008.11.18 21:25:41
Kedves TWÁ,
fején találtad a szeget, mint általában.
Én azt gondolom, minden mindennel összefügg. Jelen esetben csupán annyi történik, hogy a fasizmus hazai erjedése elérte azt a fokot, hogy már elég ereje és önbizalma van ahhoz, hogy "ősi magyar földön (ha-ha)" is elkezdje a balhézást.Itthon, - miután kockakővel fejbeverik a megrettent rendőreinket, és ezért még néhány órát az őrsön is kell ülniük, - azt tapasztalják, ezt lehet. Nincs eszköz, jog, morál, semmi, hogy megakadályozza őket. Ha lehet itthon egy Montenegro elleni barátságos meccsen a szlovákokat meg a románokat órák hosszát a "k@a anyjukba" küldeni "szurkolás" címszóval, akkor nyilván lehet Nagy-Magyarország zászlókat kivinni a dunaszerdahelyi meccsre, meg masírozni náci egyenruhában (tetszik: történelem órát tartani...).
Elkezdtük exportálni a fasizmust. Ennek tükrében a magyar külpolitika lúzerebb helyzetben van, mint bármikor. Magyar Gárdával a hátországban mekkora érdekérvényesítő erőnk van?? Nagy büdös nulla körül...
Hihetetlen, hogy néhány tucat náci alakítja két amúgy normális ország és nép kapcsolatát. Addig kellene ezt hangosan kimondani, amíg nem késő...Nem pedig azon javeszékelni,hogy a provokátorok azt kapták, amit bárhol a világon kapnának.
Csak utóiratként: a brit és amerikai reptereken olvasható a felirat: "a szóbeli visszaélést súlyosan bünteti a törvény".
Persze elismerem, csak olyan régi diktatúrákban, mint Nagy-Britannia és az Egíyesült Államok. Szerencsétleneknek nincsenek olyan jó jogászaik, és nagyszerű demokráciavédő politikusaik, mint nekünk, magyaroknak...