Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LegendKiller

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem azt a címet adtam neki, hogy Budapest vs Vidék, de tudom, hogy a nem budapestiek (aka vidékiek) utálják a vidék kifejezést, úgyhogy most kedvükben járok. Pedig akármilyen inkorrektnek is tűnik a vidék kifejezés, szerintem találó, mert ez az ország annyira főváros…..
LegendKiller 2012.04.22 17:05:50
Én egy 600 fős faluban élek Fejér megyében és igenis vidéki vagyok. :) Amiket leírtál az az ilyen kis falukra nagyon jellemző. Nem mehetsz ki az utcára úgy, hogy valaki ne venne róla tudomást és ne beszélne erről a hátad mögött. Egy ilyen kis falu igen is pletykás. Ha egy bálon megkínálnak az öregek egy korty pezsgővel, másnap azt hallod vissza, hogy részegen összehányva feküdtél az árokba.

Én már jártam Budapesten többször is programok miatt, amit barátokkal, családdal szerveztünk.

Az ilyen vidéki összefogásról meg annyit, hogy volt nem rég rendezve szemétszedés a környezetbe, (van itt egy jó kis akác erdő)van egy kultúrház ahova beszereztek ping pong asztalt a fiatalok számára, csócsót és egy biliárd asztalt is.

Amit nagyon is szeretek például Budapestben, hogy az embernek nem kell messzire mennie azért, hogy megnézhessen egy filmet, egy színdarabot, beugorjon egy pizzázóba vagy megnézzen egy jó meccset. Vidéken a meccs még igen, de a többi már nemigen adatik meg. Ha vásárolni akarunk menni akkor egy hétvégét kell erre szánni. Reggel be autóba, majd be városba és ott egy jó pár órát azzal eltölteni, hogy mindent összeszedjünk, amit kell.

Amit nem szeretek Budapestben az az, hogy nagy a forgalom, rondák az utcák, és 3 alkalomból, amikor ott voltam barátokkal vagy családdal egyszer minimum belefutottunk olyan emberekbe, akik elfoglalták az egész járdát, köpködtek és a mobilról hangosan játszották le zenéjüket. Ilyenekkel vidéken nem szembesül az ember. Persze itt is megtalálható az "alja nép". (szerencsére ebben a faluban ilyen nincs... hacsak én magam se az vagyok 0.O)

Munka természetesen meg nincs. Egy jó állás kell, hogy tudjál magadnak lakást és vagy még pluszba hozzá autót is venni. Míg városba meg van talán az esélyed, hogy fölszállsz a buszra, nyomorogsz egy kicsit és ott is vagy a melóhelyeden. Ehhez persze tanulni kell.

A lényeg az, hogy mind két place-nek megvan a maga varázsa, előnye és hátránya. Én nem szívesen laknék Budapesten, maximum egy olyan környéken,amilyet te is leírtál. (Ha valami mondanivalómnak nincs értelme akkor az azért van mert úgy írtam a szöveget ahogy jött, nem néztem át :P)
Olyan friss, hogy még forró.  Egyesek még utolsó percekben is küldtek, persze azok is bekerültek a cetlikre. A szerencsés nyertesnek írok e-mailt, hogy írja meg postacímét :) Gratulálok. Akik nem nyertek, azok se legyenek szomorúak. Egyrészt még zajlik két másik…..
Kedves mindenki. Ahogy láthattátok a múlt héten, két játékot is ki kellett szelektálnom a páciensek közül (Road to Fame, Grand Touring), úgyhogy kis csúszásban vagyok emiatt. De sebaj, az ilyenekre tartogattam egy játékot, amit tavaly vettem 250 forintért.(Erről bővebben itt)…..
Az ingyenes játékok árusítása már nem először téma a blogon (gondolok itt például erre), úgyhogy itt a helye Áron levelének is: Nemrég a Tescóban jártam és nagy meglepődésssel vettem észre hogy bizonyos Tremulous (http://tremulous.net/) játék 3000ft. Ezzel önmagába nem is…..