Regisztráció Blogot indítok
Adatok
di_vizio

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó szót követett: a közösségi hovatartozás első manifesztuma lehet egy személyre szabott Futóblog póló. Hölgyeim és uraim, sporttársak! Elkészültek azok a póló dizájnok, amikből ki kéne választanunk, melyik legyen a végleges Futóblog póló. Három design és a háta:…..
di_vizio 2008.11.19 22:47:33
So'se legyen nagyobb gondunk, mint, hogy valaki piros festékkel átgyalogol az egyenruhánkon:). Ha ezt megoldottuk akkor csak a világbéke van hátra - ahogy mondani szokás.
Csak a demokrácia kedvéért: mindenkinek szíve-joga teccik-nem teccik alapon dönteni.

De más tudatosan alkotni - bizonyos "törvények" mentén és más befogadni, e szabályok, hatásmechanizmusok ismerete nélkül...
Az alábbiakban tömören összefoglalom az érveket - szóban és mellékelem angelday segítségével a javaslatomat - képben.

Koncepció:
Nem általában futóblogot, hanem "a" futo.blog.hu-t fûzzük. Az ember szóképekben olvas és értelmez, ki többet ki kevesebbet "fog át". Jelen esetben mázli, hogy ennyi (kevés) betûbôl ál össze a könnyen kimondható és felismerhetô szókép. Fölösleges kétszer mondani, kétszer mondani, hogy a futóblogondok pólója nyomul rajt-cél gyôzelemre. Pluszméga webes jelleghez határozottan hozzátartozik az ékezet nélküliség és a .hu szerepeltetése.

Szlogen
Természetesen a civil, rosszmájú közelítés a kábszerre hajaz de miután futó hátán stb. látjuk ezt a kekeckedést mellôzzük. Tehát kifejezô ebben az esetben az adag (lásd.: edzés adag) viszont a kérdésben csak erre kell, és elég utalni, akár megvolt akár még csak meg lesz.
A "megvolt" olyan mint a vazeg. Kimondva nagyon árnyalhatja a mondanivalót, de leírva suta.
Ezért elég:
...a mai adagod?

Háta-eleje
Elöl rendesen a kéz hadonászik levegôért, cippzár, rajtszám fityeg vagy rosszabb esetben telcsi imbolyog... Én is a háta-grafika megoldásra szavazok, láccódjon az a dzsoggoló-bloggoló már messzirôl. Ha futó nick-neve elôl virul, talán egyszerûbb a beazonosítás, hátraarc nélkül. Ha a büdzsébe belefér megismétlôdhet - kicsiben, egy sorban - az egész dizájn táguló tüdô tájékon is.

Betûtípus:
Mostanában trendi, jól megtervezett - tehát egyenletes szövegképet adó betûcsalád. A tipográfiában is - mint oly sok helyen:) - a kiegyensúlyozott kontraszt elérése a cél. A "fôcím" és a szlogen különüljön el. Groteszk (talp nélküli) bötû mellé más karakter illene. Csak kurzív - ráadásul hasonló vastag - nem elég "elütôs". Nosza valamit karcosat, ami a talppal is beszélôviszonyban van.

Szimmetria:
A középre zárt szöveg csak akkor hatásos, ha egyértelmû különbség van a sorok között, amúgy kerülendô mint a szigetkôr...:) A blog szó g betûjének lenyúló szára sajna már eleve kizárja a szimmetriát.

Talpnyom grafika:
A cipôtalp nyomnál a -ság, -ség a lényeg. Érthetôbben: a cipôtalp-ság megragadása a feladat. A goffri talp "futószakmailag" etalon de feleannyira tapnyom jellegû mint a markánsabb tappancs. Az pont eléggé töredezett, "aszfaltedzett". Használjuk.

Talpnyom grafika iránya:
Romantikus angol festményeken figyelhetitek meg, hogy a lovak mindig jobbról balra futnak. Ha megfordítod nem olyan lendületes a befutó. Miért? Mer' a mi nyugati szemünk (lásd írás-olvasás) jobbról balra szocializálódott. Tehát, ha valami ennek az iránynak "szembe" megy az a lendületes, erôteljes. Érdemes kipróbálni a dôlésszög változatokat is.
ha már itt tartunk,:
négy mancs jó, két mancs nem (vagy hogy is van ez?) szóval, egy talpnyom emblematikus (lásd -ság, -ség) de lehet, hogy kettô egymás mögött - jó futóhoz méltón - már haladási irányt is "involvál". Ezzel csak az a gond, hogy a szita keret mérete, darabszáma pénzfüggô, tehát inkább merjünk kicsit (de kettôt) álmodni...


Ui.: Amúgy az egyik legjobb nyári emlékünk párommal - a Nike Londoni Human Race futása volt a Wembley-ben. Nem utolsó sorban a kapott pólók miatt.:)