Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rececece

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szerda. 2015.07.29 18:50:25
Bolond idő van. Pár napja még a hőségtől szenvedtünk, most meg két napja vissza kellett venni a hosszúnadrágot. Idén rövid volt a nyár, hűvös van időnként szemerkél az eső, tisztára ősz van. Ma végre befejeztem ezt a két bigyót amivel napok óta megszakításokkal vacakolok.…..
Hajónapló Péntek. 2015.04.24 20:44:00
Ma felraktam a zsindelyek bő harmadát. Igaz gyakorlatilag világosodástól sötétedésig dolgoztam. Ezt a fajta tetőt a nap "érleli" meg, az intenzív napsütés összeolvasztja a zsindelyeken lévő (az alanti képen is jól látszó) kátrány pacnikat. Miután még messze van a nyári…..
Hajónapló Csütörtök. 2014.05.29 07:49:56
A dolgok nem változnak.A történelem csak időről időre ismétli önmagát. Miről jut ez az eszembe? Nézem ezt: http://www.youtube.com/watch?v=zt11NPQyeC0#t=457  A II. Világháború után felajánlották nekünk is a Marshall segélyt. Ingyen pénzt a lerombolt ország…..
Rececece 2014.05.29 08:13:38
Rececece 2014.05.29 20:38:17
@A Tengerész:
Kedves Tengerész!
Ezt írod:
"hálás lennék ha megírnád, hidd el őszintén szeretném tudni mi az ami kétésfélmillió embert kritikátlan hívőjükké tesz. "
Mit tudsz Te arról a két és félmilió emberről? Miért mondod hogy kritikátlan hívő? Mert máshogy merik gondolni mint Te? Engedjük már meg nekik hogy máshogy gondolhassák.
Megsérted őket ezzel a kijelentéseddel, mintha csak Te tudhatnád az igazat, ők meg nem. Én nem tudom hogy nekik igazuk van e vagy nincs, de nem gondolom hogy agyatlan barmok lennének mert más a véleményük.
Te is gondolsz a Fideszről valamit. Mi alapján? Gondolom azokból a forrásokból amiket olvasol, nézel. Biztos az hogy ami azokban megjelenik az mind szóról szóra igaz? Biztos az hogy azok objektív hírforrások? Kétlem. Szerintem ma Magyarországon nemigen van független hírforrás.
Szerintem kicsit toleránsabban kellene megitélni a máshogy gondolkozókat.
Persze én is gondolok valamit róluk, jót is rosszat is. De ez mellékes.
Amiért a nagy port kavaró kommentemet írtam az csak az volt, hogy lám még általam oly nagyra becsült EMBERT is hogy elragadhat az indulat, és ez elszomorított.
Már sajnálom hogy megzavartam az idillt.
Minden jót!

Rece
Rececece 2014.05.29 23:38:51
@A Tengerész:
Kedves Tengerész!
Kérlek ne nevezz Fidesz hívőnek mert nem vagyok az. A Fidesz egy politikai párt. teszi a dolgát, ami egy pártnak a feladata. Nekem meg mint választónak meg van a véleményem arról hogy ezt a feladatukat hogy látják el.
Egyébként a Fidesz (ahogy a többi párt is) sok-sok emberből álló csoportosulás, és itt a hangsúly az emberen van. Mind-mind egy önálló entitás, saját énképpel, érdekekkel, motivációkkal. Egy ilyen csoportot nem lehet teljesen kordában tartani. Sőt azt sem lehet elvárni, hogy teljesen önzetlenül, csak a köz javát a szemelőtt tartva cselekedjenek. Bizony, ezeket a pártokat az egyéni és a közös érdekek tartják egyben. A céljuk a hatalom megragadása és a folyamatok irányítása. Az azonban fontos, hogy ezeken az érdekeken kívül legyen a pártnak értékrendje, és e mellett cselekedjen, az érdekek ne írják felül az értékrendet. S ha időnként ez mégis megtörténik, akkor ezt korrigálja a közösség.
Számos vád éri a Fideszt hogy a saját embereinek kedvez mindenféle megrendelésekkel, haszonbérlet stb.
Mutass nekem egy olyan pártot amely nem ezt teszi! És ez nem csak magyarországra igaz, ezt nem lehet kiküszöbölni, ez az emberi természet része.
Hogy lehetne a következő ciklusban munkára bírni azokat akik csak azért nem kaphattak meg, nyerhettek meg támogatásokat (ami egyébként mindenki számára elérhető lenne) mert a hatalmon lévő párt szimpatizánsai vagy esetleg tagjai?(Úgy hogy az előző ciklusokban minden gátlás nélkül juttatták mindenféle pénzhez konceszióhoz stb.-hez a szimpatizánsokat, teljesen kizárva másokat)
A különbség esetleg abban lehet hogy valós igények kielégítésére kiírt pályázatokat nyernek e el, egyébként pártközeli, de a dolgukat értő cégek, és azt megfelelőpen el is végzik, vagy pofátlanul, egyébként szükségtelen, vagy csak a pénzszerzés miatt kitalált beruházásokba ölik e bele a közpénzeket, két-háromszoros áron.
A Fidesz értékek mellett politizál (itt az érték nem minősítés akar lenni). Ennek megfelelően hozza meg a döntéseit és cselekszik is ezen ügyekben. Hogy ezek a lépéseket helyesnek vagy hibásnak gondoljuk azt a mi feladatunk eldönteni. Ha nem gondoljuk helyesnek akkor a következő választáson majd másra szavazunk. Hogy ezek a döntések és cselekvések nem voltak hibátlanok, az természetes. Szerintem célravezetőbb, gyorsabban hoz eredményt a viszonylag gyors döntés, majd a szükséges korrekciók elvégzése, mint a döntések halogatása, egy jobb döntés reményében (mi a garancia arra hogy a későbbi döntés jobb lesz).
Egyébként konkrét ügyekben érvelni azért nem akarok mivel különbözőek vagyunk, ugyan azokat a dolgokat is (talán szükségszerűen) máshogy látjuk. Úgyse tudnálak, de nem is akarlak megyőzni.

Üdvözlettel:

Rece
Hajónapló Péntek. 2012.10.26 18:21:31
Már harmadszor kapom ezt, hol Emailben, hol egyéb ajánlásban, iderakom, mert elgondolkodtató.           Ady Endre Nagyváradi Napló - 1902. január 31- "Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,…..
Hajónapló Hétfő. 2012.10.22 22:04:07
Délelőtt folytattam a felkészülést a télre, mert a hét végére már havazással ijesztget a meteorológia. Kicsit nehéz elképzelni, a mai meleg után, de jobb félni, mint megijedni. Ezért fát vágtam több hétre valót és elraktároztam fedett helyre.  Kész a legújabb csapda.…..
Rececece 2012.10.23 10:01:46
@HarryPotter: "Namármost. Miután a többségi kőmosott agyak ismét beszopják, hogy az a buli, ha van egy olyan vezérünk aki a béka segge alól froclizza Európát, miközben mindent elkövet, hogy a demokráciát meghekkelje, hogy az a buli, ha olyanok ülnek be a hivatalokba akikhez képest a seggem elektronikus agy,"
Hajónapló Kedd. 2012.02.14 07:41:00
 A mai reggelről Tóth Árpád verse jut az eszembe: "Vak volt a hajnal, szennyes szürke". Tegnap este elkezdett nagyokat durrogni a jég. Időnként a hajó is beleremeg, sőt ütések érezhetők a hajótesten. De szemre semmi változás. Idáig is csinálta néha, de most…..
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..