Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pharmaherb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Petiék 4000 Ft-oz fizettek egy cukorbetegeknek ajánlott teakeverékért, aminek a gyártó szerint  mellékhatása nem ismert. Ám a betegtájékoztató már máshogy fogalmaz: mivel a hatását pontosan nem ismerik, cukorbetegek részére nem javasolják a fogyasztását. Pofátlan…..
Pharmaherb 2008.11.18 13:09:22

Ezt a levelet nyilván sokkal kevesebben fogják elolvasni, mint a felháborodott, szenzációszagú hozzászólásokat, mert az igazság sokkal kevésbé érdekes, mint a "lincseljük meg" kellemesen hátborzongató érzése.

Azért leírom, aki akarja, olvassa és tanuljon belőle.

Leszámítva az időnként minősíthetetlen hangnemet, megértem a reakciójukat. Mint sok esetben, itt is arról van szó, hogy csak részigazságot látnak, mivel legtöbbjük nyilván nem jártas a gyógyhatású készítmények, táplálékkiegészítők és gyógyszerek engedélyezési labirintusában.

A Dibess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, melyet az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) másfél évi, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen valamint a saját biológiai-orvosi részlegén végzett vizsgálatok után 960/2006 számmal nyilvántartásba vett és engedélyezte a forgalmazását. A nem kis pénzbe kerülő vizsgálatokat (sok egyéb, már forgalomban lévő "csodatermékkel " szemben) épp azért végeztettük el, hogy minél több ember hozzájuthasson a teához, melynek hatékonyáság 10 év tapasztalata bizonyítja. És biztosak akartunk lenni benne,hogy a szakemberek is elég jónak és veszélytelennek tartják ahhoz, hogy kikerüljön a patikákba.

A dobozban lévő betegtájékoztató valóban ellentmondásos. Mivel a több millió forintos klinikai vizsgálatokat valóban nem volt pénzünk elvégeztetni ( a multimilliárdos gyógyszercégekkel szemben nekünk nincsenek meg az eszközeink ehhez) a betegtájékoztatóra természetszerűleg az idézett szövegek kerültek. Felhívnám a figyelmet a következő kifejezésekre: megbízható adat nem áll rendelkezésre, ezért ÁLTALÁNOS ÓVATOSSÁGBÓL cukorbetegek részére a használata nem javasolt. A másik oldalon úgyszintén: általános óvatosságból nem javasolt. Hogy enyhe allergiás reakcókat válthat ki, ezt kb. minden második gyógyszer dobozában is olvashatjuk.

Apám évtizedek óta gyógyfüvekkel foglalkozik, ő találta fel ezt a teát. Minisztériumtól államtitkárságokon át OGYI-ig házalt vele, sehol nem segítettek rajta, míg végül a SOTÉ-n egy gyógyszerész professzor azt nem mondta, nagyon érdekes, foglalkozni kell vele. Tudjuk, hogy jó a tea, tudjuk, hogy cukorbetegek ezrei isszák és használ nekik, és ki akartuk vinni a piacra még azon az áron is, hogy csak ilyen betegtájékoztatót lehetett beletenni.

Az a meggyőződésem, hogy az egyik legtisztességesebb gyógynövényes cég vagyunk, mert igaz, magasak az áraink, de garantált minőségű árut adunk cserébe, ami használ az embereknek.


További szép napot kívánok kedves mindnyájuknak.

Szabó Zsuzsa
Pharmaherb