Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Killy74

9 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi iskoláké meglehetősen zárt (és nem olcsó…) világ, így nem kevés érdekességgel szolgál Zabor írása, mely Szingapúrba, azon belül is a kanadai nemzetközi suliba kalauzol el minket. A gyerek 2019-ben a másodikosok POD-jában. Körbe a tantermek vannak..
Killy74 2022.02.03 13:43:05
@Zulu4321: Hát sajnos nem ilyen egyszerű a kérdés, mert egy csomó dolog nem pénz kérdés, hanem hozzáállás. Szerintem a magyar oktatás egész szemlélete idejét múlt, elavult. Az, hogy egy iskola rendszer nem a hibákat keresi a tanulóban, hanem az erősségeit, az nem pénz kérdése.
Persze egy csomó dolog pénz kérdése, de, és most jön a demagóg rész, bár attól még igaz, szóval ha kevesebb stadionunk lenne, de jobb oktatásunk, sokkal több boldog ember lehetne az országban. Szerintem.
Killy74 2022.02.03 13:43:11
@dikusz.: Szerintem a két dolog független. Más a blog bejegyzés és más az "akció", vélhetően minden cikk alatt megjelenik egy darabig a felhívás.
Killy74 2022.02.03 15:42:12
@fhdgy: Szerintem ha valahol érdemes neki látni az pont az oktatás, mert azon nagyon sok múlik, ráadásul a gyerekeket talán még könnyebb más gondolkodásra állítani, mint a felnőtteket. Mivel Magyarországon nincs semmi értékes nyersanyag, szerencsére vagy sajnos, az most mindegy, de ezért szerintem csak a magas szintű oktatás az egyetlen helyes irány. Ezen keresztül lehet befolyásolni az emberek szemléletét, értékrendjét is. Ehhez nyilván politikai akarat is kell, illetve egy politika felett álló nemzeti érdek képviselete, de nyilván ez ma elképzelhetetlen, egy országban ahol ma már csak árkok vannak.
Május 27-ére virradó reggel az M1-M7 autópályáról a Budaörsi útra beérkező autósok azzal a felettébb nyugtalanító jelenséggel szembesülhettek, hogy a Dayka Gábor utcai felüljáró után nem szűnik meg a buszsáv, hanem egészen a Nagyszőlős utcáig (egyelőre)…..
Akik azt gondolták, hogy a tavalyi csigás kudarc után feladom a kerti zöldségtermesztést, azok tévedtek. :-)Idén új tervekkel vágok, vágunk neki a kertnek, ami a tél, a kutyák és persze a lustaságom miatt most még elégé megviselt. Az első, amit meg kellene tennem, hogy az ágakat,…..
Futóblog Hip-hop Futóblog póló! 2010.09.21 12:42:00
Különösebb bevezető nélkül: Ár: 4 990.- forint A pontos cím és telefonszám: 1117 Budapest, Október 23-a u. 8-10. +36 (1) 279 1140 A pontos megközelítés az üzletházon belül: Nyitvatartás: Minden nap 10-21 óráig, vasárnap 10-19 óráig. A pólókat október 18-ig tudjátok…..
Sajnos egy ideje nem jelentkeztem a hírekkel a kertből. Egész eddig jól alakult minden, azonban a hétvégén  nagyon lehangoló dolgokat tapasztaltam, az én kis kertemben. A hét elején, amikor még locsolni kellett még egész nézett ki a paradicsom ültetvény. A többiről már…..
Az előző bejegyzésből néhány dolog kimaradt, amiről úgy gondolom, hogy talán a hosszú szünetre némi mentséget adhatnak. Szóval ami kimaradt, de talán fontos lehet, hogy ugyan a paprikák feladták a harcot, azért…..
Sajnos hosszú ideje nem volt érkezésem, hogy írjak egy bejegyzést. Persze nem mintha az írásaimra éhező tömegek zaklattak volna, hogy mikor jelenik meg újabb poszt, de úgy éreztem, hogy már nem várhatok tovább. :)Szóval sok minden történt az utolsó bejegyzésem óta. …..
Az én Kiskertem Valami elindult... 2010.04.21 22:12:00
 Az előző bejelentkezés óta valami elindult a kertben. A korábbi bejegyzésben említett almafa például egész szépen kizöldült. Az persze még mindig nyitott kérdés, hogy ebből a botból hogyan lesz fa, de az azért bíztató, hogy még él.   Pár nappal…..
Ennek a bejegyzésnek három oka van, annak ellenére, hogy most nem szorosan a kertről lesz szó. Az első ok, hogy nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült. A második ok, hogy megismerkedtem egy új növénnyel, a harmadik ok, hogy már egy korábbi bejegyzésben is hivatkoztam Jamie…..
Az én Kiskertem Igen vagy nem? 2010.04.06 19:58:00
 Az elmúlt napok, talán hetek alatt többször is megjelent a nap az égen, és néha már úgy érezhettük, hogy itt a tavasz.   Na jó, tényleg itt van, bár a mai nap nem a szebbik arcát mutatta. Azonban, ami ebből fakad, mármint az évszakból, hogy ilyenkor kezdenek…..
A tavalyi paradicsom termesztés után már összel nagy terveket szőttem, hogy mit is kellene idén ültetni a hatalmas veteményesbe, mivel is kisérletezzünk. Az már tavaly nyáron, de lehet, hogy inkább tavasszal eldőlt, hogy idén paprikát is kell ültetni, a családi béke és…..
Az én Kiskertem Blog Indító 2010.03.26 14:50:00
A tavasszal együtt beindul ez a blog is, ahol első sorban a kertünkkel kapcsolatos bejegyzések lesznek később olvashatóak, némileg önző céllal, hiszen így én sem felejtem el, hogy mi is történt, illetve mikor.A tervek között szerepelnek más témájú bejegyzések, de felelőtlenül…..
Futóblog Mezitláb futni?? 2009.09.02 16:47:00
Orosz Péter, kiküldött tudósítónk jelentkezik NYC-ből: Ezek tehát a duplaradírok. Nördködés, mezitláb futás, extravagancia. Valami ilyesmire számítok én is vasárnap a 24. Nike félmaratonon...
Killy74 2009.09.03 14:36:04
@xhege: Az lenne a kérdésem, hogy hogyan álltál neki a futásnak a plusz súllyal? Azért kérdezem, mert én is hasonló nagyságrenddel küzdök, de nem tudom, hogy el merejek-e kezdeni futni, féltem az izületeimet. Kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
Az AT&T bejelentette, hogy az előrendeléseket ezentúl a június 19-ei start után egy-két héttel tudják csak szállítani, vagyis az előrendelésekre elkülönített készlet elfogyott. Ehelyett lehet sorban állni pénteken reggel nyolckor (pontosabban csütörtök éjjeltől péntek…..
Szombaton reggel azt határoztuk el, hogy két dolgot határoztunk el: az első, hogy lefoglaljuk a nyaralást, amin kábé két hete kotlunk, Excel táblázatokat futtatunk, nézzük a weblapokat PRO és KONTRA, egyszóval nehéz dolog, különösen limitált büdzsén (jövőre horvát…..
Killy74 2009.03.24 12:39:35
@DaMartian: A változás az Ipod-os verziót is érinti, vagy csak magát a sportband-et? Esetleg lehet majd Iphone-hoz is kapcsolni? :-)
Killy74 2009.03.25 10:16:39
@DaMartian: Köszi az infót. Azért kérdeztem, mert most készülök venni egy nanot, mert az Iphone nem támogatott, és gondoltam, ha változtat a Nike, akkor talán várok még a beruházással, de ha az enm változik, akkor megugrom.

@bodlac: sajnos az Iphone-os GPS elég zsenge, ráadásul irgalmatlanul fogyasztja az akkut is, persze lehet, hogy a Nike-s kiegészítés is így tenne, de ennek elkerülése véget veszek egy nano-t, így legalább nem kell telefont vinnem magammal. :)
Szerkesztőségünk is megkapta a pólóit. Én egy rosszul exportált videóban mutatom be az eredeti dizájnt, míg professzionálisan néző modellünk, Winkl air a kettes számú dizájnt mutatja meg. Ez annyiban tér el az eredetitől, hogy szív fölött kapott egy Nike logót, így a cipő…..
Néhány embernek még nem, de nagyrészt megvan mindenkinek a pólója! A Nike munkatársai mindenkivel felvették a kapcsolatot tudomásom szerint. Azok is kaptak emailt, akinek nem készült el a pólója az első körben. Ha nem kaptatok emailt, írjatok ide hozzászólást a problémátokkal!A…..
Kedves emberek, sporttársak, futók! A hivatalos Futóblog pólóra lehet rendeléseket leadni az alábbi űrlap segítségével. A póló Nike Dri-FIT, hosszú újjú, fehér. Férfi / női, többféle méretben, egyedi névvel, 3990.- Forint.A pólók szállításáról emailben értesítjük a…..
Szó szót követett: a közösségi hovatartozás első manifesztuma lehet egy személyre szabott Futóblog póló. Hölgyeim és uraim, sporttársak! Elkészültek azok a póló dizájnok, amikből ki kéne választanunk, melyik legyen a végleges Futóblog póló. Három design és a háta:…..