Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vörösgém

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Dugós sampon 2009.10.21 13:16:00
Tűkön ülve várom, hogy végre letehessem a lapátot itt a szerkiben, és rohanhassak a ****anba megvenni ezt a remek terméket. Gyanítom ez esetben nem a DVD játékos a felelős, hanem egy tréfás kedvű alkalmazott, de köszönjük…..
vörösgém 2009.10.21 16:12:05
Húszezer forintos pénzbírság lesz a vége, ha a tilalom és az erőteljes rendőri felügyelet ellenére valaki mégis arra ragadtatja magát, hogy a lezárt Margit híd járdáján felül kerékpárjára.   A bringaúttábla eltűnt. Hétfő óta minden nap folyamatosan este 20-21 óráig…..
Scooter @ BME Fesztivál 2009.09.15. A világ legnaivabb embereként mentem le a Műegyetem rakpartra a méltán világhírű Scooter koncertjére, pontosabban live actjére. Úgy gondoltam, hogy a köz- és elismert műszakis humor legalább egy minimális intelligens iróniát kicsikar a…..
vörösgém 2009.09.16 16:23:48
Miért ne történhetne meg, hogy az ember kerékpárt vesz egy autógumis műhelyben, a tulaj talán megunta már, vagy vett egy újabbat. Nem is ez a lényeg, hanem hogy főhősünk megveszi, átmászik vele a szögesdrót kerítésen, aminek másik oldalán tökéletes minőségű kerékpárút…..
A nemrég lezuhant Air France Airbus körüli hírverésben egyszer már felemlegették a Lost című sorozatot, akkor, amikor a gép még úgy volt, hogy nyomtalanul eltűnt, és a közelében pont volt egy sziget, aminek a tengerpartja kísértetisen hasonlított Hawaii azon partszakaszára, ahol…..
vörösgém 2009.06.23 17:38:40
Kerékagy Óvatosan a hekkevéssel! 2009.06.13 00:13:00
Múlt héten adták át hatalmas késéssel az Újpesti vasúti hídon a bicikliutat, elmentünk letesztelni. A következtetés egyszerű: a célnak megfelel, végre újra van összeköttetés Újpest és Római között, de az építőiparnak ez a burkolat se lesz nagy büszkesége, szétrázza a…..
Az üzleti szakemberek szerint a vevők ma nem annyira termékeket és/vagy szolgáltatásokat akarnak vásárolni, hanem komplex "megoldást" szeretnének kapni problémáikra. Ugyanakkor tömegével találunk termékeket, szolgáltatásokat nem kívánt, s nem is használt…..
Mit gondol, miért él viszonylag kevés honfitársunk (más országokkal összehasonlítva) az Európai Unión belüli szabad munkahelyválasztás lehetőségével? Jó ez, vagy rossz? (A játékszabályok itt olvashatók, a november 21-én, pénteken 12.00 óráig beérkezett hozzászólásokat…..
vörösgém 2008.11.21 10:08:04
Sajnos nincs könnyű dolgom, mivel előttem már szinte minden felmerülő lehetőséget kiaknáztak a hozzászólók. Azért leírom az én véleményemet is.
Az elsődleges problémának a társadalmi mobilitás hiányát véltem felfedezni. Értem ezalatt azt, hogy az emberek java nem csak hogy nem tud felzárkózni, magasabb életminőgi szintre lépni, de nincs is meg az igénye, illetve még ha meg is van nem hajlandó túl sokat tenni ezen igényének kielégítéséért. Sokakat az új élményektől, az új kultúrától való félelem rettent vissza.

Bár az Európai Unió lebontja a gátakat az európai kultúrák, és emberek között, sőt 2009-től a munkavállalást korlátozó jogszabály is érvényüket vesztik, nagyon fontos és hátráltató tényezőt, az idegen nyelv kérdését nem tudja a nyelv ismeretén kívül semmi se lebontani.
A magyar társadalom idegen nyelvismeret szinten Európa sereghajtója, s ezt a szomorú tényt még tetőzi a már-már nevetségesen gyenge színvonalú idegen nyelvoktatás.
De fontos megjegyezzük, hogy most átlagokról beszélünk, és nem arról a társadalmi rétegről, amelyben mi egyetemisták helyet foglalunk. Hogy is várhatnánk el, hogy vidéki településekés a nagyvárosok tömegei, ilyen szintű változtatásra képesek legyenek.

Magyarország demográfiai helyzete katasztrofális, és szinte minden társadalmi, gazdasági probléma részben visszavezethető rá. Az öregedő társadalmunkban, a több millió mobilitásra már alkalmatlan nyugdíjas mellett, természetesen sokkal alacsonyabbak lesznek a kivándorlási, vagy külföldi munkavállalási adatok, mint egy normális, nem-fogyó lakosságú országban.

Végül egy személyes megjegyzéssel zárom kis kommentemet. Nekem minden vágyam, hogy az egyetem elvégzése után, hosszabb rövidebb időre germán területen szerezhessek szakmai tapasztalatokat, és jövedelmet.