Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamlasz

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://csajokespasik.blog.hu/2013/09/26/o_nem_akar_meg_csaladozni_en_igen..
Mamlasz 2013.09.26 12:19:12
@Kytia:
Nem kizsarolásról beszélek, de a férfiak alapvetően lusták és ha nem kell törődniük egy problémával illetve annak megoldásával, akkor nem törődnek vele.

Egy komoly kapcsolatnál (nem öt év után, hanem sokkal hamarabb) elvárható egy férfitól, hogy a ködösítés helyett szépen elmodja, milyen elképzelései vannak a jövőről és abba hogyan fér bele a másik. (Persze fordítva is elvárható ugyanez.) Akar-e családot, ha akar, akkor azzal, akivel együtt van vagy nem akar egyáltalán. Milyen menetrend van a fejében, milyen feltételek teljesülése kell? Persze, tudom, nem könnyű ezeket megbeszélni, az ember fél a válaszoktól illetve nem mindenkiből könnyű őszinte válaszokat kinyerni. A nem kérdezés csak a sumákolást segíti.

Sőt, az is jogos elvárás, ha valami igazán fontos a másiknak, azért rágja a másik fülét. Igen, mindenki utálja a hisztit, de előre visz, mert megoldást kell keresni a kiváltó okra. A teljes konfliktuskerülés meg nem, azzal nem megy sehova egy kapcsolat, csak szép lassan érdeklődés hiányában elhal (kivéve azokban a nagyon álomszerű esetekben, ahol tényleg annyira egy húron pendül a két ember, hogy az elejétől nincs mit igazítaniuk magukon). Az összeillés nem egy "vagy összeillünk vagy nem" előre elrendelt dolog, pláne nem a csillagjegyektől függ, hanem komoly munka. Még két olyan alapvetően tényleg összeillő, hasonló értékrendű embernél is, mint nálunk.

A családalapítás kérdése is ilyen: össze kell fésülni az elképzeléseket és az nem megy kommunikáció és konfliktus nélkül. Konfliktus esetén pedig kompromisszumot kell kötni. Normális, egymás szertetére és tiszteletére épülő kapcsolatban a kompromisszumot mindkét fél beépíti a saját világképébe, onnantól ez már közös alap és pl. a pasi nem úgy éli meg, hogy "duzzogva bár, de nem húzok gumit".
Mamlasz 2013.09.26 12:27:13
@Kytia:
Ismertem ilyet, az esküvőjén hangosan felsóhajtottam, hogy "jól, van kimondta az igent, nem hozta kínos helyzetbe a násznépet" és pontosan ugyanilyeneket magyarázott a gyerekekről. Ma példás családapa több gyerekkel.
Az emberek változnak és a roppant sarkos, véglegesnek tekintett sarkos véleményük (hülyeségeik) is gyökeresen meg tud változni az élethelyzettől függően.
Mamlasz 2013.09.26 13:26:47
@Lord Papírsárkány:
Bocs, most épp nincs kedvem az érzelmi kötődést az elvárt macsó megjátszással elfedni és olyan szót használni a _kedvesemre_, amiben nincs érzelmi töltet. (Pl. a barátnőm, a csajom, stb.)

@Kytia:
A vita különben elméleti, szemmel láthatólag neked nem olyan fontos a gyerek kérdés (igazából az sem tűnik fel, hogy szeretnél hosszan ugyanazzal a pasival monogám kapcsolatban élni), így inkább csak elképzeled, hogyan viselkednél, ha fontos lenne. ;-) Én meg elképzelem, hogy hogyan működhet egy nagyon hosszú, monogám kapcsolat, amiben idővel még gyereket is szeretnénk. :-) A valóvilág kicsit más, de azért ezek az elképzelések segítenek alakítani...
http://csajokespasik.blog.hu/2013/09/25/a_majdnem-csajom_lebuktatta_magat..
Mamlasz 2013.09.25 11:57:09
@Kytia:
Van olyan is, hogy az erősebb kutya valójában baszni sem akar (pl. van nője, akihez még hűséges is), csak a magabiztosságával, lazaságával gyakorlatilag elszívja a levegőt a haverok elöl. Csak folyamatosan csinálja a műsort, a társaság figyelmét lekötve, flörtölget, táncol, mély beszélgetésbe kezd az élet értelméről vagy a csillagjegyekről, a többi érdeklődőnek kb. esélye nincs bekapcsolódni és magára irányítani a figyelmet, így aztán nem is kerül fel a nőnél az esélyesek listájára. Még a "ha ketten lennénk egy lakatlan szigeten egy jó adag erjesztett kókusztej után talán" listára sem.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/09/20/a_csaj_a_facebook-ra_jar_gyonni..
Mamlasz 2013.09.20 16:05:40
@mütyür:
"vigyázzá', mert leempatikusozlak!"
:-)))

(Bocs a tegnapiért, a reménytelen szerelem a gyenge pontom - volt benne elég részem. Saját és mások példájából is pontosan tudom, hogy az ilyen szituációkhoz illetve az erre való hajlamhoz nem sok köze van a kinézetnek, az intelligenciának és még az egyéb szociális képességnek sem, elég hozza némi önbizalomhiány és introvertát alkat. Ezért vagyok eléggé együttérző az ilyen szituációba került emberekkel. ennyit erről, még egyszer bocs.)
http://csajokespasik.blog.hu/2013/09/19/megbiztam_benne_megis_elarult..
Mamlasz 2013.09.19 10:12:58
@mütyür:
Benned aztán rengeteg empátia van.
Mamlasz 2013.09.19 11:35:16
@mütyür:
Szoktam olvasgatni, ahogy a többiekét is. (Csak sokszor már a viták végén, nincs miért hozzászólnom.)

Nem olyan bonyolult ez a szituáció sem: a csaj beleesett a társaságból az egyetlen épkézláb fasziba, nincs ebben semmi meglepő és Rekettyés László baromságai sem kellenek, hogy azt képzelje, hogy neki jár az alfahím. Egész egyszerűen ez a hím volt ott, vszeg a minimum három nő között jó lazán adta elő magát. A fickó persze összejött az egyik csajjal a tyúkudvarból (hagyjuk a szintezést, még az is lehet, hogy a legocsmányabbal, csak az nyomult a legerőszakossabban és jól is szopik vagy csak amelyik legjobban hasonlít az anyjára), a posztoló meg tovább reménykedett. Amikor össze is házasodtak, akkor ésszel eldöntötte, hogy nincs esélye, gondolta, ennek megfelelően viselkedik, eljárt velük szórakozni, időnként még jól is érezte magát. Csak közben kiderül, hogy amit ésszel eldöntött, az nem működik, biztos néha kicsit bitchi resting face-szel ücsörgött, emiatt őt sem hívták mindig, ő meg akkor sem ment el, ha hívták. (Különben itt mindenki egytől egyig pont ezt tanácsolta volna, hogy lehetőleg szakítson meg minden kapcsolatot a reménytelen szerelmével.) Ennyi történt: mindkét félen múlt hogy leépült a kapcsolat.
Szemmel látható, hogy a csaj nem tudja kimondottan precízen megfogalmazni, mi milyen sorrendben történt, melyik nap melyik percében épp érzelmileg hol tartott, hol le tudta szarni, hogy a szívszerelme mást vett el, hol befordult ettől (mert ez egy ilyen helyzet, nem állandóan ugyanazt érzi és gondolja az ember illetve folyamatosan konfliktusban van magával, hogy tudja, mit kellene gondolnia és éreznie, közben pedig nem tudja megtenni), de félmondatokba belekötve szemantikázol és hazugozod. Erre írtam, hogy empátia az nem nagyon szorult beléd.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/09/06/elhagyott_a_negyvenes_papamaciert..
Mamlasz 2013.09.06 16:06:52
@Kytia:
Nem olyan régóta van, hogy a nők zongorázáson és bájos csevegésen kívül mást is tanulhatnak. :-)

"De mi volt ez az engedmény, amit ennyire ki akartunk harcolni és ennyire magas az ára?"
A fix társadalmi nemi szerepek, elvárások, lehetőségek és kötelességek helyett egy sokkal rugalmasabb társadalom, aminek az előnyei mellett megvan az a hátránya, hogy senki (sem nő, sem férfi) nem tudja, mit várhat a másiktól és tőle mit várnak. Ez rengeteg frusztrációt okoz: nem lehet tudni, a másik az évezredes alapelvárásokból pontosan mi érdekli a másikat és mi az, ami inkább zavarja.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/08/30/tul_fiatal_pasi_szeretett_belem..
Mamlasz 2013.08.30 14:55:02
@mütyür:
Nem sokat hallottál róla, mert az életközepi válság nem ez, az un. kapuzárási pánik max. egy tünete lehet. Az életközepi válság inkább egyfajta második kamaszkor - aminek a felfokozott libidó és tetszenivágyás persze része, de nem kizárólagosan ebből áll, hanem az élet értelmének kereséséből, új (illetve rég elfeledett) álmok megvalósításáról szól: utazgatásról, karrierváltásról (ilyenkor kezdenek befutott menedzserek bor- és mangalicatenyésztésbe), gitározásról, piros sportautóról illetve egyáltalán nem utolsó sorban a személyes hit kereséséről.

Szexuális téren nem is az a legnagyobb gond, hogy a pasik (illetve nők) elkezdenek ilyenkor félrekúrogatni: (ezt huszon-harminc évesen is megteszik), hanem hogy úgymond szerelmesek lesznek, mint egy kamasz, amivel nem tudnak mit kezdeni, mert nem hiszik el, hogy ennyi rohadt sok élettapasztalattal nem tudják kontrollálni az érzéseiket.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/08/16/az_idealis_ferfi_is_ember..
Mamlasz 2013.08.16 09:27:14
@Dr.Rekettyés László:
Meg kell védenem a posztírót: ha kiírja magából, az tényleg segít túllépni a dolgon.
A szó nélküli lelépés a sok nyáladzós szöveg után pedig bárkinek az agyát felcseszné. Egyszerűen megalázó, ha ennyire semmibe veszik az embert, nem sokan vannak, akik ezt csakúgy lerázzák magukról.
Mamlasz 2013.08.16 09:29:48
@Dr.Rekettyés László:
A kiadós baszáshoz kiadós beszélgetés kellene ezzel a Nórával, az pedig a nagy többségnél merevedési zavart okozna.
Mondjuk pont a posztban szereplő faszi illene hozzá az univerzumok rezgésével.
Mamlasz 2013.08.16 09:37:12
@Dr.Rekettyés László:
Ez mondjuk igaz, aztán múlva jön a szöveg, hogy sajnos ő a "rosszfiukat" szereti meg neki nincs szerencséje a pasikkal.
A posztoló nem írt életkort, a kocsi alapján nem olyan fiatal, inkább a pánik miatt ugrik rá bármely nagydumás faszira, így elég menthetetlennek tűnik.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/08/13/nem_ertem_miert_hazasodtak_ossze..
Mamlasz 2013.08.13 11:57:54
@Dr.Rekettyés László:
"háromgyerekes ismerősömnek kellett elköltöznie otthonról"
Bocsánat, de balfasz volt: anyuka kijelentheti az igényét, hogy a fickó húzzon el, de nem teheti ki. Nem szabad ilyenkor kiköltözni, mert sokkal rosszabb pozícióból alkudozhat csak utána. (Ha anyuka sumákol, hogy neki nincs pasija, csak nem akar már együtt lenni és húzzon el, azt nem szabad elhinni, ha anyukának annyira elege van, akkor szépen lelép magától.) Volt ilyen történet ismerősi körömben, ott haveri tanácsok segítették a srácot, hogy a - amúgy családilag messze jobb anyagi helyzetben lévő - kedves anyuka ne túrja ki a közös házból és végül anyunak kellett lelépnie. Természetesen az addig bőszen tagadott új pasival...

Persze legjobb nem eljutni idáig...
http://csajokespasik.blog.hu/2013/06/20/beleszerettem_a_baratomba..
Mamlasz 2013.06.21 17:48:30
@mésange:
"Én nem értem, miért sértő, ciki, ha őszintén megmondja a nő a férfinek, hogy többet szeretnék tőled, mint barát. Ez van, így érzek, nem is értem miért, de nem hagy nyugodni."
Nem sértő, nem is nagyon ciki, csak totálisan kontraproduktív. Ahogy a szerelmes levél is. Az esetek 99%-ban a "bocs, én nem így érzek" választ kényszeríti csak ki.
A szerelemhez szikra kell, a szikrához pedig csábítás. (Mindkétnemnek vannak ehhez eszközei.) A csábításhoz pedig ilyen baráti kapcsolatnál türelem: időnként bedobni a csalit, flörtölni a másikkal, aztán ha nem kap rá, kicsit úgy csinálni, mintha annyira nem érdekelne. Végső soron az óvatlan pillanatban lesmárolás is belefér - az is van olyan egyértelmű, mint a könnyes szerelmi vallomás, de az esetleg fellobbanó nemi vágy elnyomja az "akarom én ezt?" tépelődést és akár még a kívánt szikrát is kiváltja.
Aztán ha minden jól alakul és dúl a love, akkortól lehet őszintének lenni.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/06/12/mit_akar_egy_szuz_fiu..
Mamlasz 2013.06.12 11:49:46
@Namely:
"fogadni merek, hogy átlagnői hozzáállással úgy tettél, mintha nem vetted volna észre, mert akkor te olyan elérhetetlennek tűnsz"
Pl. bitchy resting face-szel?
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3v98CPXNiSk ;-)

Különben a leírás alapján a srác egyértelműen gátlásos és szűz. Van, akinek így dobja a gép. A csaj igazán segíthetne rajta. :-)
http://csajokespasik.blog.hu/2013/03/07/mas_novel_figyelmes_csak_velem_nem..
Mamlasz 2013.03.07 13:51:48
@Naiva...:
Szerintem FB-n érdemes neki írni, hogy nem kell több közös időpontot kijelölnie. Lehet, végre valami reakciót is kapna. ;-)

A posztíró különben egy kezdő kapcsolatfüggőnek tűnik - részéről sincs nagy szerelem, csak szarul esik neki, hogy nem törődnek vele - mégsem mondja azt, hogy ez nem egy kapcsolat, ez csak friend with benefits, akivel mégcsak szakítani sem érdemes. (Mondjuk tényleg fiatal lehet, akkor akar az ember még ilyen alkalmatlanokkal is szóban szakítani.)

@Kytia:
"Hidd el, ha egy pasinak van módja nőtársaságban lenni, megteszi."
Volt olyan időszakom, amikor a neten lövöldöztem inkább más ismeretlenekkel - bár sok lehetőségem nem volt női társaságra, a kevésért sem tettem semmit... De már elmúlt.

@Dr.Rekettyés László:
Olyan nagyon nem kell megjátszania magát ehhez a sumákoláshoz, mert a faszi feléje sem néz és nem is nagyon érdekli, mi van vele. Úgy azért könnyű titkolni dolgokat, ha senkit nem is érdekel...
Mamlasz 2013.03.07 16:46:48
@Kytia:
"És olyan volt, hogy volt egy nőd és nem akartad látni egy hétig, pedig nem volt másik?"
Volt. Valójában már szakítani akartam... Nem szerelemből induló kapcsolatban a befektetett energia (beszélgetés, vígasztalás, számomra érdektelen programok, alkalmazkodás)/szex arány nálam rövid idő alatt eléri azt a határt, aminél már nem éri meg. A hitegetés stresszes, a másikkal és magával is kicseszik az ember, jobb ilyenkor kötöttségektől mentesen várni az igazit. Vagy lelkiismeretfurdalás nélkül összeborulni valaki másik nem igazival.
Nemrég tértem vissza egy hathónapos dél-amerikai utazásról, aminek az elején úgy döntöttem, hogy spórolási célzattal megpróbálkozom a CouchSurfinggel, amivel korábban minimális tapasztalatom volt Európában. Ami alapvetően rossz volt. Így aludtunk például egy vasfogú…..
Mamlasz 2012.10.11 17:31:19
@GrenAbla:
Argentinában akkor fejelgethetnél kedvedre, ott ez nem annyira meglepő. OK, vadidegenként talán ritka, de már aránylag távoli ismerősként is bőven előfordul...

@Fenimore:
Egy férfinak meglehetősen kényelmetlen érzés, ha egy másik férfi ráhajt illetve tartania kell a közeledésétől. Míg a nők az ilyen szituációkat tizenéves koruktól megszokják, addig a férfiaknak ez nem egy önbizalomnövelő helyzet, inkább olyan, amiből minél gyorsabban elmenekülnének.
http://csajokespasik.blog.hu/2012/08/28/3_ev_utan_mar_ritkabban_szexelunk..
Mamlasz 2012.08.28 10:40:44
@Kytia:
Párbeszéd egy filmből (meg nem mondom a címét):
„- Meg kell találnod az igazit.
- Nem keresem... Már rég megtaláltam az igazit. Neki nem én voltam az igazi.
Van ilyen.”

@poszt:
Nem igazán derül ki, hogy a kényszerszexen kívül van-e még más is, ami szívesen csináltok együtt.
Ugyanis ez így csak egy kapcsolat színlelése. Egy kapcsolat nem csak abból áll, hogy valamikor régen nagyokat kúrtunk és várjuk, hogy valamitől esetleg megint jó legyen: dolgozni kell rajta, hogy a másik érdeklődése fennmaradjon. Nem elég két szárazon megcsinálás között azon siránkozni, hogy a másik már nem akar annyira. (Persze mindkét félnek tennie kell ezért.)
Mondjuk az életkorotok és a tapasztalataitok alapján nincs sok esélye ennek a kapcsolatnak, nem hiszem, hogy magatoktól tudtok érdemben változtatni a jól beállt, unalmas dagonyázáson. Egy szakítás utáni tipródás az viszont segíthet hosszútávon. (Mondjuk ezt az időszakot egyáltalán nem irigylem tőletek.) A nyitott kapcsolat - azaz a "félrekúrunk és meglátjuk mi lesz" - ugyanazt jelenti, csak kicsit elodázza a szembenézést, hogy mit csesztetek el.
http://csajokespasik.blog.hu/2012/08/24/kicsit_alkesz_de_otthon_mar_nem_iszik..
Mamlasz 2012.08.24 10:40:17
@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia):
"Ráadásul a pótmama nem hisztizik, nem kiabál, nem rendez jelenetet, csak halkan odasúg valamit az alkesznak, és az megy, mint akinek fizetnek érte. Valamit tud a pótmami amit a poszterina nem, ez kétségtelen!"

Mrs. Robinson kb. 00:29:04-00:29:20 ..."Waiter!"
www.youtube.com/watch?v=zotD_FTzux0
http://csajokespasik.blog.hu/2012/08/09/hazakiserte_a_lanyt_erdelybe..
Mamlasz 2012.08.09 17:48:42
@Father Justice ♋:
"Rossz hírem van. Ez így, ebben a formában nem más, mint friends with benefits konstrukció közös élettérben - csak most derült ki, hogy ezt az egyik fél nem így gondolta."

Na, most teljesen egyetértek.
Persze, legyen mindkét félnek szabadsága: lehet sörözni a haverokkal meg barátnőzni, nem muszáj együtt vásárolni, lehetnek külön hobbik külön hétvégékkel, akár egy hetes táborokkal távol egymástól. Persze mindezeket szépen előre megbeszélve, az sem baj, ha a felek ismerik a másik társaságát.

De egy 4 napos tábor után egy új, ellenkező nemű ismerőssel (pláne kettővel) lepattanni néhány 100 km-re, az ezen túlmutat. A posztoló reakciója erre a szituációra pontosan mutatja, ez miért nem fér bele egy kapcsolatba: akár volt kúrás, akár nem volt kúrás innentől ott a féltékenység, az állandó gyanusítgatás és vége a dalnak. Ha nincs féltékenység és gyanusítgatás, akkor pedig nincs érzelmi alapja a kapcsolatnak...
  Az egyik kedves partnerünk továbbította felénk Vadai Ágnes levelét, amiben a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője országgyűlési fejléces papíron figyelmezteti nagyon előzékenyen hirdetőinket, hogy a hirdetéseiket megjelenítő Mandineren nem megfelelő a moderálás. A…..
Mamlasz 2012.06.15 09:50:05
@kolbászoszsömle: @közcélú orbanodroid:
Azért különböztessük meg a blogot és a mandiner.hu-t. A blog tartalmazza a szerkesztők véleményét és itt többé kevésbé kultúrált vita folyik. A kevésbé része elviselhető és kihagyhatóak a teljesen barom vagy vonalas hozzászólók.

A mandiner.hu más téma, két éve én is rendesen ki voltam akadva, hogy az agyhalott trollokat nem dobálják ki és teljesen be is jött az, amit akkor erről írtam és amiről @Kettes: ír: értelmes kommentelők hébe-hóba jelennek meg, normális vita így alig alakul ki, megy a zsidózás-komcsizás-nácizás, egymás minősítgetése, fideszes pártálláspont szószerinti idézgetése. (A többség fideszes-jobbikus, de nem csak azok vannak.) Igaz, vszeg kattintásszámban ez sokkal komolyabb, mintha 28 értelmes kommentelő vitázna a cikkekről...

Ugyanakkor a moderáció nehéz kérdés, nagyon nehéz a nulla szint fölött megtalálni azt, ami nem tűnik részrehajlónak/igazságtalannak. Anno az index fórumon volt leírás a trollkodás jellemzőiről (floodolás, stb.) az alapján legalább néhány trollt esetleg ki lehetne dobni, de általában ezek fixált idióták, akik úgyis mindig visszajönnek más nicken.
Hamarosan ismét megnézhetjük az országgyűlési képviselők aktuális vagyonnyilatkozatát, ami ugye abszolút vicckategória, azt hazudnak írnak bele, amit csak szeretnének, retorzió nincs. Gondoljunk csak Simor esetére, Veres 1984-es utánfutójára, Hagyó Trabantjára, Gyenesei…..
Mandiner blog Vasárnap zárva? 2010.05.13 17:01:00
  Adjuk vissza a vasárnapot az embereknek – szól a KDNP felhívása. A kereszténydemokraták azt szeretnék, ha a hetedik napon senki nem végezne munkát. A Mandiner utánajárt, mit akar pontosan a KDNP, mit szól hozzá a többi párt, és hogy mit gondol róla az utca embere.…..
Mamlasz 2010.05.14 13:29:52
@Elpet:
A parasztember megetetheti-e a disznót vasárnap? Szabad-e vasárnap pl. szüretelni?

Olimpiára készülő sportoló edzhet-e vasárnap? Egyáltalán lehet-e pl. focimeccset tartani vasárnap?

Tanárember javíthat-e otthon dolgozatot vasárnap? Osztálykirándulás vagy mondjuk iskolai sítúra eshet-e vasárnapra?

---
Szóval ez az egész "mindenkinek joga van a vasárnaphoz" kiállás egy erőltetett ideológiagyártás a CBA-lobbi által tolt törvény mellett. (Semjén nem az ujjából szopta a 280 nm-es határt.) Akiknek a jogai mellett kardoskodtok - konkrétan a Tesco, Cora és Auchan dolgozók, mert mások munkavégzésére szinte semmi hatása nincs ennek a tervezetnek -, azok nem biztos, hogy olyan qrvára örülnek annak, hogy el akarjátok venni a vasárnapi műszakért járó plusz pénzüket.
Mellesleg ez a "vasárnap ne vásároljanak az emberek" pont ugyanaz a társadalom-mérnökösködés, mint amit a annyiszor a ballib szemére vetettetek (legalábbis a Konzervatóriumon). Értelmiségi gőg ez a konzumidiótázás: vasárnap nem azért vásárolnak az emberek, mert nincs jobb dolguk, hanem mert akkor érnek rá és akkor kényelmesebb, nincs akkora tipródás - azaz a sokat emlegetett életminőség szempontjából sokkal jobb, ha két nap lehet bevásárolni, mint ha szombaton kellene nyomulnia kétszer annyi ember közt. Ami azért komoly stressz. (Arról nem is beszélve, hogy a továbbra is engedélyezett kis üzleteknek az ételkínálata minőségileg mennyivel elmarad ezekétől a nagyon lenézett multikétól. Na jó: az Auchenétől nem annyira.)

Egész egyszerűen el akartok venni egy olyan lehetőséget, ami nagyvárosban jobbá teszi az életet, miközben valójában nem okoz semmi kárt nektek: ha nem akartok, nem kell vasárnap szupermarketbe menni, de még plázába se.
A válasza egy "persze" volt, na meg  egy akkora, de akkora pofon, hogy a falnak estem, nem láttam semmit másodpercekig és meg is állt minden körülöttem.    A kép innen   Kedves Olvasok, és egymást megértők! Nos, a történetem nem bonyolult. De érdemesnek…..
Mamlasz 2009.08.25 15:34:12
@Szibill:
Szeretem az ilyen irreális elvárásokat: egy ilyen derült égből lebaszott kulcs után nem tudom, ki szokott fél óra alatt lehiggadni. Mert én biztos nem lennék éppeszű még fél óra után, de nem sok olyan embert ismerek (nőket pláne nem), akik ilyenkor nem a "miért tette ezt velem"/"pedig de szeretem"/"a qrva anyját mindenért" végtelen ciklusban pörögnének.

Azért ment oda a faszi, mert magyarázatot akart/vissza akarta szerezni/megbosszulni a megbántott híuságát és ezt mind így egyszerre. Ebből jött ki ez a cselekvéssor.

Egy klasszikus a lelkiállapot megértéséhez:

www.youtube.com/watch?v=qUZppD_Zd0s
Mamlasz 2009.08.25 16:03:42
@nyünyőke:
Nagyjából egyetértek, de azzal a következtetéssel, amit itt általában a nőktől olvasok, hogy "azért ment oda, hogy megpofozza" és hogy fél óra után már tisztán kellene gondolkoznia és így előre kitervelten ütötte meg, az nem valószínű. Egész egyszerűen a lelkiállapota, konfliktus-kezelési tapasztalatlansága (,a lány esetleges metakommunikációs provokációja) miatt ezt dobta a gép; ahogy valaki már írta, az ajtóban épp a "tudod mit sündisznó, baszd meg a fűnyíródat" fázisnál tarthatott.
Mamlasz 2009.08.25 16:17:15
@DepecheAndi:
Nekem viszont semmi bajom azzal, hogy a nőknél lemegy a roló attól, hogy egy faszi pofonvág egy lányt, csak az egész mozgatórugói jobban érdekelnek, mint az erkölcsi ítélkezés. Ha folyamatos verésekről vagy lerázhatatlan zaklatásról lenne szó, akkor minden bizonnyal hasonlóan ítélnénk meg a dolgot, itt viszont egy konkrét szituáció van.
 Szkítiába járni filoszemitizmus! – írja kedvenc mokkaügyi szakportálunk Bencsik András könyvesbolt-hálózatának terjeszkedésére utalva. Egyperces néma vigyázállással ünnepeljük a szélsőjobboldali dadaizmus megszületését. Aztán nagyítónkkal szemügyre vesszük a…..