Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W_Pooh

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre gyorsuló ütemben terjednek világszerte az elektromos autók. Azon persze el lehet vitatkozni, igaza van-e a Tesla főnökének, Elon Musknak abban, hogy 2027-re az autók fele elektromos lesz (majd kiderül), az viszont tény, hogy egyre-másra jönnek az új modellek és az új ötletek.…..
Moped blog Felhívás! 2014.12.08 01:54:00
Ha van mopeded Budapest vonzáskörzetében, és örömmel látnád viszont képes és szöveges formában, akkor ezt itt a blogon tudod jelezni, akár ez alatt a poszt alatt kommentben, akár pedig bármelyik poszt tetején a nicknevemre, majd az üzenetküldésre kattintva. A Facebookkal…..
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
A könyv azt írja, hogy a váltócserét a hátsó ülőlap kiszedésével kell kezdeni. Aztán le lehet engedni a hátsó hidat, hátrahúzni a diffit, és ezután lehet nekiállni az érdemi váltólebontásnak. Hát ezért alakult úgy, hogy vagy két éve ott pihent az ötgangos a garázsban,…..
Miután a harmadik Nikon-tele döglött be másfél év alatt a cégnél, úgy döntöttem, beadom a derekamat, megnézem, mit lehet kezdeni a saját, ősrégi szettemmel. Van egy Canon 350D-m, egy japán úton vettem valamikor közel nyolc éve, amikor Európában még nem is lehetett ilyet kapni,…..
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
Belsőség Heti merítés 2013.02.03 16:00:23
Amikor az ember vigyorogva vereti át magát, és még csak meg se bánja Ez életem első saját tulajdonú autója. Persze anno óriási (= zéró) tapasztalattal az autóvásárlás terén vágtam bele a keresésbe, és bármennyire is tudtam, hogy ésszel kell autót venni, csak a szívemre…..
Fontos kérdésem van: ki látott reggel hókotrót a magyar települések fontos tömegközlekedési útvonalain? Nem csak budapestiek játszhatnak. A kommentekben gyűjtsük össze a tapasztalatokat, hátha így hamarabb észbe kapnak a hómunkások. Mobiltelefonnal készült videókat is…..
Belsőség Miért pont ezt a BMW-t? 2012.09.02 06:56:20
Sejtettem én, amikor szétszedtem. Nem véletlen, hogy addig mentem vele, amíg ki nem lehetett nézni az útra a gázpedál mellett. Ja, nem, még annál is tovább. Rettenetes, pusztító rombolást végzett a rozsda, újjá kellett építeni a fél autót. De végre kész a lemezmunka,…..
W_Pooh 2012.09.02 07:31:39
Belsőség Dezső keréken! 2012.07.22 07:16:00
Nahát, nahát. Úgy látom, ráfordultunk a célegyenesre, drága, öreg Ponton Mercim alatt ugyanis kerekek vannak. Nem, nem a hegesztőkeret zsúrkocsi-futóműve, hanem már a saját felfüggesztése, igaz, a felnik még Csabi tartalék készletéből való, 123-ason használatos darabok. Erős…..
W_Pooh 2012.07.22 08:03:03
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
W_Pooh 2012.05.30 17:42:26
Sipos kolléga megkérdezte, mit tudok a Harley Davidson és a Marlboro Man egykori napszemüveg-szponzoráról, melynek neve Soleis. Semmit. Ez még hagyján, hiszen nem kell nagy agnosztikusnak lennem, hogy megállapítsam, a világon sokkal több az olyasmi, amiről nem tudok semmit, mint…..
W_Pooh 2012.03.06 09:29:15
Na, végre valami szokatlan. Az utóbbi hónapokban már kezdtem úgy érezni, hogy mostanában nincs semmi jópofa újdonság a café racer kiegészítők között. A LivTID véget vetett a rossz szériának: a bambuszból összehozott üléspúp ötletes, sőt mutatós is. Rétegenként…..
Úgy tűnik, a követési távolságot terepen is be kell tartani. A bütykös gumik által felvert por és az aránylag nagy tempó önmagában is veszélyes lehet. Itt az egyenlethez hozzáadódik az amúgy is nehezen belátható kanyar: az eredmény egy óriási tömegkarambol...
Pilinszky János: Kisértés Zuhanás, miben szállni kell sebesség és égtájak nélkül.    A kép forrása: Gimme fue, gimme fai, gimme drabazaza ..
W_Pooh 2012.01.05 12:34:47
Robogó Robogó, ingyen van 2011.08.18 19:27:00
Kaptam egy olvasói levelet Benedektől, megtetszett, így kábé változtatás nélkül le is közlöm. Pedig csak egy képet küldött. Két éve kezdtem robogózni, 30 évesen. Javában le volt zárva a Margit híd, Budán folyamatos volt a dugó. Ha megrajzoltunk egy útvonalat, a dugók…..
W_Pooh 2011.08.24 22:04:37
@trakee: Hát haverom kb 75 kiló, de az SR50-et kipu nélkül simán visszafogta full gázon, pedig csak ült rajta. A biatorbágyi viadukt alol felvezető dombon szégyen szemre tolni kellett. Szal lehet hogy városi legenda, de biztosan nem biatorbagyi.
Tudom, hogy otthon sokan nem érzik át, mert nem érdekli őket, vagy egyszerűen csak sétagaloppnak gondolják azt a több, mint ezer kilométert, ami e mögött a két öreg autó mögött áll. Nem is baj, gondolják csak, hiszen valószínűleg sosem láthattak egy ennyire idős dolgot…..
W_Pooh 2011.06.24 22:02:06
Jeremy Clarkson a Top Gear újságírója ismert sarkos véleménynyilvánításairól és arról, hogy nem igazán kedveli a motorokat. Ezt nem is tagadhatná le az alábbi videó elkészítése óta: kis bizonytalankodás után inkább felrobbantja a vashengeres Harley Sportstert – meglepő,…..
Dimitrij Kristyenko feltehetőleg órás. Mi más magyarázná azt a töméntelen alkatrészt, amit hobbija felemészt? Az orosz férfi szabadidejében karórákból állít elő aranyos maketteket – chopper, enduró, oldalkocsis és quad is szerepel eddigi munkái között. A csillogó kis…..
Winkler letette a telefont, kidugta fejét a monitor mögül: „Árpád ez a te területed!” Nem igazán értettem, mire mondja, és aztán sem lettem sokkal okosabb, hogy kifejtette: „Valami régi CBR Vácott, kevés kilométerrel egy kereskedőnél... hívd fel.” Pár…..
Gyorsan menni könnyű, gyorsan kanyarodni nehezebb – azonban az R1-es előtti laza ív még kanyarnak is alig nevezhető. Érthetetlen, miért nem veszi be a motoros, olyan, mintha észre sem venné: egyenesen, fék nélkül hajt le a tarlóra. Ami megmenthette a biztos zakótól, a lendület…..
Anyám sose volt egyszerű, mindig a család fekete bárányának számított. Traktorra is csak azért nem lett jogsija, mert kitalálta az akkori vezetés, hogy nőknek nem lehet. Kertészként dolgozott, így gyerekkorom tetemes részét töltöttem temetőkben, sírok közt játszva, miközben…..
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy pontosan 20 éve kapcsolták be először a gépeket a szentgotthárdi Opel-gyárban. Húsz éves az erős Opel-jelenlét idehaza, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a márka ki akarja vágni a rezet. Bár az autóipar helyzete és a hazai…..
Belsőség A világ összes kincse 2011.03.26 07:58:00
A Totalcar OT Expós megjelenése körüli gépezet beindulni látszik. Eddig csak tömtük-nyomtuk tele ötletekkel a tankot, terveztünk és újraterveztünk. A hét elején már azonban beröffent a gépezet és lassan, de biztosan megmozdult, kérlelhetetlenül lendült, nincs megállás.…..