Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krumplinudli

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A városi logisztika egyre bonyolultabb problémákat vet fel - ennek egyik jól érzékelhető megnyilvánulása az egyetemünk mellett, a közvélemény "háta mögött" épülő, a Nagycsarnok szemetének elszállítására szolgáló létesítmény. Mit gondol: ki kellene telepíteni a…..
krumplinudli 2008.12.01 21:15:39
Szerintem sem kell kitelepíteni semmit. Most nekünk az a bajunk, hogy pont az orrunk alá rakják a szeméttárolót, de ha a csarnok másik oldalán lenne, senkit nem érdekelne. Most már nem tudom mit lehet vele csinálni, csak látom hogy a plakátra odaírják, hogy "tehetünk ellene." Tényleg? Nem hiszem, hogy aki beleölt x milliót, majd azt fogja mondani, hogy bocsi, inkább átépítjük máshová. Ennyit erről... Szerintem biztos, hogy lehetett volna találni neki megfelelőbb helyet is, de már mindegy. (Én egyébként az egész négyesmetrót feleslegesnek tartom, de jó lesz az nekünk... ha kellően sokáig járunk majd egyetemre, mondjuk 2020ig.)
Szerintem a városi logisztika, mármint az a része, ami közvetlenül a városi létesítményekhez kapcsolódik, nem jelenthet megoldhatatlan problémát. Ezek a létesítmények régen a város szélére települtek, de azóta a város kiterjedése megnőtt, ezért van például lovarda a keletinél, és gyárak a mai "belvárosban". Most ha megint kitelepítjük ezeket, akkor nem történnek újra ugyanez? Másrészt egy piac oda kell, ahol az emberek laknak. Senki nem akar órákat utazni a leveszöldségért..
Elég nagy problémának látom viszont, hogy az ipari- és a lakóövezetek nincsenek kellő képpen elkülönítve egymástól, de a már kialakult helyzettel keveset tehetünk, maximum az előírásokat szigoríthatnánk. Viszont az jövőben az új telepek kialakításakor figyelembe kellene venni bizonyos szempontokat, hogy ne érje az embereket olyan sok kellemetlenség (zaj, füst, szemétlift, ilyesmi), amit így kénytelenek elviselni.
krumplinudli 2008.12.07 17:42:46
Az üzleti szakemberek szerint a vevők ma nem annyira termékeket és/vagy szolgáltatásokat akarnak vásárolni, hanem komplex "megoldást" szeretnének kapni problémáikra. Ugyanakkor tömegével találunk termékeket, szolgáltatásokat nem kívánt, s nem is használt…..
krumplinudli 2008.12.03 17:03:44
Szerintem az emberek nagyrésze nem tudta kihasználni az ilyen termékek összes funkcióját, viszont azért építenek be minél több lehetőséget, hogy a különböző igényeknek meg tudjanak felelni. Például két ember közül mindkettő a készülék funkcióinak 30%át használja, de egyáltalán nem ugyan azt a 30%-ot. A vállalatok nem tudják "kitalálni" mindenkinek a személyes igényeit. Ez az ahány ember, annyi telefon gondolat nem rossz ötlet, de szerintem az, hogy személyre szabhatom a terméket, csak drágábbá teszi, mivel így egyedivé válik, és a gyártási folyamatok is sokkal bonyolultabbá válnak. Szerintem különböző kategóriákat kellene kialakítani, a célcsoportok megtalálásával. Például más terméket nyújtunk a nagymamáknak, a menedzsereknek és a diákoknak, mert másra használják a telefonjukat. Emelett a személyreszabást úgy lehetne megvalósítani, hogy mindenki olyna szoftverekkel bővíthetné a terméket, amilyennek akarja. Illetve a telefonoktól elrugaszkodva, külön egységekkel bővíthető termékeket nyújthatnának a vállalatok.
De mégis, én inkább veszek egy biciklit, mint kereket, aztán vázat, villát... pedig akkor pont olyan lenne, amilyennek akarom. Az embereknek nincs idejük a részletekkel törődni, ezért inkább vesznek olyan szolgáltatást, amire nincs szükségük.
Szerintem annyira nem igaz ez, hogy ránk sózzák a felesleges dolgokat, mert mindneki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő telefont,biciklit, internet előfizetést.. És így a kihasználatlan funkciókat csökkenteni tudja. Persze van még mit fejlődniük a vállalatoknak.
A lényeg szerintem nem az, hogy használjuk-e azt a bizonyos funkciót, hanem az, hogy meg van a lehetőségünk, hogy használjuk. Mert egyszer még lehet, hogy kell. Vagy ha tudjuk, hogy sose kell, vegyünk olyat, ami nem tudja.
Mit gondol, miért él viszonylag kevés honfitársunk (más országokkal összehasonlítva) az Európai Unión belüli szabad munkahelyválasztás lehetőségével? Jó ez, vagy rossz? (A játékszabályok itt olvashatók, a november 21-én, pénteken 12.00 óráig beérkezett hozzászólásokat…..
Egy jó nevű egyetem diplomája és az ott megszerzett tudás remek ajánlólevél a végzés utáni elhelyezkedéshez. Számos nappali tagozatos egyetemista heti 20-40 munkaórában dolgozik tanulmányai mellett. Véleménye szerint az ilyen jelentős mértékű tanulás melletti munka…..