Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Állandóan változó

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végére ért a lakás-ügy. A Fővárosi Ítélőtábla 2016. június 20. napján 14.00-kor tartott ítélethirdetésén bűncselekmény hiányában jogerősen felmentett az ügyészség vádja alól. A bíróság ugyancsak bűncselekmény hiányában felmentette Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert is. Feleségemmel szemben a…..
Szerencsés Hella A következő listát olyan érdekességekből állítottam össze, amikre egy magyar turista felhúzhatja a szemöldökét, akár először – akár sokadszorra jár Párizsban… vagy az is lehet, hogy éppen örömmel tölti el. ..
Állandóan változó 2016.04.18 15:05:48
@glad az egyetlen: én Rómában láttam ilyen lökhárítós manővert amivel a kocsinak szánt helyet kicsit kibővítette előre-hátra az úriember. Majd kipattant a kocsiból, színes zakóban, kalapban, egy hatalmas virágcsokorral a kezében és elsasszézott… Ott még az volt hab a tortán, hogy a hely ahová beparkolt az nem is parkolóhely volt, hanem buszmegálló. (Igen, már parkoltak benne más kocsik is.) Mi a feleségemmel a buszt vártuk; amikor befutott akkor szépen megállt az úttesten, mi meg a parokló autók között kimentünk hozzá. A buszsofőr tök nyugis volt, látszott, hogy itt minden "business as usual".

Szóval, ez amolyan latin szokás lehet általában.
A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és Orbán Viktor…..
Állandóan változó 2012.11.27 14:33:05
@morgás joga mindenkit megillet: afene… irány a határ.

Komolyra fordítva, a válasz-kérdőív anoním volt. Meg is nézegettem párszor, nincs-e valahol valami egyedi azonosító rajta vagy a válaszborítékon (vagyok ennyira paranoiás :-) ). A "kérek további hasonló anyagokat" lapot amin értelemszerűen rajta van a nevem és a címem külön lehetett visszaküldeni (be lehetett volna tenni az anoním borítékba is persze…).

Amúgy erős a gyanúm, hogy senki el se olvasta a válaszokat. Azóta se láttam publikált összesítő eredményeket sehol, emlékszem viszont ilyenekre: hirszerzo.hu/profit/2011/7/4/20110704_szocialis_konzultacio_eredmeny
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
November 7-én rendezi meg az MTV a 17-ik European Music Awards-ot, amelynek 'házigazdanője' a született feleség, Eva Longoria lesz. A kampány már el is indult, a szexy színésznő egy még szexybb fürdőruciban és kapucniban ontja a rímeket rap formájában, hogy ezzel is promotálja az…..
Állandóan változó 2010.10.18 23:14:09
@Antifaszok Réme: A csaj őseinek nagy része európai spanyol, akik Amerikába vándoroltak ki és Texas területén telepedtek le még a 17-dik században és a család azóta ott él a még az akkori spanyol király által nekik adományozott földbirtokukon. Konkrétan tudott róla (mert a "Faces of America" dokumentumsorozathoz megcsináltatták a származási elemzését a Harvard egyetemmel), hogy 70% fehér, 27% ázsiai/ameroindián és 3% fekete.

Szóval, a csaj pont, hogy legkevésbé akár "mekka", akár "nigger".
Modorosblog A sértődött vidéki 2010.08.26 07:00:00
Vidék: (...) Az ország Budapesten kívüli része. (...) (Magyar Értelmező Kéziszótár)   Ahogyan a modoros dagadt sem dagadt, úgy a komplexusos vidéki sem vidéki. Nagyvárosi, kisvárosi, kistérségi. A Vidék az az ő elképzelése szerint biztos csak valami elmaradott dolog…..
Állandóan változó 2010.08.26 18:41:38
Az alanti, nagyszerű, bár kemény és keserű levelet irodalmi alkotásként tesszük közzé. A világért sem szeretnénk például azt híresztelni, hogy a kispesti Europarkban lévő Interspar vezetősége hazahordja az árut. Nyilván nem tesznek ilyet, a Homár Tiborcának panaszában nem is…..
Appleblog Megjelent a Steam Mac-re 2010.05.13 09:07:00
Itt a nagy nap, mától már letölthető a Steam, vagyis a Maces játékkínálat felturbózásának ideje eljött. A Steam programot egy másfél megás, ingyenesen letölthető fájlban találjuk, ezt telepítve egy online Store-ba jutunk.Itt rögtön a megjelenés után több mint 60 Macre…..
Állandóan változó 2010.05.19 13:26:30
@besk: sehogy. A Steam mindent a ~/Documents/Steam Content könyvtárba rak. Amit megtehetsz, hogy csinálsz egy másik könyvtárat másik partíción, majd a ~/Documents/Steam Content szimbolikus linkként mutat rá. Én ezt tettem.

Ha nem az összes játékot akarod átrakni, akkor meg az egyes játékok könyvtárait tudod symlinkelni.
Remek, hogy vannak olyan Homár-olvasók, akik ha kell, személyesen is fellépnek, ha szorult helyzetbe került külföldit látnak. FaBRIK a kisföldalattin lépett akcióba, egy brit házaspár oldalán. Egyikük jegye nem volt kezelve, meg is kapták érte a magukét, pedig FaBRIK sokkal több…..
Állandóan változó 2010.05.06 11:20:26
"Valahogy a londoni, párizsi, new york-i tömegközlekedésről, az ottani dolgozók segítőkészségéről teljesen más emlékeim vannak."

Hát, nekem New Yorkban volt azért meredek tapasztalatom metróban. Valahol Manhattanban egy metróállomáson a kapu nem akart átengedni a napi jegyemmel. A folyosó végén láttam egy egyenruhás fickót, naív túristaként gondoltam kérek tőle segítséget. Odamentem hozzá és elkezdtem mondani, hogy "elnézést, de a jegyem...". Ez akkor felugorva felém fordult, ezzel egy időben nyúlt a pisztolyához az oldalán, majd egy töredékmásodperccel később, mikor összerakta, hogy nem lopakodva rátámadni akaró gengszter vagyok, rámrivallt, hogy "Nem érdekel!!". Igen, rendőr volt, és lehet, hogy éppen keresett valami rosszfiúkat, vagy valami hasonló. Mindenesetre baromira ideges volt, így a legjobb amit tehettem az volt, hogy kinyögtem egy "Elnézést", majd szépen lassan elhátráltam, amíg ő továbbra is ott állt megfeszülve, kézzel a pisztolyon.

Egy kedves kis new york-i emlék maradt :-)

Mellesleg, tisztában vagyok vele, hogy a rendőr az nem metró dolgozó, de pl. Angliában megszoktam, hogy az ember odamehet a rendőrökhöz is minden üggyel-bajjal, és készségesen segítenek. Hát, ez van, new york-i rendőr nem londoni rendőr... Amúgy aláírom, hogy a világ legtöbb országában ahol jártam a metró dolgozói nagyon segítőkészek. Az utasellenes tapló magatartás magyar kuriózum.
A napokban beüzemeltem a negyediket. Közzéteszem a tapasztalataimat, de aki a lényegre kíváncsi, annak az elején összefoglalom: az összes gép egyformán silány, csapnivaló minőségű, gagyi, tehát a legolcsóbbat kell megvenni, lehetőleg olyan helyen, ahol barátságos a…..
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
Állandóan változó 2010.03.22 10:50:36
Az egész azért van, mert a munkáltatók kötelesek hozzájárulni a szülési szabadságon lévő munkavállaló TB költségeihez, illetve mert kötelesek visszavenni a munkavállalót a GYES, GYED lejárta után.

Ezek a szabályok védik azokat, akik már állandó munkaviszonyban vannak, viszont nagyon megnehezítik az életét azoknak, akik munkát keresnek.

A munkaadókat nem érdekelné különösen, hogy a munkavállaló gyereket akar-e vállalni, ha nem lennének kötelezettek arra, hogy a GYES/GYED után visszavegyék őket. Ugyanis abba a kellemetlen helyzetbe kerülnek, hogy felvesznek helyettesítésre valaki mást, az a másvalaki ott van évekig, jól beválik, és amikor utána 3-6-9 év után (több gyerek esetén) visszajön az eredeti munkavállaló, akkor a munkáltatónak döntenie kell hogy:
a) elküldi az évekig jól szolgáló, kurrens tapasztalatokkal rendelkező helyettesítőt, vagy
b) kettőjüket alkalmazza, amikor csak egy személyt kellene.

A legtöbb munkavállaló megelőzi ezt a jövőbeni bajt azzal, hogy eszerint szűri az alkalmazottakat felvételnél.

Nem helyeslem ezt a gyakorlatot, de elsősorban a törvényt nem helyeslem, amire a munkáltatói gyakorlat a reakció. Ha a törvényhozók akarják, biztosítsanak szülési szabadságot, GYES-t, meg GYED-et, de azt akkor gazdálkodja ki a TB, és ne a munkáltatóknak kelljen külön hozzájárulniuk konkrét munkavállalójuk után, valamint a "köteles visszavenni a GYED letelte után" rendelkezést is el kellene törölni. Az ugyanis nem jó mindenkinek - az nagyon jó annak, aki már státuszban van, de álláskeresőknek nagyon megkeseríti az életét. Emellett, a munkáltatók megtalálják úgyis megtalálják a módját, hogy elbocsássák azt az alkalmazottat, tehát a nettó eredménye a törvények az, hogy a potenciális gyermekvállálók választása ellen kondicionálja a munkáltatókat, illetve sok stresszt és ellenségeskedést szül, amikor a munkavállaló és a munkáltató érdekei egymásnak ellentmondanak és ebből személyes elárulások lesznek. Sokkal tisztább lenne a helyzet, ha eleve nem lenne törvényi alapja annak az abszurd munkavállalói elvárásnak, hogy ott várja majd 3-6-9 év múlva az otthagyott munkahelye.

Tipikus példája a "jót akart de több rosszat tett" (avagy, a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve) törvényalkotásnak, ahogy a poszt példája is mutatja.
Bigyóblog Barbie, az informatikus 2010.02.15 07:31:00
Barbie is átlépett a 21. századba. 1959 óta 124 szakmát próbált ki a világ lehíresebb babája. Majdnem mindent kipróbált már, dolgozott az oktatásban, katonaságnál, egészségügyben, közlekedésben, volt már politikus, közalkalmazott. A 125. szakmája informatikus lett. Az…..
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
Állandóan változó 2010.02.15 15:11:34
@Manyizga: nekem a fiam mesélte minap a következő viccet:

A főnök bejelenti az alkalmazottaknak, hogy nem megy a bolt, el kell bocsátani egyet közülük, hogy takarítson meg a bérköltségeken. Megszólal az egyik dolgozó: "Én három év múlva megyek nyugdíjba, engem véd a törvény, nem rúghatsz ki". Megszólal a másik: "én kisebbségi vagyok, ha kirúgsz, beperellek faji diszkriminációért". Megszólal a harmadik: "Én nő vagyok, én beperellek nemi diszkriminációért." Minden szem az utolsó alkalmazottra, egy fiatal fehér srácra vetődik. Ő egy idő után kinyögyi: "Én azt hiszem, most lettem meleg..."
Bigyóblog A nagyra nőtt iPod 2010.01.28 09:35:00
Ezt is megértük, Steve Job bemutatta, amire évek (mit évek, évtizedek) óta vártak a rajongók, az iPadet. Leginkább egy nagyra nőtt iPodra hasonlít, 9,7 inches érintőképernyőjével.   Maga a tablet vékony, alig másfél centi vastag és nagyon könnyű, kicsivel több, mint fél…..
Állandóan változó 2010.01.28 11:16:05
@CruelAngel: mikrofon van.

Bár összességében, én is állandóan azt kérdezem, hogy kinek kellene ez, és mire?
Ma kaptam a következő kérdést egy programtól file tömörítgetés, pakolászás közben:A kérdés a következő: mit takar az "All" gomb? "Yes to all"? Mert ebben az esetben nem nagyon szeretném kipróbálni, ha véletlenül ezt nem akarom. Sőt, mit tegyek, ha pont…..
Állandóan változó 2010.01.26 11:00:37
@Sün! balázs: Ja, a gombok sorrendjén lehet vitatkozni. Én is szívesebben látnám a "Stop" gombot távolabb a többitől - főleg azért, hogy ne lehessen véletlenül sem elvéteni és megnyomni a "Replace" gombot helyette. A jelenlegi helyzetben annyi a jó, hogy a "Stop"-on van alapban a fókusz, ezért a szóközzel is biztonságosan aktiválható :-)

Számomra a lényeg az, hogy nincs külön gomb arra, hogy "Mindet felülír" meg "Egyiket sem", hanem ahhoz kombinálod a pipát (ami helyesen kicsit odébb van rakva) meg a "Felülír" és "Nem ír felül" gombok valamelyikét.
„Az ilyen Woody Allen-típusú, saját lányát levadászó (még akkor is, ha csak a nevelt lánya) perverzektől kiver a veríték” - a szokást kissé megtörve, most nem egy konkrét történet következik, hanem egyik kedves olvasónk véleménye. Nagyon forró témát vetett fel,…..
Gábor 4 év után újra moziba indult, de rettenetesen ráfaragott: a Lurdyban többször is eladták az előre megrendelt és egy nappal az előadás előtt átvett helyjegyeit, így egy 9 fős társasággal a maradék helyekre kényszerült ülni. Úgyhogy teljesen érthető, hogy Gábor soha…..
Az elmúlt néhány napban szándékosan kerültem, hogy a havazásról, illetve annak a MÁV-ra gyakorolt hatásairól írjak. Inkább csak megfigyeltem. De így két nappal az "ítéletidő" után engedjetek meg egy elemzést. Szombaton relatív sok hó esett, persze erről és a -20…..