Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baross úti polgár

2 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondja Vekerdy Tamás, hogy a fejlődés, a haladás kizárólag kreatív és kételkedő/kritikai attitűddel rendelkező emberekkel lehetséges. Ezért aztán az oktatás/nevelésnek kreatív és kételkedő gyerekeket, fiatalokat érdemes nevelnie. Csakhogy az ilyen gyerekeket nevezzük szemtelennek, rosszabb…..
Baross úti polgár 2017.09.28 08:40:51
@csakférfi: Nos, utánanéztrm az általad idézett adatoknak. Az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája tájékoztatása szerint 46,2 millió amerikai élt a szegénységi küszöb alatt 2011-ben, ami 15,0 százalékos szegénységi rátának felel meg. Az iroda a háztartásban élők számához viszonyított jövedelemmel méri a társadalmi jólétet: egy egyedülálló 65 év alatti ember számára 11.702 dollár (mintegy 2,57 millió forint), míg egy két felnőttből és három gyermekből álló családban 26.884 dollárnyi éves jövedelem a szegénységi küszöb. Ez utóbbi több mint évi 7 millió forint.
Ugye, nem mindegy, hol mennyi a szegénységi küszöb. Nálunk pedig a kormány betiltotta a szegénységi küszöb méréseket - nem azért mintha eltüntek volna a szegények.

A dán antidepresszáns fogyasztásra csak egy véleménykommentet találtam, de ott músodikak az EU-t tekintve. Amúgy nem tudom, hogy jön ez ide az oktatási modellhez.

Ja, és nem vagyok arisztokratikus, csak nem jártam errefelé pár napig.
Iskolába járni nem magánügy. Állampolgári kötelezettség, amit az állam ró a szülőkre. A tankötelezettség Magyarországon a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvényben foglalt kötelezettség a gyermek oktatásban való részvételére bizonyos életkorig. (Wikipédia) De ha valaki még kételkedne, álljon…..
Urbán József piarista szerzetes néhány hónapon belül megnyilatkozott a homoszexuálisok keresztény megítélése ügyében, kritikával illette a bevándorlási kormánykampányt, az egész tetejébe – mindezek ellenére – rangos állami kitüntetés kapott. Aki ilyen magas labdákat dobál, azt előbb vagy utóbb…..
Baross úti polgár 2015.06.30 15:12:10
@Flúgatlan: Propagandától nem lesz senki homoszexuális. Ez szól Kitalátornak is, aki totálisan hamis vágányon jár.
Baross úti polgár 2015.07.01 10:10:34
@Flúgatlan: Köszönöm a részletes és sok tekintetben számomra is elfogadható kifejtést. A különbség a kettőnk megítélése között – már ami a homoszexualitást illeti –, hogy Ön római katolikus egyházi (vallási) alapon ítéli bűnnek, én pedig felvilágosult szekularista – ám protestáns – alapon nem tartom bűnnek. Ami a riportalany ellentmondásosságát illeti, valószínűleg őbenne is e kétfajta megítélés vívja harcát.
A történelem királyainak és királynőinek sorában ritkák voltak a szerelmi házasságok, Őrült Johanna (balra) és Szép Fülöp (jobbra) azonban kivétel volt. Bár házasságuk elrendezett volt, a fiatalok első látásra egymásba szerettek. Házasságukra később árnyékot vetett…..
Baross úti polgár 2015.04.30 15:43:53
Gurulós Formula Student Hungary 2013.04.09 07:40:00
Erre a nem szokványos autóversenyre főiskolások és egyetemisták csapatai jelentkezhetnek. Az első Formula Student futamot az Amerikai Egyesült Államokban indították 6 csapat és 40 hallgató részvételével. Az elmúlt évek során a világ különböző pontjain szerveztek Formula…..
  Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke arról a négy alapkérdésről ír, amelyek helyes megválaszolása képessé teheti az Európai Uniót a jelenlegi válság megoldására. Ám a válságból kivezető út is hosszúnak és fájdalmasnak ígérkezik, a…..
„Ha ilyen barátaink vannak, akkor ellenségekre már nincs is szükségünk!” –jutott eszembe a régi mondás, amikor néhány napja azt a hírt hallottam egy ismerősömtől, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogászai egyelőre nem javasolják a feljelentés…..
 Üdv Mindenkinek!Hadd kezdjem azzal, hogy tegnap nagyon aktívak voltatok, aminek én borzasztóan örülök. Nem csak arra gondolok, hogy rengeteg komment érkezett az előző levél kapcsán, hanem arra, hogy több valóban segíteni szándékozó olvasó is felbukkant körünkben. Külön…..
Baross úti polgár 2008.11.27 17:24:24
Hát én a figyelmetekbe ajánlok egy győri történetet, amit a legszellemesebben holdrabló barátunk dolgozott fel itt:
holdrablo.blog.hu/2008/04/11/laci_a_seggreszeg_jegyzo_bukasa_1

De a szomorú csattanója a napokban történt: a botrányt annakidején kirobbantó győri portált (www.gyorinap.hu) a polgármestert (Borkai Lólengő Bajnok Zsolt) bíráló cikkei miatt az önkormányzat egyszerűen megvásárolta 22 millióért, és működteti tovább.

Sőt, a főnök utasítására most bocsánatot kért a seggrészegen a beosztottait molesztáló egykori jegyzőtől!!!

Ime: www.gyorinap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=261&Itemid=1

Mi, pógárok meg csak nézünk a csipás szemünkkel!
 A Győri Önkormányzat (Fidesz) hivatalos hetilapjában, a Közéletben egy közleményt jelentetett meg, hogy a Győri Innovációs és Marketing Centrum Kht. miért is vásárolta meg a Győri Hét hetilapot. Üzleti megfontolásokat emleget.  A korábbi szoci városvezetés…..
A győri polgárok többségének néhány hete tűnt fel, hogy elmaradt megszokott olvasmányuk, a Győri Hét című lap kipostázása. Azé a lapé, amelyik 4 esztendős működése alatt kiegyensúlyozottságával, valamennyi mérsékelt politikai véleménynek helyt adásával belopta magát az…..
Baross úti polgár 2008.11.17 17:11:59