Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ddt2001

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti repülőtéren évente két magyarországnyi utas fordulna meg, ha a tervezett bővítések megvalósulnának, miközben a reptér okozta lég- és zajszennyezés már most százezrek életét keseríti meg. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat…..
ddt2001 2021.10.12 17:27:10
@frikazojd: "igazából nem tudni mire számított aki egy reptér mellé költözött."

Ja, ja. Ez a repülőtér már évtizedek óta, pontosabban 71 éve ott van. (hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Liszt_Ferenc_nemzetk%C3%B6zi_rep%C3%BCl%C5%91t%C3%A9r)

Ok, a forgalom nőtt, de a mostani gépek lényegesen csendesebbek, mint a 70-es, 80-as években készültek. A károsanyagkibocsátásuk is sokat csökkent az elmúlt évtizedben.

A legtöbben ennek tudatában vettek ott ingatlant.
A 600 milliós reklámkampányról óhatatlanul is eszembe jutott, hogy ellenzékből hányszor emelte fel a szavát a Fidesz a közpénzből finanszírozott propaganda ellen. Persze más a kampány és más a kormányzás, ahogy az ősi mondás is tartja.Addig is,  amíg elkészül a…..
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Vastagbőr Az év blöffje 2009.12.11 12:01:00
Pont egy hónapja írtam, hogy a bankokat hogy megviselte a nagy válság, az OTP-nek is olyan nehezen jött össze az év első kilenc hónapában az a 130 milliárdos profit ... Horn Gabor (SZDSZ) a bankkártyás fizetés terjedésének gyorsítása érdekében törvénnyel korlátozná az…..
Vajon hol olvashatók a legjobb hírek? Index, [origo], Hírszerző? Ugyan! Az igazi aranybányák a megyei online-ok. Érdekesebbnél érdekesebb, ám kevés nyilvánosságot kapott híreket hoznak le. Ha ők nem lennének, nem szereztünk volna tudomást Fetser bácsi és Onody néni eseteiről a…..
Az egyetemen szinte minden második kurzus keretében előkerült a motiváció fogalma, annak fontossága és lehetséges módjai. Nem gondoltam volna, hogy a Tesco ebben ennyire a tudomány előtt jár. Nagy multicég lévén természetesen itt is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a dolgozó…..
"Nem is olyan szar, ha tudod, hogy másnak legalább annyira" sorozatunk újabb tagja azt mutatja meg, hogy a szerencsétlen Magyarország elé állandóan bezzegpéldának állított Írországban még rosszabb banki ügyfélnek lenni, mint itthon. Egy példa nem példa, de azért jól…..
ddt2001 2008.11.17 10:50:48
A Permanent TSBnel van sms kuldes, de nagyon korlatolt, csak annyit kapok, orakkal a tranzakcio utan, hogy nagy kezpenzfelvetel, vagy befizetes tortent, de hogy pontosan mikor, meg egyeb reszlet, meg mennyi az egyenleg az mar nincs. Asszem a NIB-nel talan jobban mukodik, de ott nincs szamlam.

Ami az internetbankokat illeti, valoban eleg fapadosnak tunnek a feluletek es a szolgaltatasok. Egy evtizede az OTP-e sokkal jobb volt.

Pl. A permanent tsb-nel erteknapos atutalas meg nincs, a csoportos beszedesi megbizasokat nem lehet elore latni, esetleg letiltani, kartyalimiteket nem lehet valtoztatni, nem listazza a kartyas vasarlasoknal a zarolt osszeget, csak akkor ha mar elkonyveltek.


Nekem 5 honap utan adtak hitelkartyat gyakorlatilag az igenylo nyomtatvan kitoltese utan. Ehhez a bankhoz erkezett a fizetesem, onnan ment a lakber, a villanyszamla. Majd ugy fel evre ra, mikor cimet mentem be valtoztatni, rakerdeztem lehet-e emelni a hitelkereten. Megkerdeztek mennyivel, majd kitoltott az ugyintezo egy egyoldalas papirt. Par napra ra megkaptam. Ugyhogy semmi extra nem volt. Ja es 9,9% a teljes hiteldijmutato a hitelkartyara, Mo-n meg 40% felett van.

Ami meg a beteteket illeti altalaban 4-6% korul vannak ezt vesd ossze a 9,9%-os hitelkartyakamattal, de van van olyan bank, ami pl. 1500 euroig 10%-ot fizet (Halifax) a folyoszamlaegyenlegedre(!).A Pertmanent TSB 21 napos megtakaritasi szamlaja 5,5%. A Halifax Child Savere 7,25%.

Amikor a CIB-nel kertem, mindent szart osszeszedtek. Amikor a hitelkeretemet emeltem fel egymilliora nem volt nalam a kb. 3500 forintos telefonszamlanak a befizetesi csekkje es szamlatartozas sem volt korabban. Ott kotozkodott az ugyintezo. Pedig mar bent volt a csoportos beszedesi megbizas a rendszerukben.

Mellesleg amikor a CIB-es devizaszamlamra utaltam a CIB-nel levontak 12 eurot koltseg cimen. De volt mikor nem.

Amit az ir bankonkrol meg tudni kell, a szamlavezetes, a kp felvet(!) es az utalas az eurozonan belul tobbnyire ingyenes. Szoval ha valasztani kellene az sms kuldes es mondjuk az ingyenes kp felvet kozott az Eurozonaban, akkor az utobbit valasztanam.