Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cubalibre

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cuba Libre Csőrtörvény 2009.12.05 19:01:00
A Litera "Nemzeti állatkert" című pályázatára írtam ezt az állatmesét (Dóra Kinga álnéven, hátha a nem túl fényes munkakapcsolatunk miatt hátrányból indulnék), amelynek a pályázat szerint egy aktuális magyarországi témát kellett bemutatnia. Hogy mi ez a téma azt…..
A nyár eleje óta otthagytam a Könyvesblog csapatát, és most elindítottam egy hasonló irodalmi blogot http://bookone.blog.hu/ címen. Ezt az oldalt nem tekinthetjük a Cuba Libre Blog társoldalának, mert ugyan azonos szellemi erőből építkezik, de a Book One Blog az alkalmazott irodalom…..
Tegyük fel, hogy van egy zakóm… Tegyük fel, hogy van egy zakóm, A fogason lóg már fakón, Egy kellemes, régi darab, Fölötte a szögön skót kalap. Mikor megvettem már öreg volt, A könyökein marhabőr folt, Egy asztalon hevert kopottan, Egy zsibvásáron, Londonban. A…..
A Könyvesblogon újabb írásaim jelentek meg, többek közt egy interjúm Böszörményi Gyulával, egy recenzió a legújabb Block krimiről, valamint egy igazi nyári retrókrikiről, Donald E. Westlake tollából. Íme:"Nem féltem a Gutenberg-galaxist!" - interjú Böszörményi…..
Pár versemet szedtem össze az íróasztalomról, ezeket, most csokorba fogva teszem ki az oldalra.   Cuba Libre Novellák, versek, levelek, Belőlük koktélt keverek. Kóla kerül a  pohárba, Egy decit világ minden bajára, Limeból csak egy szeletet, fanyar-édes szeretet, Rumból…..
„Csak remélni tudom nagyon, hogy Homér füle csukva vagyon” (New Yorkban. ÁDÁM öltönyben és nyakkendőben ül egy felhőkarcoló elegáns irodájában az íróasztal mögött, a szobában álló zongora halk zenét játszik. Kopogtatnak, és az ajtón belép LUCIFER egy…..
Ebben a videóban egy ritkán használt (szinte sohasem:), de rendkívül hasznos filter segítségével képregény hatásúvá változtatjuk a fotónkat. A tutorial könnyű, a kezdők is bátran belevághatnak. Indiana Jones & kártún rulez! :D..
Cubalibre 2009.04.18 18:50:44
Cuba Libre Antológia 2009.04.02 17:10:00
Örömmel jelenthetem be, hogy egy májusban megjelenő Kövek az óceán partján című antológiába az én novellámat is beválogatták.  A Budavári Művelődési  Ház tehetségkutató pályázatán  a  zsűri kiemelt kategóriába helyezte a  Televízió rabja c.…..
Cuba Libre A fekete orchidea 2/2 2009.03.24 16:34:00
   A történet második, befejező része, amelyben végre fény derül a tolvaj kilétére.      -Szóval, azt akarja mondani nekem, hogy bevallja, hogy betört a Saylor birtokra, de maga nem lopott el onnan semmit? – kérdezte Morrison százados miközben…..
Cuba Libre A fekete orchidea 1/2 2009.03.23 21:01:00
Ez egy születésnapra írt botanikai krimi, amely eredetilgeg két részből állt össze, és a blog korlátai miatt most is így kerül publikálásra.    Mr. Laroche lassú léptekkel vágott át a nagy és ápolt kerten, amely még ilyen borús időben is lélegzetelállítóan szép…..
Cuba Libre Nyolc borospohár 2009.03.23 20:56:00
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra "Asztali kultúra" pályázatán harmadik helyezett, irodalmi kategóriában győztes krimi novellám. De vajon ki a gyilkos?    -Zsuzsa, ez a pulyka valami mennyei! – mondtam, és megerősítés képpen, a tányéromon lévő utolsó falat…..
Az Agave könyvek blogján a kiadót kedvelő kommentelők kerültek terítékre: egy interaktívan összeállított kérdéssorra felelnek meg az eddig ismeretlen egyének. Ezen a Hétvégén a staféta hozzám került, a következő linken olvashatjátok a rendhagyó interjú…..
Az elmúlt időben több recenzió is megjelent a tollamból a Könyvesblog irodalmi oldalán, ezek a következőek:Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes: http://konyves.blog.hu/2009/06/12/betoro_a_konyvtarszobabanSam Taylor: Erdő Köztársaság…..
Cuba Libre Ildikó napi köszöntő 2009.03.10 07:00:00
Ma van Ildikó napja és ennek alkalmából egy kedves rokonomnak írt köszöntő verset publikálok. Boldog névnapot! A hóvirág már lógatja orrát, a télnek üli halotti torát. Mosolyogva tekint reánk, szép és bölcs Gerberánk. A világ ma már nem fázik, erdő, mező…..
Cuba Libre A Tea Istene 2009.03.09 18:24:00
Elsőnek jöjjön egy aránylag friss novella, amely a távoli India misztikus vidékére kalauzolja el a kíváncsi olvasót.    Beköszöntött a tavasz Indiába. Újra megindult az élet a tél múlásával. A távolban fölsejlett már a Himalája ködbe burkolódzott vonulata. A vonat…..
 Ünnepélyes keretek közt elindult a Cuba Libre Blog, amelynek irodalmi célkitűzései közt szerepel a szabadság és a függetlenség. Kisebb-nagyobb rendszerességgel fognak írások megjelenni a tollamból, de ha valaki kedvet kap az alkotáshoz, és érdemesnek találtatik, akkor…..