Regisztráció Blogot indítok
Adatok
björn

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma tényleg kinyílt a bicska a zsebemben. Nem tudod, miről beszélek?! Szűkebb munkahelyem, a Lángoló Gitárok megjelentetett ma egy cikket a Klipmegosztás rovatban, amelyben szóba került a Dalriada zenekar. A srácok - hogy-hogy nem?! - nem hozsannáztak a videó láttán, mindazonáltal…..
björn 2012.09.26 10:06:12
@Belagezapista:
Ez nem igaz. Pl. egy filmkritikus csak horrorról írhat, mert többnyire azt szereti és Jancsó Mikós egy filmjéről meg nem?
A Brit Pszichológiai Közösség hétfőn egy zenei tanulmányt tett közzé a társaság blogján amiből kiderül, hogy a mai modern popzene sokkal szomorúbb és érzelmileg labilisebb, mint mondjuk 30 évvel ezelőtt. A kutatásban résztvevők megvizsgálták 1010 darab ismert, évvégi…..
Slash - Apocalyptic Love (Dik Hayd International) Van egy gitáros ember, aki olyan riffeket ír tömegével, amiket kevésbé tehetséges zenészek kis túlzással szólónak használnak, és ezt az embert Slash-nek hívják. A Guns N' Roses egykori tagja a zenekar szétmenését követően saját…..
Miközben mi itt javában gyászoljuk a Malévot, az egyik norvég fapados légitársaság épp a tizedik születésnapját ünnepli. Az évforduló alkalmából a Norwegian cég megkérte az utasait, hogy szavazzanak, kinek az arcképét fessék a repülőgépeik farokrészére. Külön-külön…..
björn 2012.03.28 08:08:55
@Imiface: Épp ellenkezőleg, ha ezt Vikernes elolvassa, igazolva látja a véleményét (sikerhajhász) a csávóról. :)
Pár hete már részletesebben írtunk a május 22-én megjelenő, Apocalyptic Love című új Slash-szólólemezről, amin a volt Guns N' Roses-gitáros most nem több, hanem csak egy énekessel, az Alter Bridge-ből ismert Myles Kennedyvel dolgozott együtt. Az albumról ízelítőnek…..
Ahogy azt már korábban írtuk, március 13-án jelenik meg a Cannibal Corpse tizenkettedik stúdióalbuma Torture (ezt eddig hogy nem találták ki?) címmel. Fent a szokásosan gyönyörű borító, lent egy új dal, a Scourge Of Iron. Vér, kín, halál. Ja, és a neves death metal zenekar…..
björn 2012.02.07 10:04:28
Weather Systems címmel április 16-án jelenik meg az Anathema új nagylemeze, aminek a borítója már itt is látható. A brit zenekar mostani mércéjével mérve elég korán, az előző, We're Here Because We're Here után két évvel érkező új album legnagyobb változása, hogy nem…..
björn 2012.02.02 12:27:24
Ebben az országban a többség valamiért azt gondolja, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy komoly dolog, a csúcsa mindennek pedig az, hogy azt is sokan képzelik, hogy ezen a versenyen figyelemreméltó zenei teljesítmények hallhatók, hovatovább a jövő nemzetközi popsztárjai…..
Mikor annak idején elindult az Osbournes sorozat, nagyon sokan háborogtak azon, hogy egyszerűen nem értik, amit Ozzy Osbourne mond. Ez persze a jellegzetes motyogás miatt akkor is nehézségekbe ütközött volna, ha a rockénekes történetesen tiszta oxfordi angolt beszél, de erre rájött…..
Bár a Guns N' Roses épp amerikában turnézik, már szóba került, hogy talán a következő lemezzel nem kéne 15 évet várni. "Nem árulhatok el sokat róla, de nagyon remélem, hogy csinálunk egy új albumot. Szeretnék mindenkit visszarángatni a stúdióba és összehozni. Szerintem…..
Október 31-én jelenik meg Lulu címmel Lou Reed és a Metallica közös nagylemeze, ami már az első 30 másodperces részlettel kicsapta a biztosítékot, leginkább a Metallica-rajongóknál. A lemez szerdán kiszivárgott az internetre, így Reed és a zenekar úgy döntött, teljes…..
björn 2011.10.20 13:23:35
Van a Fox Newsnak egy rovata, amiben sztárok ajánlanak utazásra célpontokat. A keddi adásban Alice Cooper mondta el, hogy a dunai hajókázós vacsora a legromantikusabb dolog a világon, a gulyás fantasztikus (pedig látszólag semmi különleges nincs benne), Budapest állandó…..
Madonna, mondhatjuk, hivatalosan is bejelentette, hogy a következő soralbuma várhatóan 2012 tavaszán jelenik meg, az első kislemezt pedig februárban vagy márciusban hallhatjuk majd. Az énekesnő-színésznő-filmrendező a múlt héten W.E. című filmjét promózta a Velencei…..
Lángoló Gitárok Túl extrém? 2011.06.07 09:00:00
Morbid Angel – Illud Divinum Insanus (Season Of Mist) A death metal atyaúristene, a Morbid Angel közel nyolc évig éheztette rajongóit a nyolcadik nagylemezére, nem csoda hát, hogy olyan felfokozott várakozás előzte meg az anyagot, hogy miután elérhetővé vált a neten, ráugrott…..
björn 2011.06.24 09:54:25
@ddrum77: te és mi lenne szerinted a normális 50 felé? légyszi írd le, mit kellene (!) csinálni egy (nyilván ex-)death metal zenésznek miután hazahozta a gyerekét az oviból?
Szerinted miért nem fér össze az hogy valaki szülő és teszem az akármilyen metal zenét szereti vagy akár játsza? Fejtsd már meg kérlek.
Ha mondjuk 15-20 évig metált hallgattam, a gyermekem születése után hirtelen milyen zenére kellene váltanom?

A lemez zseniális szerintem.
Britföldet megrengette az a hír, hogy az ország egyik legsikeresebb lánycsapata, a Girls Aloud újra összeáll majd 2012-ben, hogy megünnepeljék a tízéves évfordulójukat. A formáció menedzsere elmondta, hogy idén nem, de jövőre várható valami tőlük koncertfronton. Eredetileg csak…..
Darkest Hour - The Human Romance (Century Media) A metál színtérnek vannak alakjai, akikhez egy bizonyos hangzás köthető. Az egyik közülük Peter Wichers, a Soilwork gitárosa, aki hosszabb ideje producerként is dolgozik, illetve most emellett visszatért zenekarába. Az ő kezei alatt…..
björn 2011.03.11 07:24:31
@strahalov: Jó, jó a Casketgarden, de közük nincs ehhez a zenéhez

Erre viszont megsértődtem :D Miaz hogy közünk nincs ehhez a zenéhez?
björn 2011.03.11 09:10:48
@DJ Etus: Sztem a Bolt Thrower sem vezető, csak egyéni felfogásban tolják a death metalt.
björn 2011.03.11 12:58:28
@Murderface: Ráadásul az ATG is valójában csak másfél lemezen (10+5 számon) keresztül nyomta azt a zenét amit ma ATG metálként azonosítanak. Minden más amit addig csináltak 2 és fél lemez (24 dal) egészen más volt.
Lángoló Gitárok Vikernes Dod? 2011.03.07 08:55:00
Burzum - Fallen (Byelobog Productions) Vajon létezhet-e barátság fiú és lány között, lehet-e két nőt egyszerre szeretni, és lehet-e még egy új Burzum-album valaha is jó? Fontos és nehéz kérdések ezek. Az első kettőre simán lehet határozott válaszokat adni, de az utolsó…..
Minden valószínűség szerint börtönbe kell vonulnia Paul Di'Annónak, polgári nevén Paul Andrewsnak amiatt a több mint 45 ezer font (több mint 9 millió forint) miatt, amihez a bíróság szerint csalással jutott hozzá az elmúlt években. Az Iron Maiden első két klasszikus lemezét…..
björn 2011.02.15 13:10:40
@Gazz: Ugyanez.
Steven Tyler beugrott Jimmy Fallon talkshowjába, és ha már ott volt, a műsorvezető társaságában lenyomta a Walk This Way című klasszikust, amihez a műsor házizenekara a The Roots szolgáltatta a zenét. És most tessék elképzelni Kóbor Jánost és Fábry Sándort, amint előadják az…..
"A Nemjuci tagjai felhagytak a zenéléssel és civil emberként ünnepeltetik magukat. Juci hazament a szülővárosába, Kapuvárra és minden reggel hattól a munkahelyén görnyed. Vasalóból, a repülő dobosból utcaseprő, Matyiőből autószerelő lett, Tomi pedig a média oszlopos…..
December 15-től már elérhető lesz digitálisan az eredetileg alternatív rockot játszó Isten Háta Mögött új, Ű című nagylemeze, de a fizikai példányokra sem kell már sokat várni. Ez az első lemez, ami (részben) Bokros Csaba gitáros nélkül készült, aki helyett Sándor Dániel…..
björn 2010.12.09 09:44:09
Axl Rose 20 millió dollárra perelte az Activisiont, mert szerinte a játékgyártó nem olyan módon használta fel a Guns N' Roses Welcome To The Jungle című számát, ahogy ő arra engedélyt adott. Az énekesnél a még 2007-ben megjelent Guitar Hero III csapta ki a biztosítékot, amiben…..
Hej, de faszányosan gitározik ez a csávó, nem? Zakk is jó, meg Perry is, de Slash ma nekem valahogy jobban üt, fazonra meg különösen. November 22. innentől kezdve Slash-nap a Lángolón.        ..
björn 2010.11.23 06:42:39
@Krazy Kutter: Ezt akartam írni. Mindkettőt szeretem, de ebben a Hendrix dalban Slash konkrétan csak kaparásztik a húrokon Zakkhez képest.
A cím persze csúsztatás, mert (egyelőre) a basszusgitáros egyáltalán nem lett tagja Axl Rose csapatának, de az mindenképpen esemény, hogy a Guns N' Roses október 14-i londoni koncertjén három számban (You Could Be Mine, Kocnkin’ On Heavens Door és Nice Boys) is szerepelt…..
Ozzy Osbourne @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.04. Érthetetlen hogy sikerül összerakni a 61 éves Ozzy Osbourne-t az egyes koncertekre, de valahogy mindig sikerül. A Scream című albumát turnéztató egykori szakmunkástanuló egy jónak kis túlzással sem nevezhető koncertet…..
björn 2010.10.06 07:08:05
@Lore: Autotunera gondolnak amúgy itt, nem vocoderre. Az autotune pedig egyszerűen hangnembe hozza a hangokat, magyarán ami hamisan van énekelve, kijavításra kerül. A vocoder elég más, de mindegy is :)
björn 2010.10.06 07:09:08
@sixx: ÍTe találkoztál Axl Rose-zal, hogy ennyire pikkelsz rá?
björn 2010.10.06 12:14:49
@sixx: akkor jobb lett volna nem leírni... nem? na, pápá lángoló.