Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emberszabású

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
emberszabású 2008.11.15 22:48:18
A Hit nem feltétlenül a tudatlanság vagy a nem tudás következménye.
Elhisszük, hogy a világ végtelen, pedig a végtelent egy ember nem tudja megtapasztalni,- főleg megismerni. Elhisszük, hogy ez a végtelen tágul, eredeti térfogat nélküli anyagnak nem nevezhető fogalomba nem szorítható állagból a végtelen betöltése felé.
Elhisszük a sötét anyag meg az antianyag létét is, pedig nincs is rájuk semmi bizonyítékunk. Sok mindenben hiszünk- egy ideig- mindaddig míg újabb teoritikusok be nem bizonyítják egyiknek, vagy másiknak az ellenkezőjét. Aztán az ő állításukat is megcáfolják. De közben telik az idő és az emberek időközben hisznek. Szilárdan.
A kóklereknek is képesek hinni, akik jó adják elő a maguk "valódi, egyetlen igazát".
De tegyük fel, hogy némelyeket elgondolkodtat egyes kézenfekvő dolgok léte; pl. a saját létezésük a jelen világban és felteszik maguknak az alap- kérdést: Miért vagyok én én? Mire fel gondolataim, hitem, szeretetem, szerepem a világban? És egyszerűen csak belenyugodjunk abba, hogy életünket "csak úgy" leéljük mint "disznó az ólban"?! (Szart se ér az élet,- hát együnk- igyunk oszt'jóvan...) Vagy fejlettebb de materialista szinten magyarázzunk lelkünk mibenlétét pusztán az agyunkat alkotó anyagokban a környezet visszatükröződésével? Szerintem ez is sántít.
Igen. Az emberben van valami isteni. A teremtő gondolat. (Az a divat éppen, hogy ezt kinyírják.)
(Világos, hogy az ember ezt a teremtő képességét gonosz, vagy éppen hibás, ártalmas, önpusztító dolgok megalkotására is használja, de nem ez a lényeg.)
Egyre nagyobb léptekkel eredünk a megismerhetetlen megismerése felé.
Márpedig a feltételezett anyagi világ tendenciózusan rendezőelv mentén változik. A természet "fejlődik".
Vajon milyen eredetű ez az a matéria menti idea?
Vajon miért nem volt, aztán meg lett a világ?
Van- e cél, van- e értelem? Mert ha azt válaszoljuk rá, hogy igen, akkor tudatlanságunk miatt egyetlen alap- védelmi pozícióba kell vonulnunk: ki kell nyilvánítanunk a Természet- Isten létezését.
Az egyházak magyarázatait és hitvilági építkezéseit nem minősíteném, mert mindenki igazát nem kívánnám támadni.
Csak úgy agyaltam...
Mindenkinek legyen a hite szerint.