Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tommycat

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
Tommycat 2011.10.19 11:22:37
@jozso929: Ne haragudj, de megmondanád hogyan rendeltél Hongkongból LED égőket? Én is szeretnék, mivel a Vaterán vettem LED- es zseblámpát (kínai) és döbbenetesen jó a hatásfoka a bolti "márkás" társaihoz képest! (no meg jóval olcsóbb is) Megmértem az áramfelvételüket (villamosmérnök vagyok), tehát tárgyilagos a teszt. Engem is zavar a higany a kompakt fénycsövekben! Előre is köszönöm!
Ördögök és boszorkányok lakhelyeire építtette Joseph Goebbels a német parasztoknak szánt náci-pogány rítusú színházait. 400 színpadból napjainkra alig 50 maradt csak meg. Annaberg szabadtéri színháza és a német parlagi sas (Grafika: Falanszter.blog.hu) Metafizikai varázslatA…..
Annak ellenére, hogy 3 ezer eurós büntetésre számíthat az, aki lemászik Párizs 300 kilométer hosszú barlang-és katakombarendszerébe, a Halál Birodalmában naponta rendeznek szeánszokat, vad orgiákat és bacchanáliákat a különböző okkult és katafil csoportok. Párizsi osszárium a katakombák mélyén…..
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..
Tommycat 2011.06.01 18:12:10
Érdekes... én is a Shellnél (Bp. XX. Tesco )jártam hasonló módon. rendszerint ott tankolok, mert olcsó és közel van.
Renault Safrane-omba egyik alkalommal
87 azaz nyolcvanhét liter gázolajat tankoltam !!! Máskor ugyanígy a mutató pont a piros vonalnál (tartalék kezdete)
65 liter körül szoktam tankolni. a gyári adat szerint 75 literes a tank. Én is ugyanezt a rutin magyarázatot kaptam érdeklődésemre. Viszont a megtehető kilométer nem volt több..ego nem került a tankba több gázolaj mint máskor. Előttem teherautó tankolt, lehet hogy nem kapcsolták még ki a zsebre dolgozó számlálójukat??? Kíváncsiságból néhány nap múlva ugyanannál a kútfejnél tankoltam, és ismét a régi 65 liter körüli mennyiség fért bele... El lehet gondolkodni...
Minden esetre azóta nem állok ahhoz a szélső kútsorhoz, ahová a teherautók is be tudnak állni. Más, de "hasonszőrű" történet: villamosmérnök lévén egy cégnek megrendelésre terveztem és gyártottam bioetanol-benzin arány érzékelő (mérő) szenzort. A meleg idő beköszönte után a beszerelést végző kolléga jelezte: "tiszta benzin" tankolásakor is 15 - 20 % etanolt jelez a készülék. leellenőriztem, NEM a készülék csalt!!! (egyébként -20 tól +60 fokig pontos a készülék 2%-on belül) Mivel az etanol jóval olcsóbb és nem tűnik fel ilyen arányú "hígítás" simán hozzá tudják keverni a benzinhez. Amúgy is 5 - 6 % etanolt tartalmaz a 95-ös benzin (EU szabvány) Nyáron ez az érték lebukás veszélye nélkül növelhető. ( Csak hidegben indul nehezen az autó etanolos benzinnel) Literenként kb. 100 Ft-os a különbözet!!! A motor nem "csörög, mivel az etanol oktánszáma 105 körüli, csak nő a fogyasztás az alacsonyabb fűtőérték miatt. Hiába, mi a "trükköző emberek" országában élünk...lásd taxi viteldíjak, éttermi számlák... és még ki tudja....
Tommycat 2011.06.01 18:32:32
@a-kis-herceg: Igen, Moldova , Hofi és még sokan bőven meríthettek e "szürreális" ország "szokásaiból. Úgy 13 éve vettem egy Renault 21-es autót, ami előtte taxi volt. (tudom "bátor" voltam...
Nos találtam benne a kormány bal oldalán egy kis kapcsolót, ami egy "órapörgető2 elektronikához vezetett!!! Még arra sem vette a taxis tulaj a fáradságot, hogy kivegye, mielőtt eladja. Simán feljelenthettem volna, de nem hiányzik, hogy este taxisok várjanak a kapuban.... szinte mindegyik ezt csinálja. (Ha taxiban ülök, erősen "fixírozom" az órát, hogy ugrik a viteldíj...) elég soknál tisztán kivehető a "pörgetés", de nem tudsz mit tenni, senki nem tudja őket ellenőrizni inkognitóban. Rendes ellenőrzéskor meg nem kapcsolják be..
autózz! Életveszélyes tankolás 2011.03.25 08:51:00
Tamás olyan helyzetben került veszélybe, amelyre talán legkevésbé számítana bárki is. Ki gondolná azt, hogy egy autópálya felhajtón figyelnie kell esetleges nem várt akadályra. Az Ő levele bizonyítja azt, hogy mostantól mindenki nyitott szemmel, és fokozott figyelemmel közelítse…..
Mit ünnepelnek a zsidók chanukakor, és mit mondhat erről a nyelvész? Hasznos tudnivalók az idén december elsején kezdődő ünnepről - kiderül, hogyan játsszuk el összes pénzünket, gyújtsuk fel a lakásunkat, újítsunk nyelvet, és haragítsuk magunkra zsidó ismerőseinket! …..
Praxis Nem elég magának 9 ujj? 2010.08.21 12:15:00
  Leírom nektek három kedvenc élményünket Kisvárdával kapcsolatban. Édesanyám néhány éve elvágta az ujját, és a kisvárdai kórházban varrták össze. Az ujja viszont nem javult, nem tudta mozgatni, egyre rosszabb állapotba került. Miután visszament az orvosához és ő…..