Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukabuvar

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A szomszéd tehene 2009.08.04 04:30:00
Ma szinte minden kormányképes tömegpárt egyik legfőbb mumusa a társadalmi egyenlőtlenség, Magyarországon és azon kívül is. Holott már a probléma megjelölése is az ember aljasabbik énjét szólítja meg. A jövedelemkülönbségek elleni harcnak megvan a története legalább a…..
kukabuvar 2009.08.04 09:35:53
Szeretem TótaW írásait. Intelligens embernek tartom, akinek (véleményem szerint) magas IQ-ja miatt lehetősége lenne kevésbé sablonos írásokra. Kicsit olyan érzésem van ezzel a jegyzettel kapcsolatban, mintha szóltak volna az Index-től, hogy "Árpád! rég nem írtál---De szabin vagyok---Ugyan már, mi az neked, amíg megiszod a kávéd kész is leszel...".
A stílusról.
Kicsit olyan Kókás féle "versenyezzünk Kedves járókeretes bácsi. Annyi előnyt még adok is, amíg felpörög a helikopterem." Olyan Pesties, vagy inkább SZDSZ féle liberális. Verseny oszt kész. ha nem érted hülye vagy, írígy, ingyenélő... Látod én értem a versenyt. Nem tudom miért, de a véremben van. Már akkor is a véremben volt, mikor a koliban én Walkman-nal, aludtam, Te meg azt sem tudtad mi az (Kóka mondott ilyet, mint friss baloldali miniszter.) De hogy jobban értse mindenki. Ha valaki 1980-ban az egyetem mallatt cementet pakol, míg a diáktársa angolnyelvtanárhoz jár, akkor nem kétséges ki kap majd ösztöndíjat valamelyik nyugati országba. A verseny eldőlt.
És akkor a tartalmi része.
Igen kétségtelen a probléma. jobban élünk, mint négy éve, mégse úgy érezzük. Lett lakás, kocsi, pedig 2000-ben úgytűnt sose lesz. És mégis szarul érezzük magunkat. ezt jól fogja meg a középső grafikon. Meg a sok kö...g politikus hogy megél az írígységből.
Lehetett volna írni arról, hogy faluhelyen a gyorsmotort irígylik, városon a jachtot.
De az írígység természetes emberi "gyarlóság?". Engem nem az zavar, hogy másnak több van. Lehet örökölte, az apja megdolgozott érte, de addig nem törődött vele, neki se olyan jó stb. Vagy kirabolt egy bankot, amihez én gyáva vagyok. Még csak nem is az zavar, hogy más is 8 órát dolgozik és ő miért annyit keres.
A baj az , hogy lenyúlnak autópálya km-ként 2milliárdból 800milliót. Ezt persze nem a főnök, hanem a főnök a tesója, az unokatesója, az alvállalkozó unokája... Lesz belőle sok X5. Oszt jön a huszonéves éves managgerfiú, aki kapott apa cégéből X5-öt, meg managger állást, oszt tol le a páyáról, megy eléd a sorba, mert neki ez jár, mert már 20 évesen is érti a versenyt, hisz ő sikeres. A mi adónkból. Nem versenyzett ő senkivel. Apukája kiszes volt vagy útépítő, vagy sokat tudott a politikusainkról...
Úgyhogy ül ez a gyerek az én ellopott adómból vett X5-ben és lenéz de kurvára.
Hát ez az én bajom. Akkor most irígy vagyok?
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
kukabuvar 2008.11.24 11:11:10
Az mérgel fel nagyon, hogy
-a bank az emberektől behejtja a jelzálogot stb. Igaza van. Hülye volt az ember, felvette 35%-ra a hitelt, helyszínen, a plazmatv mellett. Ő döntött, "bűnhődjön".
-kormányunk szar döntéseket hozott. Évek óta. Drágábban kapta az ország a hiteleket...mi (adófizetők) fizettük. Drágábban. Aztán kezdték volna rendbe rakni a dolgokat,csak hát nem elég jól. (Mentségükre legyen, nem értettek hozzá.) Mire észbe kaptak,hogy nem jó csinálják, már itt volt az IMF. Megkapjuk a hitelt, majd a kösszolgák kifizetik, nem is ez az érdekes.
-Ha azt mondja ez a Tökös Feri: Nem csak a nemlétező ellenségtől tudom megvédeni a nyugdíjasaimat(minden héten a tv-ben),nem csak Viktornak nem hagyom, hogy elvegyen tőlük,hanem a szemét IMF-nek sem, akkor lett volna az igazi baj. Akkor vitték volna a fejünk(magyarok feje) fölül a "házat" a szemét "nyugati bankok". Szépen esett volna 30%-ot a forintunk, bezárták volna a gyárakat, aztán a Tescocat is mert a gyári dolgozó már nem vásárol. Aztán a Spar-t is, mert már a Tesco dolgozó sem vásárol (a Sparban) és így tovább...
Szóval behajtották volna. Mi meg megszívtuk volna. Feriéket meg elzavartuk volna. Ő meg hazament volna.
Értitek ugye. A plazma tv-t én akartam, megszívtam. Az IMF nélküli állapotot meg nem én akartam, de ezt is én szívtam volna meg. Ezek ott fent meg 6 éve rakják el a pénzt és nem értenek hozzá. És ha elkúrják? Semmi. Viszik a házat a fejük felől? Igaz, igaz Ferinek is van mit veszíteni, mert lehet haza kell mennie és nem lesz többet miniszterelnök. Szegény.