Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tunde

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan vannak jónéhányan akiket nem nagyon érdekelnek betegszabadsággal kapcsolatos száraz írásaim. Ők menjenek helyette sétálni Stockholm utcáin. A www.hitta.se fantasztikus újdonságokkal rukkolt ki nemrégen. Az élmény lenyűgőző. Amikor ilyen technikai újdonságokba botlom,…..
Kezdek belefáradni. Hogy mibe?  Abba, hogy mindenütt falakba ütközöm. Hiába akarok a szakmai szabályai szerint rendesen dolgozni, egyszerűen képtelenség. Arról már írtam többször, hogy milyen nehéz kiverekedni, hogy a psychiátrián is rendesen meg és ki legyenek…..
Lärare misshandlad och ofredad av elever Egy diákokból álló banda legalább 1 éven keresztül zaklatott egy tanárt az askersundi Sjöäng iskolában. Pénteken rendőrt kellett hívni mert egy ajtóval beszorították. Ekkor kiderült, hogy a diákok máskor is lökdösték, fenyegették a…..
Pszichiátria svéd módra Miért? 2009.01.28 21:09:00
Ma egy éve annak, hogy rá(be)kattantam a blogírásra. Nyomon követhető szépen hogyan csökkent a kezdeti lelkesedésem, ahogy egyre jobban  beleláttam a svéd rendszerbe. Igen hamis az a pozitív kép a svéd egészségügyi ellátásról, ahogyan azt otthonról láttuk és…..
Tegnap a Värmland megyei Karlstad psychiáter ügyeletese hívott bennünket szabad hely után érdeklődve. Szerencsénkre volt üres helyünk, így vettek tőlünk helyet egy betegnek, akinél nagyon magas volt az öngyilkossági veszély. (ez jó pénzt hoz a konyhára, mert a másik megye fizet…..
Abortuszt csak orvos végezhet. Ennek egy, a Socialstyrelsen engedélyével rendelkező, kórházban kell megtörténnie (5. § abortlagen). Mind az abortusz előtt, mind utána kötelező a nőnek támogató beszélgetést felajánlani. Ezt a beszélgetést egy szakmailag kompetens…..
Tunde 2009.01.13 22:11:05
@szil5: hát igen, ez a fő anomália de mi nem ismerjük a mélyebb tarsadalmi okokat, a magyar tarsadalom teljesen mas. Ott ilyet aligha lehet elkepzelni.
Tunde 2009.01.14 10:06:05
@szil5: szerintem az is benne van, hogy szivatjak a muszlimokat...vannak törvenyek amelyeknek csak az a celja, hogy öket beszoktassak...
Ha már a császármetszésekhez kavarodtunk, úgy gondoltam folytatom és szemezgetek még kicsit a szülészet-nőgyógyászat területéről. Aktuális ez mostanában azért is, mert a pathológusok, anesztesek, radiológusok, psychiáterek után már a nőgyógyászok is pakolnak el otthonról.…..
Alexandra lányomnak köszönhetően, jött az ötlet, hogy a blogomat akár más célra is használhatnánk, ha szükség van rá.Aki olvas, az tudja, hogy az év nagy részét Karlskogában töltjük és lényegében csak az iskolai szünetek idején utazunk haza Szegedre.Ebből következik, hogy…..
Honfitársainknak ismét sikerült jó hírnevünket öregbíteni.A Wiizair ma esti Göteborgi járatán hangos részeg magyar csapat egyik tagja úgy döntött, mit neki a többi utas, a mögötte és mellette ülő kisgyerekek, szabály, törvény, repülésbiztonság - ő ugyan nem fog 1 óra és…..