Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ttnn

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valakit érdekel a téma, rengeteg crossdressinggel kapcsolatos beszámolót olvashat az Experience Project oldalain. Most éppen egy olyan írásra bukkantam, amit akár magam is írhattam volna, annyira ismerős a szituáció. Feltételezem, hogy a crossdressingből következő problémák…..
ttnn 2009.01.07 22:08:22
@Anna Nymus: szia. hát, nem igazán tudom, milyen a barátnőd, de inkább toleránsnak tűnik, elfogadónak. lehet, hogy tetszeni sose fog neki, és akkor benned mindig lesz egy kis bűntudat, hogy nem vagy igazán... megfelelő. vagy nem lehetsz az, aki. a biszex lány csak egy ötlet volt, magamból indultam ki, de biztosan van mindenféle. az emberi szexualitás nagyon vidám és árnyalt dolog. még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy azért szereted a női ruhákat, mert bizonyos értelemben vonzanak a női szerepek. a női principium. meg az egész hóbelevanc. és akkor talán inkább egy pasi... tudod, arról vagyok híres, hogy bármit el tudok képzelni :) azt hiszem, ez a nemi szerep (inluzíve öltözködés) szerinti leosztás egyébként tévedés, mármint egy idejétmúlt kulturális csökevény. manapság már nincs igazán értelmük. a férfi nem családfenntartó, a nő nem alárendelt szülőgép. nincs már értelme és jogosultsága a nemi szerepeknek. csak emberek vannak. de ezek nagyon lassan kopnak ki. a tabuk, a szokások. na, csak arra akarok kilukadni, hogy a te igazi társadnak lényegében nem a neme vagy a szexuális irányultsága lesz a fontos, hanem ez a fajta érzékenysége a megváltozott viszonyokra, illetve azok avíttságára. és persze kell némi kalandvágy is, hogy felrúgja a szabályokat és kiróbáljon mindenfélét. önmagát. és téged. :)
ttnn 2009.01.07 22:23:42
@Joyika: na igen. persze, a nőknek is bevág, szorít mindenhol, hastájon is a dögös szűk gatya. (és ha nekem is lenne olyan kis helyes csomagom a lábam között, simán megőrülnék a gatyáimtól :) a szoknya tényleg állati kényelmes viselet. de legjobb mégis ruhátlanul, mezítláb, szerintem. ja, és volt/van szó tűsarkúról. az szerintem (leggyakrabban) kicsit közönséges. de vannak azok a szép, szélesebb magassarkak(nem a barokk és nem a trottőr). nagyon szépen lehet járni, ringani bennük, kényelmesek is, nem teszik tönkre a harántot és nem arra megy el minden energia, hogy tipegve egyensúlyozni...
tudod, az a fura, hogy mostanában mintha a fiúbarátaimat érdekelné jobban az öltözködés :) a lánybarátaim, bár adnak magukra, sietve és mellékesen tudják le a dolgot. igazából én is. szóval hajrá fiúk!!! emancipálódjatok :)
ékszerek? copfok? ugye szerintetek is szép a pasikon?
ttnn 2009.01.08 11:44:16
@Anna Nymus: köszönöm. és egyszerűen bűbájos vagy :) milyen vidám dolog ez. igen, szépek a férfias férfiak is. ha az stílusuk. de szépek a nem macsósak is. a copf (jesszus, nem a segalos, hanem olyan szépnagydúshaj összefogva lófarokba, vagy konytba! rakva), meg az ékszer, meg a testékszer állati jól mutatnak egy pasin. fura, de mintha még jobban kihangsúlyozná a férfiasságukat. szerintem szép. a férfitest olyan szép. másként, de szép. lehet dísziteni, de bele kell találni. mi áll jól. egy szép csukló, a hosszú, érzékeny ujjak, egy izmos nyak vagy szép arcél ékszerrel kihangsúlyozható -- csak tudni kell, mi áll jól és hol :)
ha látsz egy nőt, akinek behízta a bokája a bokaláncát, vagy egy mély, ám pattanásos dekoltázst, vagy ultraminit durván x lábakon, akkor fanyalogsz kicsit, nem? na, olyan az, mint segalnak a copf. félreértés :)
de csak szerintem :)
Argentin újságírók egy csoportja azt szeretné elérni, hogy a nők elleni erőszakról szóló beszámolók nyelvezete ne legyen teli sztereotípiákkal és előítéletekkel.Egy százegynéhány főt tömörítő újságírószervezet 10 pontból álló javaslatot fogalmazott meg a nők elleni…..
ttnn 2008.12.19 10:50:43
Figyelj kislány. Kikérem magamnak a nevedet. Hogy nevezheted magad buta tyúknak?
Kezdeményezel valamit, úszol szembe az árral, felvállalod a vitákat, kiállsz a félművelt okostónik bántó és lekezelő oksokodásainak kereszttüzébe, kiteszed magad a bunkó kis fütyik élceinek, és buta tyúknak hívod magad.
Felhívod a figyelmet arra, hogy milyen bagatellizáló, félrevezető és eufemisztikus fordulatokkal él a nyelv, amikor erőszakról, nők elleni, testi-lelki erőszakról van szó, és buta tyúkként jegyzed magad. Értem, ironikus, szarkasztikus önreflexió, értem, de olyan gyönyörűen illeszkedik abba és azzal, ami ellen küzdesz.
Mégis, hogy lesz? Hozzászól, csatlakozik majd a hülye liba, a csacska macska, a pukkancs pulyka, és együtt zajázik az egész baromfiudvar?
Tudod, akiknek liliomtiprásra forog az agyuk, azok nem fogják méltányolni a nem is olyan finom szarkazmusodat, hanem lecsapják a magas labdát, és fogalmuk sincs arról, milyen vérciki, amit tesznek. A neved hatalmas támadási felületet ad. Meghatározza a hozzád és a blogodhoz fűződő viszonyt.

Tudom, értem, tapasztaltam, ha valakin testi-lelki erőszakot követnek el, a túlélés és a feldolgozás legjobb módja az eltávolítás, az objektivizálás, az önironikus önreflexió.
És ennek egyik következménye az is, hogy felmentést kap a bűnös, magától az áldozattól is.

Gondold át újra ezt a nevet, kérlek. Szép és tiszteletreméltó és bátor az, amit csinálsz. Visszajárok majd. Olvaslak. De kérlek, ne egy butatyúkot. Kérlek.

A sok kis mentális médiumról hőzöngő okostóninak meg üzenem, a nyelv legalább annyira a gondolkodás médiuma, mint amennyire a nyelv médiuma az elme. Ez olyan végtelenül közhelyes és triviális, hogy szinte szégyellek (bevezetésként) Orwellre hivatkozni. Aki egy kicsit is megmártózott pszichológiában, az tudja, hogy az embernek nevezett emlősállat, a véleményeivel, attitűdjeivel és értékeivel sokkal inkább hasonlít egy ügyes kis automatára, mint önálló és gondolkozó lényre. Az a helyzet, hogy a magunkénak vallott vélemények uszkve 90%-át csak identifikáltuk. A személyiség leginkább egy vasvillával összehányt kazalra hajaz, ahol kiválóan megfér egymás mellett a szezon és a fazon.
Vagyis a személyiség integer és koherens magja nagyon csekély. Az sem ritka, hogy nincs magja, a legtöbb ember olyan, mint egy hagyma. Hámozható, míg el nem tűnik.
És hogyan alakulnak ki ezek a magunkénak vélt vélemények és viszonyrendszerek? A nyelv közvetítésével. A nyelvével, ami hosszú évezredek egykor működőképes, ám igazságtalan és torz viszonyrendreszét tükrözi, őrzi és hagyományozza. És mivel a nyelv igen konzervatív és nehezen változik, rengeteg anakronisztikus érték és tabu van jelen az életünkben. És bizony-bizony az a helyzet, ha a nyelv, a fogalmi készlet megváltozik -- akár külső és "természetellenes" behatásra --, akkor változik a köz- és az egyéni gondolkodás. Ciki, de ez van.
Sokkal egyszerűbb lények vagyunk, mint hisszük.
Kiábrándítóan és fájdalmasan -- egyszerűek.
Az író kicsi, görbelábú, kövér emberke, fügét majszol – ettől akár Szókratész is lehetne, de nem az. Az író nem túl okos ember. Gondolkodása igen szűkös keretek között ritmikusan csapongó. Látása kaleidoszkópszerű. Színes, szivárványos cső.Az író szeret…..
ttnn 2008.12.11 14:29:50