Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rákuram

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt fél évben több tucatnyian kérdezték tőlem, hogy vegyenek-e, illetve mennyiért, mikor OTP részvényt. Erre nem lehet egyszerűen válaszolni, úgyhogy röviden összefoglalom itt a blogon, a következő érdeklődőknek pedig megadom a linket…A legfontosabb:Ha nem vagy a…..
A cim kicsit csaloka, mert nem feltetlenul ezek a legfontosabbak, de az en szemelyes szuromon at az alabbi 10 "hüvelykujj-szabály" tunt olyannak, ami biztosan sokat segit majd nekem a tovabbiakban. 1.    Fizess magadnak eloszor! Klasszikus tipp. A legtobb magyar blogolo…..
Rákuram 2009.03.14 09:28:43
@Vienna: A hozamos hozam miatt egyáltalán nem.
Tegyük fel, hogy Jóskapista éves nettó jövedelme 2mft. Ennek 10%-át valami normális hosszútávú, értékpapír alapú konstrukcióba teszi. Ha nagyon visszafogott becsléssel évi 12% hozamot feltételezünk, akkor a 10%, évi 200eft megtakarítás 28 év múlva 42mft körüli összegre rúghat, ami több, mint az éves jövedelme 20-szorosa.
Itt pl. van egy kalkulátor, bár csak 20 évig számol: www.abacusiroda.hu/a/nyugdij
Sokkoló, de igaz: Jelenleg a versenyszférában járulékot fizető 1,8 millió munkavállaló biztosítja a magyar  nyugdíjrendszer működőképességét (a közszférában dolgozó 800 ezer fő járulékai eleve a költségvetésből származnak), miközben a több mint 3 millió…..
Rákuram 2009.01.25 23:36:41
@m e o w: Igény esetén idővel írok egyes pénzintézetek szerintem jó konstrukcióiról, de a blog egyik (nem anyagi, cimboraság + programozás) támogatójának a bannere a letöltések felében megjelenik a kommentek felett, ők biztos szívesen tájékoztatnak.
Rákuram 2009.01.26 08:48:40
@m e o w: Kösz a tippet, hamarosan írok a témában.
Rákuram 2009.02.10 08:55:09
@Csavarhúzós: Szerintem nem csalóka az, csak ridegen tényszerű. A minimálbéresek szerepelnek rajta. Azért külön kategória, hogy tisztán lássuk az arányokat.
A közszféra helyzete egyértelmű: közvetlenül a költségvetésből származik az oda visszajuttatott adójuk, járulékuk. Az idézett mondatom pontos és tényszerű akkor is, ha kellemetlen ezzel szembesülni.
A világméretú gazdasági recessziónak nemcsak kvázi casus belli-je (ingatlanlufi kipukkanása) és látványos fokmérője (S&P500 index 42%-os esése 2008. őszén) az USA, hanem a trend megfordításának egyik megkerülhetetlen tényezője is. Minden idők legprofibb választási…..
Könnyedén rávághatjuk, hogy szívás, hiszen az elmúlt 6 hónapban huszáros vágtával, mintegy 36%-kal erősödött a svájci frank a forintunkhoz képest, azaz aki 2008. nyarán 140 forintos árfolyam környékén vett fel hitelt, azzal kénytelen szembesülni, hogy a CHF-ben nyilvántartott…..
A pénz boldogít! Mi a pálya? 2009.01.25 22:20:00
Rákuram vagyok, közgazdász.Azért indítottam ezt a blogot, mert vállalkozásokat vezetve nyilvánvalóvá vált a számomra, hogy nem számíthatunk...- az államra, mert leginkább fejőstehénnek néznek minket, rosszabb esetben főállású csalónak,- a pártokra, mert a…..