Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berkazs

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világcsúcs! De legalábbis magyar rekord, hogy az ismert barkácsáruház mintegy hazai pályán, a kamu árleszállítós akciók területén nemhogy megverte a Versenyhivatal által folyamatosan milliókra büntetett hipereket, hanem laposra, bucira, gyurcsányistára verte őket. A…..
 Feltámadtak szocialista barátaink. Ilyenkor vannak csak igazán elemükben. Ilyenkor érzik látványosan jól magukat. Amikor csúsztatni, ferdíteni, szavakat, mondatokat kifordítani vagy meghamisítani kell. Most éppen újra a főmumus, Orbán Viktor mondatait vették elő. Amiket a…..
 19 millió forintért, különrepülővel utazott a miniszterelnöki delegáció a bukaresti NATO-csúcsra. A Fidesz vizsgálatot követel, hogy miért nem volt megfelelő az aznap közlekedő négy menetrendszerinti járat valamelyik, Budai Bernadett kormányszóvivő szerint ez volt a…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
berkazs 2008.03.08 14:50:06
Nyomtatás


Még több Combinó lesz Bernben
2008. március 8., szombat, 14:22


A berni önkormányzat közlekedési vállalata, a Bernmobil 21 Combino Classic villamost rendelt a Siemens legújabb alumíniumvázas modelljéből, 65 millió euró értékben, de a korábban vásárolt 15 Combino Advanced típusú villamosok hosszát is elkezdik megnövelni a következő hónapokban. A Bernmobil ezzel is azt bizonyítja, hogy bízik a Combinoban. A Budapestről is ismert Combino Plus a berni modellekkel szemben már nem hegesztett alumínium vázas, hanem rozsdamentes acélszerkezetű, így a BKV villamosainak élettartama várhatóan ennél is hosszabb lesz.


A Bernmobil számára készülő Combino Classic villamosok is alacsonypadlójúak lesznek, az utastérben nem lesz sem rámpa, sem lépcső, hasonlóan a budapesti Combinokhoz. A villamosok 42 méter hosszúak lesznek, 11 méterrel hosszabbak, mint a jelenlegi berni Combino villamosok, 12 méterrel rövidebbek a budapestieknél, és körülbelül egyharmaddal több utast lesznek képesek szállítani.

A villamos elejének tervezésekor - az ütközési felület kiképzésekor - figyelembe vették a lehetséges gyalogosbaleseteket, ezzel együtt fokozták a vezetőfülke törésállóságát is, hogy megvédjék a villamosvezetőt egy másik közúti járművel vagy egy másik villamossal történő ütközés esetén. A budapesti Combino villamosokat már így vásárolta a fővárosi közlekedési társaság, ennek köszönhető, hogy az elmúlt évben történt, szabálytalanul közlekedő autósok által okozott, 40 koccanás során nem sérült meg járművezetőnk.

Az új berni járművek esetében a vezetőpult különlegessége a CCTV monitor, mely jelzi az ajtóktól való távolságot, valamint kiegészíti a visszapillantó tükröket, hogy a fel- és leszállást figyelemmel lehessen kísérni. A budapesti járművek esetében a beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően visszanyílik az ajtó, ha fel-, illetve leszálláskor valami probléma adódik, de az utasok is jelezhetik az esetleges veszélyt, hiszen minden peronajtónál kialakításra került egy jelzőszerkezet a vezető felé.

Bernbe a Combino Classic villamosok várhatóan 2009, 2010 körül érkeznek majd meg és a jelenlegi 9-es vonalon fognak közlekedni, valamint a Westside Brünnen épülő vonalán, amely a Nyugat-Bern Villamosprojekt részét képezi.

w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
A Homár az eddig gyakolattal szemben nem hibernálja magát a következő két hétre, nehogy valakibe beleszoruljon a fájdalom ebben a kritikus időszakban. A sajnálatos karácsonyi akciók sorába csatlakozott a Pizza Hut-féle pizza+bejglirendelés, ahol az alábbi levél szerint nem szólnak,…..
"Mi lehetne magyarosabb, mint egy paprikapálinka? Egy magyaros lehúzás esetleg?" - írja László, mi meg boldogok vagyunk, hogy az olvasók tömörebben meg tudják ragadni a lényeget, mint a legtöbb újságíró. Egyik kedvenc hipermarketünk új, mélyebb és magyarabb jelentést…..
Szerencsére van olyan, hogy a kicsinyesség megkapja méltó, (bár sajnos nem eléggé fájdalmas) büntetését. Zotmund például nem jár többet a Burger Kingbe mert a nagyvonalú cég oktogoni éttermében műanyag pöcköket applikáltak a konnektorokba, hogy a kuncsaftok nehogy rettentő…..
Néhány hónappal az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság előtt szexbotrány robbant ki a svájci bajnokságban. Az első osztályban szereplő FC Thun tucatnyi játékosát vádolják azzal, hogy túlságosan intim viszonyt ápoltak egy mindössze 15 éves…..
w A béka visszanyal 2007.11.12 10:00:00
Fülön csípték Kóka Jánost, hogy a fair play közepette feketemunkásokkal építi hatszintes otthonát. Már-már népmesei fordulat. Aki magának vermet ás. Ám a népmesékben nincsenek ügyvédek, se jog, és pláne nincs adómorál. Még szerencse, hogy már készülnek az új mesék.…..
Hát ezt is megértük: húszezer kilométeres lett a tartós Dacia. El is vittem legott szervizbe, ahogy ilyenkor dukál. És számos érdekes dolgot tapasztaltam. Például hogy nem volt jó ötlet pár hete hátrafelé kivontatni a sárból a C-Crosserrel vívott párbajban (← erről…..
Bányamunkás bemutatójára szólt a meghívó, pontosabban két építőipari Renault teherautó bemutatójára Sóskútra, a bányába. Gyalog tíz perc tőlünk, ismerem a terepet, volt homokbánya, gyönyörű hely, finom süppedős homok. Itt rendezik a Truck-Trial EB-ket, ideális terep a…..
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
Mi megmondtuk előre. Sőt még egy pezsgőt is bekészítettünk a hűtőbe, hogy majd halk pukkanás, kristálypoharak csilingelése, meg gyöngyöző nedű. Kár hogy két hete, Havas Henrik kirúgásakor már koccintottunk vele. A Tv2 új tulajdonosai és a másfél hónapja kinevezett…..
Sajnálom, de csalódást kell okoznom. 14 789 kilométeres óraállással indultam útnak, 17 700-zal érkeztem haza, és az autóval nem történt semmi baj. Háromszor tankoltam bele útközben, jártam vele sziklagörgetegen, autópályán, középkori utcácskákban, és nem…..
w Nem a haverom a kalauz 2007.09.03 05:30:00
Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy…..
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..