Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hg002

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
A Club Aligának, Balaton legértékesebb magánkézben levő ingatlanjának pártállami éveit mutatja be a nézőknek a 70-es években villanyszerelőként dolgozó Szabó Gábor. Megmutatja, milyen élet folyt itt, kik voltak azok a kiváltságosok, akik itt nyaralhattak. Ez a 2012-es…..
Egyszer már szerepelt ez az autó a hasábjainkon, ám ezúttal már eladásra kínálják ezt a gyöngyszemet, amely mindennel rendelkezik, amivel egy becsületes homasita-tuningos autónak rendelkeznie kell...
90 Fun Factory - I Wanna B With U 2011.04.07 09:25:00
Év: 1995 Nemzetiség: német Milyen zene is illene jobban ehhez a kellemes tavaszi napsütéshez, mint egy kis német eurodance – mégpedig a klasszikusabb tingli-tangli, full-happiness fajtából. A Fun Factoryt már nem kell bemutatni, ahogyan ezt a szerzeményüket sem: a fiúk-lányok…..
90 Ponyvaregény 2011.03.28 08:00:00
Év:1994 Nemzetiség: amerikai "Big Kahuna Burger, Nyuszimuszi, sajtos royal, óra a kenguru farkán, Tony Rocky Horror, Jody a lyuggatott képű, lábmasszázs, szamurájkard vs. láncfűrész, áfonyás palacsinta, chopper, Zed, papírpohár vs. üvegpohár. Puska kellett volna baszd meg!…..
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
hg002 2010.12.05 16:31:01
Jó kis cikksorozat lesz.

Saját sztorim (31 vagyok):

Családunkat 1974 és 1991 között két Zsiguli (1200 és 1200S) szolgálta, hűséggel.
Jóapámat (fiatal gépészmérnök, lelkes autóbolond) a hetvenes évek elején előléptették, és a plusz pénznek köszönhetően megérett a 600-as Trabi cseréje. Mivel nem volt türelme éveket várni az új autóra, elkezdte a használt gépek vadászatát. Pár hónapnyi keresés után a kör két autóra szűkült: 3 éves W114-es állólámpás Mercedes (egy öreg zsidó kereskedő árulta, 70.000 forintért, csodálatos állapotban) és 1 éves fehér Zsiguli. A vállalatnál a vezetőség tudomást szerzett fater autóvásárlási terveiről, és "erősen javasolták" a Zsiguli megvásárlását (vagyis ha a Mercedest vette volna, repült volna a cégtől).
Így került a családhoz (én még nem éltem) egy patent állapotú ezerkecske, még a legelső szériából (IR-xx-yy), krómgyűrűs kormánnyal, kerek króm tükörrel. Hűségesen szolgált 9 évig, legnagyobb útja (már velem is) 1981-ben Isztambulba vezetett, a közel 3000 km-es túrát gond nélkül abszolválta.
Apa a maga mérnöki precizitásával megadta neki a kellő karbantartást, és persze jött az elkerülhetetlen motorgenerál is.
1985-re aztán megérkezett a Merkur-telepre az időközben befizetett Lada 1200S (GB-70-12, apróság, hogy a rendelt piros helyett kanárisárga színben). Jóapám eleinte bosszankodott a hülye szín miatt, később inkább kedvelte az egyedisége miatt. Ezzel a kocsival élénkebb emlékeim vannak: jellegzetes Lada-szag, kardánbox, Hella ködfényszórók, GoodYear gumik hátul, és az első méterek a volán mögött (a garázsba beállás). A távolsági rekord itt a bulgár tengerpart volt, szintén gond nélkül.

Aztán 1991-ben megcsillant a lehetőség egy svájci autóvásárlásra, és a még alig 6 éves Zsigának mennie kellett - Apa egyik kollegája vette meg (aztán átfújatta bordóra, pár év múlva totálra törte :( ).
A köbcenti viszont sokáig maradt a családban: az utód egy Mitsubishi Lancer 1.2 lett.

Emlékszem, úgy 10 éves fejjel megkérdeztem fatert, nem gondolkodott-e más márkán. A válasz: a Wartburg büdös és lemezhangú, a Skoda lomha, a Nagypolák drága, a Dacia szétesik, a Moszkvics faragatlan, a Volga sokat zabál és alig kapható. A legjobb még mindig a Lada. Az olyan "férfias".

Azt hiszem, ekkor tanultam meg, mik azok a szereotípiák... :)
A fideszes Mikola István nyelve a teljes magyar szókészletből pont egy olyanba botlott bele, amely letörölhetetlenül magán viseli egy szocialista nyelv nyomát. A lottóötöshöz csak kicsivel kellett volna több. Mikola a százezernyi más kombináció helyett éppen az ÚTELÁGAZÁS-sal…..
Mostanság lassan minden autóban találkozhatunk a stop-start automatikával, de nem gondoltam volna, hogy egy Barkasban vagy Wartburgban is előfordulhatott már. Gondolom a VW irányából érkezhetett az eredeti technika, hiszen nyugaton az 1980-as évek elején már boldog Polo tulajdonosok is…..
Hosszú betegség után, szeptember 2-án , életének 57. évében elhunyta Kőrösi Imre, a Mátraszentistváni Sípark megálmodója és megalkotója - adta hírül a Sielők.hu.Azok is ismerhetik őt, akik személyesen nem találkoztak vele, hiszen a sielok.hu és a sipark.hu…..
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
Előző összefoglalónk után most újabb gonoszokat gyűjtöttünk össze, és nyújtjuk át őket nektek. Bemutatni aligha szükséges bármelyiküket is, inkább a felelevenítést tűztük ki célul. Nagyon sokféle főgonoszt sorakoztatunk fel ismét, egyetlen közös nevezőjük, hogy az…..
IDDQD Szerdai retro: Street Rod 2010.07.14 12:12:00
Múlt héten megint olyan játékot szavaztatok meg, aminek – akárcsak a Defender of the Crownnak – nincs nagy rajongótábora angol nyelvterületen, így alig tudtam valami kis infót előásni róla. Azért belefutottam egy meglepő dologba: eddig nem tudtam, hogy a Street Rod lengyel…..
– Úgy vívsz, mint egy tehenész. – Persze, mert te meg úgy harcolsz, mint egy tehén. Egy megsemmisítő válasz a tizenhat közül, amit a Secret of the Monkey Islandben lehetett olvasni, a kardpárbajos részeknél. És egy idiotizmus a rengeteg közül, amik a programot az addig…..
Subba WTF: Ganxsta Zolee híd 2010.07.05 12:37:00
A híd és a tábla állítólag Miskolc-Perecesen található. Hekk vagy ilyesmi tényleg létezhet ma?..
(A múlt heti Defender of the Crown-cikk alatt előkerült, hogy a ZX Spectrum-verziót három magyar készítette: Taletovics Dávid, Kaproncai Tamás és Dombi Norbert. Nagy örömünkre egyikük, Kaproncai Tamás megírta nekünk, mi is történt anno:) "A játékot valóban hárman…..
Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor kormányával szemben.A…..