Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Major Paine

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gratulálunk a Drogerie Marktnak, nem erről a cégről gondoltuk volna, hogy esélyes lenne a Február Webkettes Vállalata címre, és tessék. A bolthálózat közismert arról, hogy látványosan gyanakvó biztonsági őröket alkalmaz. (Itt egy Homár-poszt egy vetkőztetős esetről. Egy…..
Major Paine 2010.02.25 07:10:30
A biztonságtechnika a szakterületem.
Látszik, hogy egyesek nem látják a fától az erdőt. Magyarországon a nép mentalitása miatt KELL a biztonsági őr- itt visznek mindent ami nincs lehegesztve, lecsavarozva ÉS lebetonozva. Nem mindenki, de sokan. Ahhoz, hog minden légypiszoknyi DM-be aktívan figyelt CCTV rendszer működjön a DM-nek sokkal több pénzt kellene befektetni, de nem fog, mert nekik nem érdekük a vásárló kényelme ilyen szempontból. Természetesen, pusztán technikai oldalról nézve meg lehetne oldani és nem kéne több, mint az az egy őr, aki amúgy is ott posztol.
A másik fontos dolog, amit valamelyik sügér posztoló itt fenn úgy hozott fel, hogy hasonlítsuk össze németországban a biztonságiakat, merthogy itt mennyi van. Jártál már ott? Mert én igen, ott éltem, sőt iskolát is végeztem. De amikor a zeneboltban a sváb észrevette, hogy nem vagyok németajkú AZONNAL beszólt a kollégáinak, hogy "vigyázzatok rá, nehogy ellopjon valamit". Tette ezt sváb tájszólással, de (sajnos) megértettem.
Még más: szép hazánkban a biztosítók az alapján, hogy milyen biztonsági-védelmi rendszerek működnek egy cégnél alacsonyabb díjakat számítanak fel. Ez egy sokmilliós biztosításnál akár több százezer forint különbséget is eredményez, tehát jobban megéri nekik alkalmazni egy biztonsági őrt á 400 Ft per óra (mert többet nemigen kapnak), mert még így is jól járnak a biztosítással.
Még más: Tudom, hogy ezen a téren még rengeteg fejlődésre van szükség, mert a hazai mentalitás az ilyen, mint amit pirospont is sérelmez. De ha tudnátok, hogy milyen végtelenül kreatív módokon lopnak ki dolgokat a boltokból, eldobnátok az agyatokat.
Több vállalkozás (köztük az enyém is)azon dolgozik, hogy növelje a biztonsági őrök civilizáltságának szintjét, viselkedési normáit - de ez nem egyszerű. Mi keményen megszűrjük azokat, akik nekünk dolgoznak, de nálunk nem is 400 ft az órabér. Sajnos ilyent egy DM-nél (a magyar valóság, a magyar rendszer miatt) nem lehet elvárni. Szóval, türelem, pár tíz év és elfogadható szinten lesznek a srácok.
Egyébként az USA-ban is és a briteknél sokkal több biztonsági őr van, mint nálunk.
Marcella segítséget kér tőlünk, nem talál SNI-s, sok részképesség zavarral kűzdő gyermeke számára megfelelő iskolát, azzal kell szembesülnie, hogy sok mindent ígérnek, de végül a legtöbb csak ígéret marad. Sajnos, esete nem egyedi, úgy tűnik az erre specializálódott…..
A minap fejeztem be Passuthtól az Esőisten siratja Mexikót, amiből elég jó képet lehet kapni arról, hogyan hódított meg Cortez 300 zsoldossal egy egész birodalmat. Érdemes elolvasni, bár a könyv jórészt Cortez-apológia. A szerző láthatóan kedveli a kalandort, és hajlamos…..
Jogos volt a bosszú? Lehet abban a korban picit elhamarkodottan döntünk? Döntsön a közösség. Az alábbi eseménysorozat akkor történt mikor még vidéken éltünk, jó  8-10 éve. Még 12 éves koromban kaptam egy gyönyörű kuvasz kiskutyát a szuleimtol. Eletem elso kutyája volt,…..
17 év gyakorlattal, diplomával sem kell olvasónk sehova. Január óta keresek munkát diplomákkal, speciális okj-s tanfolyamokkal, még speciálisabb gyakorlattal. És nem kellek, mert :  öreg 44 éves nő vagyok nem vagyok fluenntly angol miért vagyok képzettebb, mint a…..
Ritkán szoktam maradéktalanul elégedetten kijönni a vetítésről, pedig elég gyakran járok mozizni. Az pedig végképp ritkán fordul elő, hogy a film végén elszoruló torokkal, zsibbadtan lépjek ki a teremből és hosszú percekig zavarodottan támolyogjak az utcán, mert annyira hatása…..
Eheti megawtf (a szimpla már volt korábban) az amerikai National Organization for Marriage homofób kampánya. Különösen megerőltető feladat eldönteni, hogy melyik betanított színész szövege érdemelne nagyobb nyaklevest: az a fapina, amelyik azt mondja, hogy a szabadságát elveszik…..
Major Paine 2009.04.24 08:46:24
Krueger, Bigél:

Mi is örökbe fogadtunk gyereket, a feleségem lelépett, most egyedül nevelem. Megpróbálok mindenben jó példát mutatni. Azt azonban ne feledd, hogy a gyerekek későbbi viselkedési normáit, szokásait nagyban meghatározza az amit a családjában lát, hall, tapasztal. Míg jóllehet magam is falhoz állítanám azokat akik saját gyereküknek ártanak, nem hiszem, hogy homokosoknak meg lehetne engedni, hogy örökbe fogadjanak gyerekeket. A Béla-Józsi [sic] szülői páros nyújtotta minta *nem lehet* egészséges.
Másrészről: Valószínűnek tartom, hogy az új (de)generáció megjelenésével az olyan őskövületek, mint én elhalkulnak és kivesznek (ez az élet rendje). De amíg itt vagyok addig van véleményem, és azt hangoztatni is fogom. Mint fentebb írtam, a házasság egy férfi és egy nő között szentesít kapcsolatot, a buzik ebbe nem illenek bele. Továbbá: szerintem is oda jutunk majd, hogy a buzik (a társadalom liberális gondolkodása miatt) "elnyomják" majd a nem buzikat: pereket indítanak becsületsértésért (mert modjuk lebuziztam), meg ilyesmi (erre mondtam, hogy az olyanokat mint én nem hagyják majd élni, mert a köcsögöknek nem elég ha nem bántod őket, ők azt akarják, hogy szeresd őket). Ezt nem szeretném látni, ezért megteszek mindent annak érdekében, hogy ezen liberális tendencia ellen harcoljak (ésszel, nem fegyverrel mindaddig amíg arra nem kényszerítenek).
Számomra az ami végbemegy a mi társadalmunkban nem elfogadható (itt nem csak a buzikra gondolok) és amit tudok megteszek ellene.
Major Paine 2009.04.24 08:52:36
@Bio74: Látom keveset tudsz az örökbefogadásról. Megnézik, nem csaka WC ülőke alját, de még a (gondosan szelektált) szemeted is....
Major Paine 2009.04.24 09:12:16
Kedves kommetelők (már sok nevet kéne ide írni):
nem félelem beszél belőlem. csak a sötéttől félek, attól sem mindig. :)
Ami a házasság isteni eredetét illeti - nem tudom. Az ember már sokmindent intézményesített ami egykor jónak indult... mindegy. Szóval: ha egy őskövület (mint én) beleszólhat, akkor a homok nem fognak házasodni, mert nekem az mást jelent: nekem azt jelenti, hogy egy férfi és egy nő lép szövetségre egymással (de mint mondtam, ez egy konzervatív vélemény). A buzi valóban pejoratív, olyan "nigger"-szerű.
valamit azonban szeretném, ha nem tévesztenétek szem elől: nem én vagyok az egyetlen őskövület, de én abból a ritka fajtából vagyok aki hagy másokat élni amíg engem élni hagynak. A buzikról alkotott véleményem pedig az én véleményem, nem fogom megváltoztatni, mert az elmúlt 20 évben csak erősödött.
Igaza van annak aki azt mondja, hogy ha a buzik megtartanák a szexualitásukat maguknak akkor semmi baj nem lenne, ne tolják bele az arcomba az otromba nyomorukat (tudtátok,hogy a genetikailag "más" emberek csupán a homokosok kb 3%-át teszik ki, a többiek valamilyen szocializációs probléma miatt lettek homók, azaz divatbuzik?). A buzik ma olyanok, mint a 60as években a hippik: ez a lázadás jele. Remélem úgy ki is vesznek majd, mint a hippik.
Most mennem kell. Ezért hadd zárjam egy klasszikus idézettel:
"Hiába mondjuk, hogy milyen jók voltak a régi idők, és, hogy a mostani roszabb, mint a régi. Ami letűnt már nem hozhatjuk vissza." (Cunetomo, Hagakure)