Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Málnáslepény

31 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Én azt javaslom, édes hazám, hogy büntetésképpen ne nevezzünk el róluk utcát.   Itt van például az ELTE BTK HÖK, akik talán készítettek egy listát, amelyben leírták, hogy kit sunáznának, akkor is, ha esetleg csúnya zsidó feje van, vagy ha egyiptológus. Az…..
Málnáslepény 2013.02.23 22:39:19
@Pásztörperc: Az alapján amit tudok, én úgy gondolom, hogy Horthy egy vitatott személyiség, de egy jó politikus volt, aki nem támogatta a deportálást, vagy a zsidó törvényket. És ehhez nem kell a levelezéseit elolvasni, a magyar és az angol wikipédiát is elég átfutni.
Málnáslepény 2013.02.25 13:53:12
@Pelso..: Semlegesenek maradni szinte lehetetlen volt. Ha a másik oldalon léptünk volna háborúba, akkor Hitler valószínűleg elsők között rohanta le volna Magyarországot... A lengyel zsidók száma 3 millió volt a második vilagháború előtt, ma 300 000. Magyaroszágon is drasztikusan csökkent a zsidók száma (70%), de legalább nem 90%-kal. Arról sem kéne megfeledkezni, hogy a németek sokkal esélyesebbnek tűntek a háború elején és miután fordult a kocka megpróbáltunk kiugrani. Künnyű okosnak lenni utólag (és ebbe magamat is beleértem), de szerintem soha nem szabad figyelmen kívül hagyni a tényezőket (pl. ki volt a miniszterelnök), amik közrejátszottak abban, hogy mi lett a második világháború magyar végkimenetele.
Málnáslepény 2013.02.25 18:03:22
@csársz: a kérdés ilyen formában értelmetlen, nem lehet összehasonlítani a második világháborút megelőzhető helyzetet a jelenlegivel.

Ha az a kérdés, hogy bármilyen körülmények között támogatnám-e a Jobbikot vagy esetleg az, hogy a jelen gazdasági, politikai és társadalmi helyzetben szimpatizálok-e velük, a válaszom NEM.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói számára létesülő szórakozóhely megépítésére zárt, meghívásos pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tervek szerint kiállítóterem is nyílik, ahol a a fülkeforradalom utáni évek Magyarországát megörökítő…..
Málnáslepény 2012.06.26 18:01:03
Málnáslepény 2012.06.26 18:02:55
@Málnáslepény: Ha van fél percetek töltsétek ki légyszíves! Összedobtam gyorsan egy kérdőívet, hogy megcáfolhassuk szeretett miniszterelnök urunkat.
Málnáslepény Írnék... 2012.02.02 02:53:00
Írnék én, csak nem tudom miről. Tele van a fejem impozáns kezdőmondatokkal, de már el is felejtettem, hogy mennyire nehéz megfogalmazni azt, amit valójában gondolok. Véleményem szerint a legtöbbb embernek könnyen megy az írás. Még akkor is, ha igyekeznek tetszetősen kifejezni…..
Állsz a napsütötte tetőn, révedsz az alattad nyűzsgő, rohanó főútra, de nem figylesz. A szemed nyitva, de nem látsz, mert belül teljesen másfajta folyamatok játszadoznak veled. Markolod a teáscsészét, mechanikusan dohányzol, közben a mindennapi nehézségeken tűnődsz. Tudod,…..
Málnáslepény not ready yet 2010.10.03 02:09:00
Amikor menekülsz magaddal viszed kétségeid, reményed, szereteted és haragod. Haszna abban rejlik, hogy új környezetben talán könnyebb leporolni és rendezni belső könyvespolcod.Az én bőröndömben nem csak kencék, ruhák, és pár karton cigi található, hanem a múltamat egy részét…..
Málnáslepény üdv 2010.10.01 22:46:00
Márciusban született az utolsó bejegyzés. Természetesen azóta rengeteg dolog történt, inkább bele sem kezdek...Itt és most. Londonban ülök egy hotelszobában. Kibaszottul személytelen, de hozzá lehet szokni. Különben is ez a pár nap már igazán nem számít. Jövőhét pénteken…..
London-Pannon Innovacio 2010.04.04 21:08:00
  Tegnap a Camden-i Stables Market notorius raver boltjaban, a Cyber Dog-ban jartam egy kedves ismerosommel, ami mar onmagaban eleg extrem dolgokat arul (nem mellesleg szemre valo leanyok igen leder ruhakban tancolnak ketrecekben a vasarlokedv novelese erdekeben csilingelo hardstyle…..
Málnáslepény 2010.04.13 12:27:03
Nem rég elgondolkoztam azon, vajon miért van az, hogy az embereket általában vagy azok a dolgok érdeklik, amik a legújjabbak (sőt néha annyira újjak, hogy majd csak most fognak megjelleni) vagy pedig azok, amik már régiek (az alanytól függően antik, retro, oldschool, történelem…..
Málnáslepény 2010.04.13 12:16:00
:)
Málnáslepény láttam 2010.03.04 11:20:00
Állt egy szál magában. A káosz határán. Része volt a színdarabnak. Rátekintettem. Hirtelen minden kristálytisztává vált. Jelentéktelen mellékszereplőnek tűnt. Észre sem vettem. Ugyanolyan karakter nélküli, szürke statiszta, mint a többi. Valami rejtélyes okból kifolyólag…..
Fél napja egyedül vagyok itthon. Erre még nem nagyon volt példa. De ez a dolgok rendje, ha az ember elüldözi a barátait.Én voltam az utolsó beköltöző, és valószínűleg én hagyom el először a kommunát. Nem látok más lehetőséget. Lassan, de annál biztosabban hullik le a lepel a…..
Málnáslepény a nagy kérdés 2010.01.21 03:14:00
Három óra múlt. A meleg ágyból pattantam ki, hogy véletlenül se vesszenek el magasröptű gondolataim, de amint kiköltöztem sokat látott konyhánkba és nekültem az írásnak, egyszer csak megtorpantam.Mi a farncot keresek én itt ahelyett, hogy aludnék???Nem az a fantasztikus…..
Málnáslepény Úgy... 2010.01.18 17:43:00
Úgy gondoltam a világ megváltható, az ember nyílt és jó, a csillag elérhető, a szív megérthető, a lelkem felhőn függő, ajkam csak igazat szól, nem teszek rosszat, csak tanulok, ha valakit megbántok ott marad...
Dél előtt nem keltem fel az elmúlt két hónapban, olyan kivételektől eltekintve, mint december 24-e.Visított a telefon. Nem az enyém, hanem a lakótársamé. Nem örültem a korai ébredésnek, mivel gyakorlatilag nem aludtam az éjszaka. Pörgött az agyam.Bementem a szobájába és…..
Málnáslepény évzáró 2009.12.30 15:16:00
Nehéz elkezdeni írni.Nehéz értéklni az évet.Valójában nem is szeretném. Volt, amilyen volt. Egy szóval leírható: tanulságos. A szakadékba lecsúszva, kimászva a gödörből, a folytatást vártam. Túléltem.Ennyi...
Málnáslepény sweet(?) 19 2009.07.21 01:27:00
Negatív hangvételű bejegyzésre készültem. Ritka szar hangulatban ébredtem délután négykor, ami csak rosszabbá vált a nap későbbi szakaszaiban.Betöltöttem a tizenkilencet, de ez a tény egyáltalán nem boldogít. Súlyos létválságba zuhantam, ami gondoskodó segítséggel sem…..
Málnáslepény szerelem 2009.07.01 21:09:00
Megérkeztünk. Azonnal rohantam a külső stéghez fejest ugrani. A régi hagyományokhoz híven kiúsztam a kikötő szájáig és vissza. Megnyugtatott a víz és a tihanyi apátság sziluettje, végre hazaértem.Azután leültem a kövekhez sodorni egy cigit. Azon tűnödtem, hogy mennyi minden…..
Játszótér R. D. Laing: Gubancok 2009.07.01 01:11:00
Játszanak. Megjátsszák azt, hogy nem játszanak.Ha jelét adom, hogy tudom, hogy játszanak,megszegem a szabályokat, és büntetést kapok.El kell játszanom velük a játékukat, hogynem tudom, hogy tudom, hogy játszunk...
hozzád érhetek?vagy sértelek? máris dideregsz?vagy beleremegsz? itt látlakde hol talállak? szeszélyedetveszélyedettűröm míg csak kellek neked..
egy csók? s mi még?tárul feléda szakadék?..
Az elmúlt napokban már valami rettentő nyomás nehezedett rám. Egy hónapja nem írtam egy sort sem, és ez meglepően frusztrált. Rengeteg élmény ragadt bennem feldolgozatlanul. Túlestem a szóbeliken. Érett lettem. Lezárult a hat éves gimnáziumi korszak, ami keserédes érzéseket és…..
Rájöttem! Lovagiasság 2009.06.26 12:10:00
A nők tisztelete a lovagi korhoz kötődik. Szűziességük megőrzése végett erényövet tettek rájuk, amit addig nem vehettek le, amíg a lovag vissza nem jött a keresztes hadjáratból. Szép, idealizált világ volt ez, amikor a hölgyek még udvariasan beszéltek és kedvesen hallgatták a…..
I. küldte nekünk az alábbi kis történetet, akit felesége csalt meg több ízben, de nem tudja megmagyarázni tettét.10 éve élünk együtt feleségemmel jó anyagi körülmények között, és van egy gyönyörű 6 éves kisfiunk, aki mindkettőnkhöz egyformán ragaszkodik. A házasságunk…..
Málnáslepény 2009.06.05 22:12:39
Húha, úgy látom elég sok itt az indulatos férfi. Mert ti soha nem csaltátok meg a barátnőtöket...
Ahogy múlnak az évek, egyre kevésbe tudom elfogadni a párkapcsolattal összefüggő konvenciókat. Tényleg az az őszinte, mély szeretet próbája, hogy ha kimondjuk a boldogító igent, akkor már rá sem nézünk soha többé másra??? Engem inkább ne így szeressenek!
A kedves kommentelők mind azt hiszik, hogy aláírják a papírt és utána jóban, rosszban kitartanak majd a választottjuk mellett? Ez azért ennél bonyolultabb.

Ez egy nagyon nehéz szituáció, és szerintem nincs rá nagyon recept. Teljesen egyetértek mad.rapur-ral. Csak akkor érdemes együtt maradni, ha nem mérgezi meg a kapcsolatot, ha feldolgozhatatlan sérelmek értek (ha szabad), akkor meg kell beszélni normálisan a gyakorlati teendőket és tovább odébbállni. Egy hatéves gyerek, ha nincs balhé és utálkozás a szülők között, akkor fel tudja dolgozni az elválást, csak rengeteg szeretetet kell biztosítani neki, és a biztonságtudatot, hogy ugyanúgy számíthat azután is mindkettőtökre.
Idő kell, amíg megérik a válasz, ezért semmiképp sem szabad elkapkodni a döntést!! De azt csak te tudod eldönteni, hogy tudod-e folytatni, és a választásban nem kellene, hogy befolyásoljon a feleséged állapota vagy a gyereked lelki világa! Hidd el, ha áldozatot hozol, és nem a szíved szerint döntesz, az hosszú távon sokkal károsabb lesz a környezetedre...
Szerintem, ha stabil lábakon áll egy kapcsolat, akkor elég sok mindent túlélhet, csak munka kérdése az egész.
Azt sem ártana végiggondolni, hogy miért tette ezt a feleséged. Tudom, hogy ez egy undorító dolog, és rettentően szarul eshet, de nem kizárható, hogy valamivel megbántottad, vagy esetleg nehezményezi azt, hogy sokat vagy távol. Nem szabad hagyni kihűlni a kapcsolatokat: le kell ülni beszélgetni, kell néha valami spontán programot szervezni (ami az újdonság varázsát kelti)! Tudom, hogy ezek eléggé közhelyesen hangzanak, de igazak, nem lehet egy kapcsolatot a mindennapi rutinra építeni, meg a közös vagyonra, mert akkor előbb-utóbb az egyik fél bele fog unni.
Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd folytatni, de nem tudsz egyedül megbirkózni a történtekkel, akkor szerintem nem jöhet rosszul egy (jó!!!) pszichológus, vagy elmehetnétek esetleg párteripiára.

Nem is vettem észre, hogy mennyire megszaladt a kezem... Bocs mindenkitől!!!

Szorítok!
Málnáslepény five days left 2009.05.28 15:15:00
Bizonyos időszakonként elérek egy kritikus pontot és besokallok. Ez valahogy mindig egybeesik mások eltűnésével. Hirtelen nincs több telefon, SMS. Mindenki intézi tovább a mindennapi tendőit és már csak halványan emlékszik a szombati bulira és a napsütötte vasárnap reggelre.…..
Málnáslepény ? 2009.05.25 21:38:00
Nagyon sokáig nem akartam tudomást venni arról, hogy egyes emberek mit is művelnek körülöttem. Időnként bevillant egy kósza kép és felsejlett a dolgok meztelen valósága, de gyorsan elhessegettem a kényszerképzeteket, mondván csak a düh és a csalódottság táplálja őket.…..
Málnáslepény péntek délután 2009.05.22 14:40:00
Nincs jó kedvem. Talán kezdhetnék egy új blogot, amit egyik ismerősöm, barátom sem ismer és írhatnék valóban megbotránkoztató vagy elgondolkodtató dolgokról. Elmesélnék pár történetet. Abban talán leírnám a negatív hangulatom okát. De erre mégsem látok nagy esélyt.…..