Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PROLIANT 5500

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álljon itt egy írás azoknak akik nem tudják eldönteni, hogy elég-e nekik a 2 magos processzor. Ez a cikk főleg azoknak a játékosoknak szól, akik 4 magos procin gondolkodnak, és a leghardwareigényesebb alkalmazás, amit futtatni fognak, játékprogram lesz.Először is az a kérdés,…..
PROLIANT 5500 2008.11.27 10:33:39
Kedves Tóth Benedek és mindenki!
Az a tévhit lebeg mindenki előtt hogy a 32bites rendszerek nem tunak
2-4GBnál nagyobb tartományt megcímezni sajna ez nem igaz!
Jó példa erre a win2003sever ami 2TB ramot tud kezelni 64db procival
az xp és vista esete más felhasználóknak írt programok otthoni használatra kinek kéne olysok ram és processor és aztse tudom elképzelni hogy olyan sok ember tömörítene és csomagolna be fájlokat mintha ez mindenapos dologgá válna!
FONTOS!!!! Q6600 nem 2.6GHzes hanem 2.4GHz nézz utánna intel.hu

Nekem ez a gépem már tök régi de server MÉG eddig 1xse fagyot nem vólt kékhalál néha igen lassú de inkáb veszek elavult lassút és megbízhatotot olcsobban mint drágát gyorsat instabil hárdvert és szoftvert és aztán várom hogy a gápem kezdjen teljesíteni is valamit!

P3 serverem van 4x500MHz/100FSB ECC-EDO ram 1,5GB win2003server betölt (+10 különféle program) és még mindigvan 1GB szabadon úgy hogy ha még 20 másik progit futatok mellete normálisan akkor se telitődik meg annyira hog netudjak még ugyan ennyit elinditani de sajnos itt már a procim a kevés ezért is irtam ien kis számot!
NFS Mostwanteddel játszok rajta VGA PCI-os RADEON HD2400-as IGEN VAN SIMA PCI-os verzió is csak keresnikell olcsobb is és semmivel se rosszabb a PCIeXpress-es verziójánál

Tehát az orajel sem minden a mogok száma sem oszt sem szoroz anyit hogy akkora teljesítmény növekedés legyen hogy az számot tevő nem hiába ien olcsok a pc alkat részek a server prockoim abban az árkategóriában vannak mint egy mostani core2es gép az határozza meg a jó teljesítményt a mit a prociba a gyártó beletesz!!

PL: utasítás készlet, menyire megbízható, mien technológia van benne stb..

Egy xeon proci még mindíg 10x drágább mint egy sima vajon milehet az oka?
Továbbá szerver alaplakon 2,4,8 proci helyek vannak amibe core2es xeonokat lehet beilleszteni alaplap boisába belehet állítani hogy 1 nek kezeje le azu egészet az alaplap vagy az OS rebizza a dolgot Sima PC-én ezt holáítodbe így visont már tudnak a játékos kedvüek ís játszani jobb játékokkal DE ennek ára is van méghozzá Milliós nagyságrendben!

További jó gondolkodást kívánok és még csak anyit mindanék hogy 1993-ban is használtak számítogépeket studióba azhogy egyre több olyan programot irnak ami egyre több procit igényel nameg memóriát meg olyan csicsás hogy nem tudom kezelnise "lassan viszakerül a bugyira a csipke is" de a régi nem feltétlen rossz és szart jelent csak régi!!!!!