Regisztráció Blogot indítok
Adatok
netangel

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy két-három hete figyeltem fel egy hirdetésre: "Eladó primo számítógép tápegységgel, 20 éve nem volt bekapcsolva. Ára 19.000 Ft. " Pfffffffffff......... Kőbányán vettem egy primo "A" gépet (zöld érintőbillentyűs), azt a lomis odaadta 200 Ft-ért, gondolom azt hitte valami…..
Végre valahára megérkezett a hetek óta várt táblám, egy Wacom Bamboo Pen & Touch. Kissé már ziziben voltam, hogy mi van, miért tart ilyen sokáig a kiszállítás – ami igaz az igaz: a bolt betartotta a szerződésben leírt 6-10 munkanapot. Épp ma járt le a tizedik. Persze közé…..
netangel 2012.02.13 00:51:59
@BonFire: Akkor még mindig én vezetek. ;-)

De hadd kérdezzek valamit: ez miben másabb, mint a tied? chipnet.hu/1222-wacom-bamboo-pen-a-touch-digitalizalo-tabla.html

Csak azért, mert én is kacérkodom valami hasonlóval (egyelőre még nem létszükséglet), és a linken lévő tábla majd' négyezerrel olcsóbb, mint amit te vettél.
A vaterán láttam meg pár napja egy régi pong játékkonzolt, a neve: Philips ES 2207 Travemünde Tele-Spiel. Erre szokták mondani hogy "Egészségedre!" :))Az eladó azt írta róla hogy fogalma sincs mi lehet a baja, se kép se hang. Mégis annyira megtetszett hogy annak ellenére lecsaptam…..
netangel 2012.01.12 23:02:54
@leonsio: Hali!
Szerintem a két chip (logikáját tekintve) teljesen kompatibilis egymással. Én arra tippelek, hogy valamilyen későbbi (1977 utáni) kiadás, esetleg valamilyen régióbeli különbség miatti (pl. más TV-rendszer, esetleg korlátozás) minimálisan módosított változat. Gondolom ezt azért, mivel a Philips ES 2207-es - eredetileg - AY-3-8500-as chippel került kiadásra.

Amennyiben nem boldogulsz vele, akkor vegyük fel a kapcsolatot privátban (akár itt, akár a másik fórumon), és egyeztetés után megnézethetem a barátommal (aki az én TV-játékomba is "életet lehelt") - ha úgy gondolod.

Úgy néz ki, hogy talán sikerül chipet szereznünk, majd még elválik.

A Commodore-gyűjteménnyel kapcsolatban:
Egyelőre csak egy VIC-20, egy C16, két C+4, hét C64 van, néhány lemezegységgel (1541, 1541-II), néhány kazettás egységgel, két nyomtatóval (MPS-802), két monitorral (monokróm), joystick-okkal, cartridge-okkal, sok lemezzel (sajna, az én régi lemezeim már nincsenek meg), sok szakkönyvvel (eredeti gépkönyvek, Data-Becker-sorozat, stb.), újságokkal (3 szám kivételével teljes CoV, Commodore Egyesület lapja, külföldi lapok). Az egyik C+4-en kívül minden működik. Valamint, van egy kb. 50GB-nyi gyűjtésem (emulátorok, leírások, dokumentációk, kapcsolási rajzok, újságok és könyvek szkennelt változatai, különböző ROM-ok, alkalmazások, játékok, SID-gyűjtemény, FTP- és web-tükrözések, zenék, videók, stb.). Közel sem teljes a gyűjtemény, mindenképpen szeretnék még egy C128-at, Amiga 500-as és 600-ast, 1571-es floppy-egységet, eredeti Commodore-monitort, stb. Jól jönne egy C116-os is, de az reménytelen. :) Szóval, dolgozom az ügyön.

Mást is gyűjtök, pl. van az említett Videoton TV-játék, van egy ZX-81-em (működik) 16K-s memória-bővítéssel. Mindenképpen szeretnék ZX Spectrumot ("simát" és 48K-t is), Videoton TVC-t, Enterprise-t, Primo-t (ez is eléggé reménytelennek tűnik). De a Commodore-termékek elsőbbséget élveznek.
Nem fogunk minden egyes célba ért nyereménytárgyról külön posztban megemlékezni, de a C64 DTV-ről muszáj. Ezt az eBay-nyereményjátékunkon nyerte András, akit nagyon irigyeltünk ezért. A cucc ma már szinte beszerezhetetlen, András példánya (ami ráadásul bontatlan példány volt)…..
netangel 2010.10.28 14:17:36
@röntgenszeműlány: Azért, hogy az IDDQD-feliratok egymás mellé kerüljenek, ne egymás alá (a C64-es - és még pár másik - BASIC-nyelvjárás sajátossága).
Az Apple megszívatta magát az iPhone 4 dizájnjával, mostanra nem nagyon lehet vitatni, hogy ebben a formában tervezési hiba az antennaként is szolgáló fémkeret. Mert hiába szép a telefon, ha telefonálás közben eldobja a jelet (és ha csak a júzerek egyszámjegyű százalékánál…..
netangel 2010.07.17 16:08:55
@dragi: "...az én szakmámban a win elérné azt a kompatibilitást és stabilitást mint ahol most a mac van [...] itt ami összerakott úgymond custom pc melóra, és mindenben megfelel a követelményeknek, hát nem igazán olcsóbb, mint egy almás gép."

Már csak azt kellene tudnunk, hogy pontosan milyen szakma is az, illetőleg milyen munkafolyamatok, milyen követelmények vannak abban a szakmában. Csak a megfelelő összehasonlítás miatt.
netangel 2010.07.17 16:11:00
@rockjano_: "Minden komoly grafikus ekőbb-utóbb mac.en dolgozik egyszerűen azért mert jobb gyorsabb és ha jó minőségű PC-vel hasonlítod össze még csak nem is drága."

Lehet, hogy néhány (tíz) éve még így volt, ma már egyáltalán nem ez a jellemző. Javaslom, nézz szét a nagyobb DTP-s/grafikai cégeknél.