Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisr

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az M4 Sport a köztévé utóbbi 25 évének legsikeresebb vállalkozása, a több tízmillió forintért vásárolt sportjogokkal valóban olyan tartalmat tudnak képernyőre pakolni (nem az NB1-re vagy a Megye II-re gondolunk), ami érdekli a nézőket, a BL-meccsek, a magyar válogatott selejtezői és a Forma-1 a…..
kisr 2016.04.13 10:57:55
Bár éppen a jól megérdemelt pihenésünket töltjük, mindenképpen elő kellett vennünk az óvodakezdés témáját. Megkértem Rami barátnőmet, aki PTE-n végzett óvodapedagógus szakon, hogy alkalomadtán örvendeztesse meg a blog olvasóközönségét egy-egy cikkel. Rami jelenleg egy…..
kisr 2015.08.04 11:58:39
@panaszmuki: ezt nem tudod jól. Az óvodaérettséghez kapcsolódó többi kompetencia és a szobatisztaság általában egybeesik, de nem kellene közé egyenlőségjelet tenni. És ahogy mondtam, nagyon nagy a különbség abban, kinek mit jelent a szobatisztaság.
kisr 2015.08.04 12:57:37
@panaszmuki: félre is értheted, ha szeretnéd, de én nem a pelenkáról beszéltem. Az óvónénik sokszor a szavakon lovagolnak, és bizony nagyon sokszor csak szemantikai különbség van a szobatiszta és a nem szobatiszta között, és az anyuka hozzáállása. Nekem az a szobatiszta, amikor a gyereknek már egyáltalán nem kell pelenka. Nem csak nappal nem. Főleg azért, mert délután alvás közben is bepisilhet. És akkor az most szobatiszta vagy nem, amelyik ébren ki tud menni pisilni, alvás közben viszont még nem tud megébredni? Az elvárásokat sokan sokféleképp értelmezik. És nagy ostobaság az oviba jelentkezéskor (2,5 éves kor körül) elvárni azt, ami 3 éves korra már általában simán megy magától, de a szülők végigaggódják a nyarat, hogy "ha most nem, akkor a gyerekem nem érett az ovira", bár összead, százig számol, empatikus, kiegyensúlyozott, barátkozó, és elképesztően jól épít tornyot és ügyes a legkisebb gyöngyökkel és a saját gombjával is. A szobatisztaság is csak ugyanolyan súllyal essen a latba, mint mondjuk az önálló öltözés, vagy hogy valamennyire tudjon a gyermek kommunikálni, de ne legyen már vízválasztó a szobatisztaság, csak mert most ez a trend.
..
kisr 2014.10.21 14:54:38
@mildi: nem ártalmatlan. Veszélyes az egészségükre. A verseny előtti koplalás a testzsír minimalizálásáért pedig hajhullást, szemromlást, bármi egyebet hoz magával. Ez nem ártalmatlan. Ezek a hölgyek legyúrták magukról a természetes mellüket, de a testükkel együtt szögletesre és férfiasra "tökéletesítették" az arcukat is. És innen már nem változnak vissza azzá a bájos arcú kislánnyá, amiből indultak.
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
kisr 2014.08.08 11:05:13
@Virág et.: Komlós Juci a nemzet színésze volt. Bajor Imre nem.
kisr 2014.08.08 12:46:07
@Virág et.: vita?? melléduma?? Nincs itt elvárás, csak azok szerint, akik nem tudnak/akarnak értőn olvasni. Dehogy akarok vitázni valakivel, akinek a legnagyobb problémája, hogy egy számára idegen emberről készült-e nekrológ minden médiumban, és ha készült, hány soros nekrológ készült, és abban vajon felsorolták-e az összes Story különdíjat, meg Bors emlékérmet. Sajnálom Bajor Imre családját, hogy ilyen méltatlan helyzetbe hozzák azok, akik politizálnak egy elhunyt családtagjuk sírján. És sajnálom, hogy ezeknek a fanatikusoknak nem elég, ha külön műsorban emlékeznek meg Bajor Imréről.
Engem jobban megdöbbentett Szöllősy-Csák Gergely halála.
Folytatjuk sorozatunkat A szürke ötven árnyalatáról, alias KANF-ról (a Könyv, Amelyikben Nincs Félrefordítás). Egyébként kb. ezzel a poszttal érkezünk el a könyv negyedéig. Jó mulatást. „…I leave her a groveling message to tell her I am alive and have not succumbed to…..
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
kisr 2012.02.08 15:05:54
@krausz2: Szerinted csak ennyi az otthon szülés lényege? Hogy valaki fogja a kezét? És mi a kórházban szülésé? Hogy ott meg senki sem fogja a kezed, csak a veled beérkező rokonod? Fentebb már írták, hogy az alternatív megoldásokat fontolgató családok általában sokkal jobban tájékozottak a szülés témájában. Sokkal felkészültebbek, a tanolyamok sem viccből vannak. És vannak lelkiismeretes orvosok, meg vannak 100%-os császáros statisztikájúak is. Egy, a médiában felkapott esetből nem lehet ítéletet mondani. Korabban én is azt mondtam, hogy megfelelő mérlegelés mellett nem lehet mást választani, csak a kórházi szülést. Aztán szültem kórházban (siettetett, indított szülés két burokrepesztéssel, teljes gátmetszéssel... csak mert nehogy baj legyen...) és már világos, hogy tényleg jó lenne egy alternatíva, ami nem magánkórház. Pesten van mamabarát kórház, jó mutatókkal, elégedett családokkal. Vidéken nincs opció. Mert még azt a rizikós sem vállalnám be, hogy másik városban szülök, csak mert ott állítólag gondoskodóbbak.
(A védőoltás téma megint messze vezet. Egyébként lehetnének kicsit modernebbek, kevesebb rizikóval. Bár az egyik babaoltást nemrég újabbra cserélték, ami jó hír.)
kisr 2012.02.08 15:42:44
@Jim Raynor: A köldökzsinór a várandósság alatt akár többszázszor rátekeredik a baba nyakára majd letekeredik róla. Gyakori, ezért gyakori, hogy születés közben is épp a baba nyakán van. És minden babánál különböző hosszú. Van, aki komplikációmentesen megszületik zsinórral a nyakán. A másiknak segítség kell. A köldökzsinór nagyon rugalmas, a csomó ellenére táplálja a babát.
És bizony sokkal jobb pozíciót váltva, hol guggolva, hol állva görnyedve, valakibe kapaszkodva, gumilabdán, vagy négykézláb vajúdni. A szülés nem kényelmes. De sokkal rövidebb lehet a vajúdás, ha nem kell feküdni. Mert fekve a baba koponyája sem úgy nyomja a gátat, és nem tud segíteni az anyukájának a tágulásban. Örülök, hogy nektek pozitív élményeitek voltak.
Azt rossz itt olvasni, hogy aki pro kórház, az csak a gyógyszerekben és szikében és orvosi műszerekben bízik. Miközben nincs kritikája a szikét tartó, műszert kezelő, gyógyszert tömő eü.i dolgozókról. Vagy akár a műszekről és gyógyszekről. Nincs kételye, és szerinte ndben van, hogy a szülés levezetésének metódusa szembemegy az elmúlt évezredek tapasztalataival. Még egy olyan egyszerű szüléssegítőt sem használhatsz, mint a gravitáció!?
kisr 2012.02.08 16:06:30
@k trout: Voltam bejáráson a kórházban, természetesen lehet gátvédelmet, lehet mindent, mindent megbeszélnek, minden nagyon barátságos.... A valóság ezzel a pr szöveggel köszönő viszonyban sem volt. És ha vajúdsz, nem te diktálsz, azóta sem tudom, mit adtak pl. a kézfejembe. Értem én, hogy szerinted egy csomó helyen... De ez Budapesten kívül a legritkább esetben van így. Ha olvasnál egy csomó blogot, tudnád. Ezek nem patronok, hanem érvek, bár nem a te véleményed mellett. A szülőágyak nagy része átalakítható szülőszékké, de az nem kényelmes a doktornak. Bár a szülés szempontjából sokkal jobb. És nem fogadom el azt az 'érvet', hogy régebben is jó volt így, most is tessék benyelni. Fáj és kész... Te idealizálod az orvosokat és a segítőkészségüket, de nem tudsz elképzelni jó szándékot vagy műszerhasználatot egy bábától. Ezért ilyen egyszerű neked.
Nincs abban semmi különös, ha két sportoló eljegyzi egymást. Talán még annak sincsen feltétlenül hírértéke, ha két egykori olimpikon tervezget közös jövőt. Ha azonban kijelentjük, hogy Grace Kelly 1982-es halála után hamarosan ismét lesz hercegnője a monacói hercegségnek,…..
A miniatűr adagok a menő vendéglátóipari egységek sajátosságai és aki ilyen helyre meg, az megérdemli, ha éhen marad. Ám Vacska és társasága a Centrál Kávéházban nem ehhez szoktak, de az új séf úgy látszik egy másik iskolából származik. Egy olyanból, ahol extrém módon…..
kisr 2009.01.21 17:18:55
@Tobe: ahová én térek be alkalmanként igazán jót enni, ott tényleg így van - a konyhába is bemehetsz megnézni a folyamatokat, ha akarod. szóval a szememnek hiszek. és a különbséget zongorázni lehet. az ára meg nem verdesi az egeket. mennyivel jobb nagy adag ipari sz*rt kanalazni? jobb, mert több?
kisr 2009.01.21 17:41:48
@ofélia: a magukat ébernek képzelő embernek látszó tárgyak (nagyon magas ló ez, drága ofélia) meg azt hiszik, okosak, és jól átlátnak a rendszeren. ilyen lehet, amikor az ostobaság felsőbbrendűséggel párosul. nem tudod, mit hagytál ki, ha eddig csak a rántott sajt - sült krumpli -lekvár kombót próbáltad. és majd lehet fanyalogni, ha már megfelelő helyen megfeleő ételt kóstoltál. És nagyon jól esik néha "különlegesebbet" enni, de anyukám csinálja a legjobb sültoldalast. ettől sem többnek sem kevesebbnek nem érzem magam. De csak dafke belekötni mindenbe, ami más, mint amit megszoktál, szűklátókörűségre vallana.
kisr 2009.01.21 17:42:56
@Tobe: az nem reklám? de Pécsen van.